چند نکته برای پیش گیری از مبتلاشدن به وبا در فصل گرما

چند نکته برای پیش گیری از مبتلاشدن به وبا در فصل گرما

به گزارش سرشیر، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که گرم شدن هوا شرایط را برای رشد میکروب وبا فراهم می آورد، اظهار داشت: در صورت مبتلاشدن به این بیماری سریعا به پزشک مراجعه کنید، چونکه تاخیر در روند درمان، خطر جانی بدنبال دارد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا سهرابی با اشاره به این که بیماری وبا همچون بیماریهای بسیار مسری، منتقله از راه آب و مواد غذایی است، اظهار داشت: ایران یکی از موفق ترین نظام های مراقبت، کنترل و پیشگیری بیماری وبا را دارد.
وی ادامه داد: باوجود پیشرفت های زیاد در عرصه بهداشت، هر ساله مواردی از بیماری وبا در کشور بروز می کند که با اقدامات بموقع کادر بهداشتی درمانی از گسترش و نتایج ناگوار آن پیشگیری می شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اعلان اینکه بیماری وبا همچون بیماریهای اسهالی است، اظهار داشت: وبا بیماری است که قدمت آن به سالهای دور بازمی گردد و تا به امروز علت بروز خیلی از همه گیری هاست.
وی از شناسایی زودرس، درمان و در نتیجه کاهش مرگ و میر ناشی از وبا در کشور آگاهی داد و اشاره کرد: هر سال با گرم شدن هوا شرایط برای رشد میکروب این بیماری در محیط فراهم و زمینه بیمار شدن افراد فراهم می شود.
وی با اشاره به راه های انتقال وبا، اضافه کرد: میکروب وبا بوسیله مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسان آلوده، سرایت می کند. همین طور در مواردی بوسیله عدم رعایت بهداشت فردی انتقال انسان به انسان نیز ممکنست صورت گیرد.
بگفته سهرابی، از آنجائیکه آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع مهم ترین راه ورود میکروب به بدن انسان است باید در پیش گیری از بیماری نهایت دقت را داشت.
وی به علامت های مبتلاشدن به وبا اشاره نمود و اضافه کرد: اسهال حاد آبکی و ناگهانی، عطش فراوان، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، احساس پُری و غرغر شکم، گرفتگی ساق پا و فقدان دل درد و دل پیچه از نشانه های مبتلاشدن به بیماری وباست. در صورت مشاهده علامت های مذکور باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرد؛ چونکه تاخیر در روند درمان می تواند تهدید جدی برای جان بیمار باشد.
سهرابی شست و شوی با دقت سبزی، صیفی و میوه جات (پاکسازی، انگل زدایی، گند زدایی، شست وشو و آبکشی)، شستن دست ها قبل از صرف غذا، عدم استفاده از آب های سطحی برای مصرف خوراکی و یا شست وشوی ظروف و همین طور شنا نکردن در آب های آلوده را از با اهمیت ترین اقدامات در پیش گیری از بیماری وبا عنوان نمود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی سفارش کرد: از خرید و مصرف مواد غذایی تهیه شده توسط فروشندگان دوره گرد خودداری و در مراکزی که به رعایت اصول بهداشتی آن اطمینان ندارید، پرهیز کنید.




منبع:

1402/04/06
11:20:24
5.0 / 5
346
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , خوراكی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر