متخصص بیماری های عفونی:

فریب ایمنی واکسن را نخورده و مراقب سو استفاده کرونا باشیم

فریب ایمنی واکسن را نخورده و مراقب سو استفاده کرونا باشیم

به گزارش سرشیر یک متخصص بیماری های عفونی ضمن اشاره به این که در بعضی امکان دارد واکسن ایمنی لازم را ندهد مثل افراد مسن یا افرادی که گرفتار نقص ایمنی هستند، خاطرنشان کرد: مراقب باشیم کرونا از غفلت ما به بهانه تزریق واکسن سو استفاده نکند، در این صورت به جای کاهش آمار مبتلا شدن شاهد گسترش ویروس خواهیم بود.


به گزارش سرشیر به نقل از خبرگزاری ایرنا، محسن ابراهیم زاده با تاکید براینکه تنها به تزریق واکسن اطمینان نکنید، اظهار داشت: واکسن زمانی می تواند تأثیربخش باشد که واکسیناسیون جمعی اتفاق بیفتد رسیدن به این نقطه هم زمان بر است و در این راه همچنان باید مراقب باشیم، چون هنوز ما با مواردی مواجه هستیم که با وجود تزریق دو دوز واکسن همچنان بیمار شدند.
وی در گفت و گویی افزود: اگر این ویروس با بیماری زمینه ای دیگری همراه شود حتی امکان دارد منجر به فوت هم بشود.
این پزشک متخصص ضمن اشاره به این که افراد امکان دارد حتی بین دو دوز واکسن به بیماری مبتلا شوند، توضیح داد: ایمنی بین ۲ تا چهار هفته پس از دوز دوم حاصل می شود و در این زمان هنوز بدن ایمن نیست برخی هم اذعان دارند پس از زدن واکسن علایم کرونا در آنها ظاهر شد که به علت این است که بدن با ویروس تماس داشته و با زدن واکسن بدن تحریک شده و علایم به صورت ناگهانی ظاهر شده اگر این فرد واکسن نمی زد ممکن بود علایم چند روز دیرتر بروز پیدا کند، اما در هر صورت بدن آلوده شده بود.
ابراهیم زاده توضیح داد: فردی که کرونا گرفته بهتر است بین ۶ تا هشت هفته، حدود ۲ ماه پس از کرونا واکسن تزریق کند چون بدن به واسطه کرونا آنتی بادی خویش را دارد و در نتیجه بعد از واکسن آنتی بادی حاصل از بیماری، آنتی ژن واکسن را خنثی می کند و واکسن بی تاثیر می شود، البته افراد در این ۲ ماه هم ایمنی لازم را دارند.
وی با اخطار در زمینه مصرف بیش از اندازه ویتامین ها هم سفارش کرد: ما بخصوص در این ۲ سال شاهد مصرف بیش از اندازه ویتامین ها هستیم و درصدی از مردم به ما رجوع می کنند که عوارض ویتامینی دارند یعنی گرفتار مشکلات گوارشی مثل تهوع یا اسهال شدند در صورتی که اصلا مصرف اضافه ویتامین هیچ نقشی در پیشگیری بیماری ها ندارد و بهتر است که ما به جای مصرف ویتامین از خوراکی های طبیعی و رژیم های متنوع اسفاده نماییم.
او افزود: نقش مؤثر ویتامین های «دی و سی» در زمان ابتلای به کرونا ثابت شده اما این که آنها را به صورت مرتب و همیشگی ادامه دهیم و به رژیم غذایی مان اضافه نماییم هم خطرناک می باشد، به عنوان مثال ویتامین هایی مثل ویتامین «ای» محلول در چربی است و در بدن تجمع پیدا می کند و حتی برای قلب مضر است، یا ویتامین «آ» روی سیستم اعصاب مرکزی تاثیر منفی دارد و مغز را گرفتار فشار می کند، پس نباید خودسرانه مصرف شوند.
وی به مردم سفارش کرد به تست های اکسیژن خون اعتماد نکنند چونکه بیماران بسیاری داریم که در هفته دوم بیماری با وجود اکسیژن خون ۹۷ درصد و بدون سرفه و تنگی نفس دارای ۷۰ درصد درگیری ریه هستند، بنابراین باید توجه داشته باشیم که عدد ضربان یا نبض چند است، اگر اکسیژن ۹۷ است اما ضربان ۱۴۰ است یعنی ریه درگیر است چون نبض طبیعی بین ۷۵ تا ۶۵ و در نهایت ۸۰ است و عدد بالا نشان دهنده درگیری ریه است، پس نباید عدد اکسیژن خون را به تنهایی معیار قرار دهند.


منبع:

1400/07/20
10:43:01
5.0 / 5
772
تگهای خبر: بیماران , پزشك , تخصص , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر