۱۹۵ جنین دارای تالاسمی ماژور سال گذشته در سیستان و بلوچستان شناسایی شد

۱۹۵ جنین دارای تالاسمی ماژور سال گذشته در سیستان و بلوچستان شناسایی شد

سرشیر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار داشت: سال قبل بیشتر از 195 جنین مبتلا به تالاسمی ماژور در مرکز تشخیص پیش از تولد این دانشگاه شناسایی شد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایرنا حبیب الله غزنوی عصر روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان گفت: موارد تولد جدید تالاسمی ماژور در خیلی از نقاط کشور حدودا به صفر رسیده است اما با وجود کاهش تعداد موارد جدید این بیماری در استان نسبت به سالهای قبل، هنوز هم با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
وی افزود: برخی از والدین با وجود اجازه شرعی علما تشیع و تسنن از انجام سقط درمانی سرباز زدند و بیمار جدیدی را به جمع مبتلایان به تالاسمی ماژور اضافه کردند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد: عدم توجه به آزمایشات پیش از ازدواج، عدم استفاده از امکانات تشخیص پیش از تولد تالاسمی توسط زوج های مبتلا به تالاسمی مینور و عدم توجه به فتاوای مذهبی و سفارش کارشناسان بهداشتی در انجام سقط درمانی برای جنین های مبتلا به تالاسمی ماژور از واقعیت های تلخی است که منجر به تولد بیماران تالاسمی ماژور جدید می شود.
غزنوی اشاره کرد: تولد هر بیمار تالاسمی ماژور علاوه بر تبعات اقتصادی فراوان برای دولت و خانواده، درد، رنج و مشکلات عدیده جسمی را برای فرد مبتلا به همراه دارد.
وی با اشاره به این که سالانه ده ها هزار واحد خون از سایر نقاط کشور وارد سیستان و بلوچستان می شود که هزینه های بالایی را در بر دارد اظهار داشت: هم اینک بیش از سه هزار بیمار تالاسمی در استان حضور دارند.
تالاسمی یک بیماری مادرزادی هموگلوبین است که در آن هموگلوبین سالم به اندازه کافی در بدن ساخته نمی گردد و به سبب شکسته شدن مرتب گلبول های قرمز خون، فرد گرفتار کم خونی می شود.
تنها درمان بیماران تالاسمی ماژور که زندگی افزون بر سه هزار نفر را در سیستان و بلوچستان تحت تاثیر قرار داده تزریق مکرر خون است اما با دریافت مکرر خون سطح آهن در این بیماران بالا رفته و سبب لطمه رسیدن به قلب، کبد و کلیه ها می شود.
به گفته پزشکان کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور در هنگام تولد طبیعی هستند اما بین سه تا ۱۸ ماهگی با مبتلاشدن به کم خونی رنگشان پریده، خوب نمی خوابند، نمی خواهند غذا بخورند و ممکنست گرفتار تهوع شوند.
اگر کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور درمان نشوند زندگی سختی خواهند داشت و بطور معمول بین یک تا هشت سالگی چنانچه خون دریافت نکنند از بین می روند.
نکته مهم این است که بیماران تالاسمی ضمن تحمل درد و رنج فراوان بیماری از زندگی عادی و انجام کارهایی که یک انسان بصورت طبیعی در راه حیات خود تجربه می کند نیز باز می مانند که این مساله افسردگی و ناراحتی فراوان را برای آنان به همراه دارد.
از منظر کارشناسان در سیستان و بلوچستان باتوجه به رواج ازدواج های فامیلی، انجام نشدن آزمایشات پیش از ازدواج، ثبت نشدن برخی ازدواج ها بصورت رسمی و در نتیجه عدم دریافت مشاوره پیش از ازدواج و همین طور وجود نگرش های منفی در حوزه سقط جنین همچنان روند رشد صعودی تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور به چشم می خورد که در سالهای اخیر اقدامات بهادار ای از طرف کادر بهداشت و درمان استان برای کنترل آن انجام شد که نتیجه آن امروز شمار اندک بیماران متولد شده است.


1401/02/20
12:37:52
5.0 / 5
352
تگهای خبر: افسردگی , بهداشت , بیماران , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر