رییس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه مطرح كرد
روند افزایشی سوء تغذیه و گرسنگی در جهان
سرشیر: به گزارش سرشیر، رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، از تنظیم سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و تصویب آن در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اطلاع داد.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی، رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در نشست مجازی در مورد روند امنیت غذا و تغذیه در جهان و ایران که با حضور روسا و کارشناسان دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور و مسئولین دبیرخانه های سلامت دستگاه های اجرایی و سازمان ها برگزار گردید، به بررسی چالش ها و راهکارهای امنیت غذا و تغذیه در ایران و جهان پرداخت.
وی با اشاره به روند رو به افزایش ناامنی غذایی در کشورهای جهان به سبب تنش های سیاسی و شوک های اقتصادی ناشی از آنها به بیان تبعات اقتصادی همه گیری ها همچون کووید۱۹، همچون از دست دادن شغل و کاهش درآمد افراد بخصوص در جوامع کم درآمد، اختلال در زنجیره تأمین غذا، نوسانات قیمت غذا در کشورهای کم درآمد و افزایش قیمت غذا در جهان پرداخت.
عبداللهی همینطور با اشاره به برخی بحران ها همچون خشکسالی، کاهش بارندگی، سیل و طوفان، تحریم ها و کاهش واردات در کشورهایی که وابسته به واردات غذا، انرژی و نهاده های کشاورزی هستند، کاهش دسترسی به غذا به سبب افزایش قیمت و کاهش کمک های غذایی بشردوستانه، ضایعات و تلفات غذا در جهان، اشاره کرد: برپایه گزارشات فائو و سازمان جهانی بهداشت اگر کشورها بموقع مداخلات و برنامه هایی را برای ارتقای امنیت غذایی اجرا نکنند، روند سوء تغذیه و گرسنگی در جهان افزایشی خواهد بود.
رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری بر امنیت غذایی و بهره مندی همه اقشار جامعه از سبد غذایی کافی و مغذی و سالم و تأمین تغذیه سالم به عنوان یک مبحث کلیدی و اولویت دار تاکید کرده اند و رئیس جمهور در شانزدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تدوین سند ملی و جامع امنیت غذا و تغذیه با مشارکت همه دستگاه های اجرایی ذی نقش را در دستور کار شورای عالی قرار داد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی عنوان کرد: سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تنظیم و در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال جاری به تصویب رسید.
رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اضافه کرد: در این سند ملی ۱۰ ساله، راهبردها و اقدامات و برنامه هایی که در حیطه های مختلف امنیت غذا و تغذیه همچون تولید و تأمین غذا، دسترسی فیزیکی و اقتصادی آحاد جامعه به غذا، تأمین نیازهای تغذیه ای و حفظ و ارتقای سلامت تغذیه ای مردم بخصوص مادران آبستن و شیرده، کودکان و نوجوانان و سالمندان که صدمه پذیری بیشتری نسبت به کمبودهای تغذیه ای و سوء تغذیه دارند و همینطور سلامت و ایمنی غذا و وظایفی که هر یک از دستگاه های اجرایی برعهده دارند، با همکاری کارشناسان و خبرگان امنیت غذایی در دستگاه های ذی ربط و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور تدوین شده است و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر مبنای وظایف قانونی خود پایش و رصد استقرار سند ملی را از راه کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه و کمیته های فنی مربوطه بر عهده دارد.
منبع: kaymak.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب