مادران آبستن خودسرانه مکمل مصرف نکنند

مادران آبستن خودسرانه مکمل مصرف نکنند

به گزارش سرشیر، استاد تمام گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر لزوم مشورت مادران آبستن با پزشک یا متخصص تغذیه برای دریافت برنامه غذایی و مکمل های مناسب تصریح کرد و در مورد مصرف خودسرانه هرگونه مکمل اخطار داد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر عابدی با تکیه بر اهمیت تغذیه مادران باردار، اظهار داشت: دوران حاملگی به سه دوره مجزا (سه ماهه اول تا پایان ماه چهارم، سه ماهه دوم تا پایان هفته بیست و هشتم و سه ماهه سوم از هفته بیست و هشتم تا پایان هفته چهل و هفتم) تقسیم می شود که در هر یک از این مراحل، مصرف متعادل تمامی گروههای غذایی شامل پروتئین، کربوهیدرات و درشت مغذی ها به شکل روزانه برای سلامت مادر و جنین ضروریست.
وی ادامه داد: باآنکه سنجش دقیق میزان مورد نیاز مواد معدنی و ویتامین ها دشوار است، اما اطمینان از دریافت کافی آنها با داشتن یک رژیم غذایی متنوع و سرشار از سبزیجات و غلات کامل امکانپذیر است.
عابدی در مورد میزان کالری موردنیاز در طول بارداری، خاطرنشان کرد: در سه ماهه اول بارداری، احتیاجی به افزایش کالری دریافتی نسبت به دوران قبل از حاملگی نیست. اما در سه ماهه دوم و سوم، سفارش می شود روزانه حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوکالری به رژیم غذایی مادر افزوده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز پیرامون راهنمای مصرف گروههای غذایی و مکمل ها، سفارش کرد: برای مادران با وزن مناسب، مصرف روزانه حدود ۳ واحد پروتئین، بخصوص از منابع حیوانی، سفارش می شود. هر واحد معادل یک تکه گوشت خورشتی یا یک ران کوچک مرغ است. حبوبات و سایر منابع گیاهی هم می تواند بخشی از نیاز پروتئینی را تأمین کنند.
وی با اشاره به اینکه مصرف روزانه ۷ تا ۱۱ واحد کربوهیدرات برای مادران آبستن ضروریست، اضافه کرد: ۷ واحد برای مادران دارای اضافه وزن و ۱۱ واحد برای مادران با وزن عادی سفارش می شود؛ یک واحد کربوهیدرات معادل یک کف دست نان سنگک یا بربری، یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته شده است.
عابدی در مورد حذف کامل چربی از رژیم غذایی مادر باردار، اظهار داشت: حذف کامل چربی از تغذیه مادر آبستن هیچگاه سفارش نمی گردد، مصرف متعادل روغن های سالم بخصوص روغن زیتون و کنجد مفید می باشد.
استاد تمام گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مورد اهمیت مصرف مکمل آهن و اسید فولیک (ویتامین B۹)، بیان نمود: مصرف روزانه قرص آهن از پایان سه ماهه اول حاملگی برای تمامی مادران آبستن ایرانی الزامی است. مصرف روزانه یک عدد قرص یک میلی گرمی از آغاز حاملگی سفارش می شود. در صورت سابقه نقص لوله عصبی در حاملگی های قبلی هم دوز مصرف با نظر پزشک افزایش خواهد یافت.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، عابدی مصرف مولتی ویتامین و قرص ویتامین D را برای مادران آبستن حائز اهمیت برشمرد و اظهار داشت: استفاده از مولتی ویتامین های مخصوص دوران حاملگی که در مراکز بهداشتی هم توزیع می شود، به تأمین طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی کمک می نماید. همینطور مصرف روزانه ۱۰۰۰ واحد ویتامین D۳ یا D۲ طبق پروتکل وزارت بهداشت سفارش می شود.
وی افزود: اندازه گیری سطح ویتامین D در شروع حاملگی و تنظیم دُز مصرف بر مبنای نتایج آزمایش (به عنوان مثال ۲۰۰۰ واحد در صورت سطح زیر ۳۰ نانوگرم) برای مادران آبستن ضروری است؛ البته در صورت داشتن رژیم غذایی متنوع، معمولاً احتیاجی به مکمل جداگانه کلسیم و سایر مواد معدنی نیست، چونکه مولتی ویتامین ها حاوی مقادیری از آنها هستند.
این استاد تمام گروه مامایی در انتها اظهار داشت: مصرف مکمل امگا ۳ برای مادرانی که به میزان کافی از منابع غذایی آن (مانند روغن زیتون و گردو) استفاده نمی کنند، سفارش می شود؛ چون به علت احتمال آلودگی به جیوه، مصرف زیاد ماهی های دریایی در دوران حاملگی محدود می شود و ماهی های پرورشی هم لزوما منبع غنی امگا ۳ نیستند.



منبع:

1404/02/15
08:38:51
5.0 / 5
30
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم کامنت دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سرشیر
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سر شیر
سرشیر