معاون اجرایی بیمارستان حضرت رسول اكرم(ص):
تن رنجور کادر درمان در ایام سخت کرونایی
سرشیر: معاون اجرایی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) اظهار داشت: حالا کادر درمان شرایط سختی را از لحاظ روحی و روانی تحمل می کنند از مردم می خواهیم شیوه نامه های بهداشتی را کامل رعایت نمایند تا بار سنگین از روی دوش پرسنل مراکز درمانی برداشته شود.
مهدی برزگر روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا اضافه کرد: حالا حجم مراجعان به مراکز درمانی بسیار بالاست، تخت ها پر شده و در درمانگاه ها روزانه بیماران زیاد مبتلا به کرونا به صورت سرپایی مراجعه نموده و اقدامات درمانی برای آنها انجام می شود.
وی عنوان کرد: کادر درمان در طول شبانه روز مشغول فعالیت هستند حتی آنها در روزهای تعطیلات سرکار خود حاضر بوده و نمی توانند مرخصی بروند و خانواده های خویش را چندین روز نمی بینند، این مسایل سبب خستگی جسمی و روحی آنها شده و قدرانی از زحمات این کادر درمانی همراهی مردم را با رعایت پروتکلهای بهداشتی در کاهش تلفات و مبتلایان به کرونا، می طلبد.
برزگر افزود: شرایط بسیار سختی را از لحاظ موج پنجم کرونا در کشور سپری می نماییم، همکاران درمان گرفتار مشکلات روحی و روانی هستند و مراقبت از بیماران و رسیدگی به آنها که با حجم انبوهی در مراکز درمانی مواجه بوده، آنها را به شدت خسته کرده است.
وی خاطرنشان کرد: هرگونه غفلت از رعایت پروتکلهای بهداشتی سبب ایجاد پیک های جدید و سویه های مختلف کرونا می شود و این مورد فشار زیاد کاری و روحی به کادر درمان وارد می کند، از مردم می خواهیم با ماسک زدن و عدم حضور در دورهمی، علاوه بر شکستن چرخه انتقال کرونا، به کادر بهداشت و درمان کمک کنند.
به گفته برزگر، راهکار پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، پرهیز از عادی انگاری شرایط و رعایت نکات فردی و ساده بهداشتی است و الان کرونا با شیوع بالا، تاخت و تاز خویش را دارد و نباید فراموش کرد وظایف همه بخصوص کادر درمان بعد از پیمودن دوره اوج، سنگین تر است.
وی تصریح کرد: باید توجه مردم به مراقبت ها در مقابل ویروس کرونا افزایش یابد و آنها با حفظ آرامش نداشتن استرس و اضطراب، کادر درمان را با رعایت بهداشت فردی در ریشه کنی کرونا کمک کنند.
معاون اجرایی بیمارستان حضرت رسول اکرم افزود:، احتمال وجود ویروس کرونا در هر جایی امکان پذیر بوده بخصوص در مکان های پر رفت و آمد که نیازمند رعایت و جدی گرفتن آن از جانب مردم است و هرگونه بی توجهی در رعایت پروتکلهای بهداشتی از جانب هر فرد، نوعی بی توجهی و بی مبالاتی نسبت به وضعیت سلامتی و زندگی کادر درمان که سربازان خط مقدم جبهه مقابله با کرونا بوده، به حساب می آید.
کرونا تا کنون سه جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا و گاما داشته و به اذعان متخصصان دلتا جدید ترین نسخه جهش یافته این ویروس بوده و بر مبنای نتایج تحقیقات پزشکی، کرونا دلتا ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به جهش های قبلی بیشتر مسری است.
تب یکی از علائم مهم مبتلا شدن به کرونا هندی است و سردرد، سوزش گلو و آبریزش بینی از دیگر علائم متداول آن هستند و در افراد جوان علایم مبتلا شدن به ویروس دلتا امکان دارد به شکل یک سرما خوردگی شدید بروز کند و با بروز علایمی چون سرفه، تنگی نفس، خستگی بدون دلیل و یا از دست دادن حس بویایی و چشایی تشدید شود.
به گزارش سرشیر به نقل از خبرگزاری ایرنا، ایران این روزها خیز پنجم کرونا را سپری می کند و این خیز از آغاز تیر ماه از جنوب کشور به مرکز کشور شروع شد.
از زمان انتشار کرونا در ایران (اسفند ۹۸) تا کنون بیشتر از ۹۷ هزار نفر از هموطنان جان خویش را از دست داده اند.
با این حال تا کنون ۱۴ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۵۹۸ نفر دُز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۸۱۳ هزار و ۶۲۸ نفر هم دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۸ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۲۲۶ دُز رسید.
در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
از ابتدای انتشار کرونا در کشور(اسفند ۹۸) تا کنون، این ویروس پنج خیز داشته و تلفات آن روز دوشنبه ۱۷ مرداد یک رکورد دست یافت و طی ۲۴ ساعت ۵۸۸ نفر جان خویش را از دست دادند.
خیز پنجم کرونا از آغاز تیر ماه از جنوب کشور به مرکز کشور شروع شد.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی قبل با استناد به یک برآورد بین المللی اخطار داد اگر به رعایت پروتکلهای بهداشتی بی اعتنایی شود تعداد تلفات ویروس کرونا به ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید.