زالی مطرح كرد؛
5 تا 20 درصد تولیدات مواد غذایی تقلبی است
به گزارش سرشیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: پیش بینی می شود بین 5 تا 20 درصد تولیدات مواد غذایی در جهان تقلبی باشد که شامل کشور ما هم می شود.
به گزارش سرشیر به نقل از مهر، علیرضا زالی، با اشاره به اهمیت توجه به ایمنی و سلامت مواد غذایی در سراسر دنیا، اظهار نمود: رقابت های فشرده در زمینه تهیه غذای سالم باعث شده این مساله سلامت محور، به یک منازعه در راهبردهای راهبردی جهانی تبدیل گردد. وی با تاکید بر اهمیت شناسایی تقلبات، اثبات اصالت و ردیابی آلاینده ها، اشاره کرد: تکنولوژی های موجود در زمینه اثبات کیفیت مواد غذایی بسیار پیچیده است. زالی اظهار داشت: پیش بینی می شود در تمام کشورها ۵ تا ۲۰ درصد تقلب در صنعت مواد غذایی رخ می دهد که این اقدام علاوه بر مخاطرات سلامت محور، جنبه های سوء اخلاقی را هم در بر می گیرد. کشور ما نیز از این آمار مستثنی نیست. وی با اشاره به تکنولوژی های پیشرفته در کشور و دستاوردهای طرح جامع سلامت غذا در مرکز تحقیقات سلامت غذا، اضافه کرد: کاربرد یکی از دستاوردهای این مرکز تحقیقات شناسایی آفت کش ها است که برای فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت. زالی با اعلان اینکه ۲۱۱ آفت کش در مزارع کشاورزی استفاده می شود که بیشتر آفت کش های ترکیبی کاربرد دارد، اضافه کرد: متأسفانه آفت کش های ترکیبی نیز اثرات سوء بسیار زیادی دارد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت فناوری نوین تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی خصوصاً در مبادی ورودی، عنوان کرد: وجود آنتی بیوتیک ها و مواد هورمونی در بعضی مواد غذایی فوبیای اجتماعی به وجود آورده است، همین طور وجود این مواد علاوه بر ایجاد سویه های مقاوم، آلرژی و حتی اضافه وزن نیز به همراه دارد. از طرفی از سال ۲۰۱۲ اقبال جهانی به سمت مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک بوده است. زالی اشاره کرد: پایبندی به اصالت مواد غذایی در صادرات، نقطه قوت شمرده می شود و تولید مواد غذایی نامرغوب اعتبار و وجاهت بین المللی کشور را زیر سوال می برد.
منبع: سرشیر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب