متخصص صنایع غذایی تشریح كرد؛

نكاتی درباره مواد غذایی دوران كرونا

نكاتی درباره مواد غذایی دوران كرونا

به گزارش سرشیر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، سفارش كرد تا حد امكان از خرید مواد غذایی باز و سنتی در زمان شیوع بیماری كرونا خودداری شود.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، سید امیر مرتضویان متخصص علوم و صنایع غذایی، در مورد وجود ویروس كرونا در مواد غذایی، عنوان كرد: با عنایت به اطلاعات موجود، دمای سالم سازی مواد غذایی برای حذف ویروس كرونای احتمالی موجود در آنها، حداقل ۶۰ و ترجیحاً ۷۰ درجه سلسیوس در نظر گرفته می شود و امكان دارد آلودگی احتمالی در این مواد در كمتر از این دما، از بین نرود. وی تصریح كرد: مردم اغلب مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر می توانند مصرف كنند، چونكه با ضریب بهداشتی بالا تهیه می شوند و ماده اولیه آنها اغلب سالم سازی بهداشتی می شود، اما در مورد محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه تولید و هم بعد از تولید، احتمال آلودگی به ویروس كرونا وجود دارد. وی در مورد لبنیات پاستوریزه، افزود: شیر پاستوریزه در طول فرایند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می گیرد كه آلودگی احتمالی را از بین می برد. میزان دما برای شیر استریلیزه هم به مراتب بیشتر است، ازاین رو در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی كه از شیر پاستوریزه تهیه می شوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان كامل مصرف كنید. البته پس از خرید بسته بندی آنها احتیاج به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد. مرتضویان، فرآیندهای پخت و آماده سازی فرآورده های گوشتی همچون سوسیس را هم قابل اطمینان خواند و اضافه كرد: دمای پخت این محصولات هم بالای ۷۰ درجه سلسیوس است، اما نكته قابل توجه در مورد كالباس، احتمال بروز آلودگی ثانویه هنگام باز كردن بسته بندی اولیه، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مركز خرید است. در مورد سوسیس این نگرانی وجود ندارد چونكه هم به صورت بسته بندی اولیه از كارخانه به فروش می رسد (و در كارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است) و هم مصرف كننده طی پخت و پز خانگی، مجدداً آنرا در معرض گرمای كافی قرار می دهد. به صورت كلی باید توجه داشت كه متخصصان علوم تغذیه ای، مصرف مستمر سوسیس و كالباس را سفارش نمی كنند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، ویروس كرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان اعلام نمود و اظهار داشت: بدین منظور سفارش می شود برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نكات بهداشتی را رعایت كنید. به این صورت كه در صورت تمایل به آب پز كردن، حتما به مدت كافی در معرض گرما قرار دهید تا كاملاً پخته شود. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد چون گرمای كافی می بیند. این متخصص علوم و صنایع غذایی احتمال آلودگی نان های كاملاً صنعتی را هم نزدیك به صفر اعلام و خاطرنشان كرد: نان های كاملاً صنعتی كه همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند. مرتضویان، استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن كافی، قبل از استفاده، بدون مشكل خواند و اضافه كرد: در این قبیل نان ها پس از فرایند پخت، احتمال آلودگی از راه محیط پخت و عرضه وجود دارد. وی، انتقال آلودگی از فرآورده های غیرصنعتی را محتمل دانست و اظهار داشت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوه های باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همینطور اگر تصور می كنید با جوشاندن شیر سنتی (به عنوان روشی مرسوم در منزل) مشكل برطرف می شود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از نظر تغذیه ای و بهداشتی اصلاً كاری درست و اصولی نیست. وی در مورد مصرف آجیل هم بیان نمود: مغزها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع از پیش بسته بندی شده، برای حصول اطمینان، پیش از مصرف با استفاده از مایكروویو یا تفت دادن، گرما داده شوند. به قول عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، مصرف فرآورده های صنعتی پروبیوتیك (همچون ماست و پنیر) و مكمل های پروبیوتیك می تواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد. مرتضویان، در كنار محصولات پروبیوتیك یا فراسودمند، مصرف تركیبات بیواكتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی بخصوص میوه ها و سبزی های تازه و همینطور ادویه هایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را هم به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن سفارش كرد.

1399/01/22
13:31:21
5.0 / 5
3259
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , پزشك , پنیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر