سن غربالگری سرطان روده كاهش پیدا كرد

سن غربالگری سرطان روده كاهش پیدا كرد

به گزارش سرشیر کارگروه خدمات پیشگیرانه آمریکا خط مشی های جدیدی را برای انجام آزمایش های نظارتی در ارتباط با سرطان روده عرضه کرد و سن انجام آزمایش های نظارتی این نوع سرطان را از ۵۰ سال به ۴۵ سال کم کرد.



به گزارش پایگاه خبری ساینس، این خط مشی های جدید به دنبال افزایش قابل توجه موارد مبتلا شدن به سرطان روده در بین شهروندان کمتر از ۵۰ سال و در هماهنگی با اقدام انجمن آمریکایی سرطان که در سال ۲۰۱۸ میلادی سن شروع آزمایش های نظارتی سرطان را به ۴۵ سال کم کرد، تدوین و سفارش شده اند.

افزایش نگران کننده میزان مبتلا شدن به سرطان روده در بین افراد جوان تر از اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شروع شد و در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۱ درصد از موارد سرطان روده و ۱۵ درصد از موارد مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ در بین افراد کمتر از ۵۰ سال بروز کرد. این آمار بسیار نگران کننده است و محققان به افراد ۴۵ سال به بالا سفارش می کنند به صورت مستمر تحت غربالگری سرطان روده قرار گیرند.

روده بزرگ آخرین بخش از دستگاه گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمک ضایعات غذا خارج و ضایعات آماده دفع می شوند. سرطان روده بزرگ از رشد غیر قابل کنترل سلول ها ناشی می شود. معمولا مرحله نخست سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپ های آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده بزرگ تشکیل می شوند. امکان دارد این پولیپ ها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلول های سرطانی می توانند از راه دستگاه گردش خون و لنف در سرتاسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.

مراحل اولیه سرطان معمولا بدون علامت است؛ ازاین رو غربالگری هر ۶ ماه یک مرتبه سفارش می شود. تغییر در اجابت مزاج و اسهال یا یبوست مداوم، احساس تخلیه نشدن کامل مدفوع، نازک شدن قطر مدفوع، مشاهده خون در مدفوع، سندرم روده تحریک پذیر، شکم درد و نفخ مداوم، خستگی مزمن، کاهش اشتها، کم خونی، احساس درد در ناحیه شکم و کاهش وزن از مهم ترین علائم اخطار بیماری هستند.

آزمایش خون و مدفوع رایج ترین روش های تشخیصی هستند. در صورت مشاهده علائم بیماری، برای تشخیص نهایی از کولونوسکوپی و نمونه برداری استفاده می شود. افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری روده یا انواع سرطان را دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.

عوامل گوناگونی همچون بی تحرکی، استعمال سیگار و مصرف بیش از حد گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان کولورکتال (روده بزرگ) نقش دارد. میوه و سبزیجاتی مانند انار، انگور، گلابی، قارچ، عدس، سویا و نخود سبز حاوی ترکیباتی هستند که می توانند سبب پیشگیری از التهاب و بیماری های روده شوند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه JAMA انتشار یافته است.


1400/02/31
12:37:24
5.0 / 5
600
تگهای خبر: خدمات , غذا , كاهش وزن , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر