بلانچ سبزیجات پیش از فریز برای حفظ کیفیت آنها

بلانچ سبزیجات پیش از فریز برای حفظ کیفیت آنها

سرشیر: به گزارش سرشیر، یکی از بهترین چاره ها برای محافظت از موادغذایی، فریز کردن آن است؛ اما وقتی نوبت به منجمد کردن محصولات تازه می رسد، راهکارهای کامل تری غیر از مستقیم قرار دادن مواد غذایی در فریزر نیاز است.



به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، یکی از راهکارهای مناسب برای نگهداری از مواد غذایی، فریز کردن آنها است؛ اما برای محصولات تازه نیاز است که پیش از مستقیم قرار دادن آنها در فریزر، سبزیجات تازه را بلانچ کنید. این شیوه باعث کاهش عملکرد آنزیم در غذا می شود که به سبزیجات کمک می نماید رنگ و طعم خویش را حفظ کنند. نکته بسیار مهم و کاربردی در این کار اینست که خیلی از سبزیجات همچون اسفناج و قارچ و.. و برخی میوه های سفت مانند سیب و گلابی برای بلانچ کردن عالی هستند، اما خیلی از مواد غذایی همچون گوشت، پیش از انجماد نیازی به بلانچ شدن ندارند.
بلانچینگ چیست؟
بلانچینگ فرآیندی است که در آن غذا برای مدت کوتاهی در معرض آب یا بخار درحال جوش و سپس به سرعت در آب یخ قرار می گیرد تا از پختن کامل آن جلوگیری شود. زمان برای بلانچ سبزیجات بسیار مهم می باشد، چونکه بلانچ کردن بیش از اندازه منجر به از دست دادن طعم، رنگ و مواد مغذی می شود، در حالیکه بلانچ کردن کم می تواند فعالیت آنزیم را افزایش دهد.
چرا بلانچ کنیم؟
بلانچینگ به حفظ طعم، رنگ و بافت محصولات تازه یخ زده و همینطور حفظ ویتامین های موجود در آن کمک می نماید و در پاکسازی سطح از آلودگی و برخی باکتری ها نقش موثری دارد. دو مرحله اصلی در بلانچ کردن مواد غذایی وجود دارد که در مرحله نخست باید سبزیجات را در آب جوش و سپس در آب یخ قرار دهید. نکته بسیار مهم اینست که سبزیجات سبز برگ دو برابر آب بیشتری نیاز دارند.

قبل از بلانچ کردن حتما توجه داشته باشید که سبزیجات را خوب بشویید. اگر قصد دارید سبزیجات خویش را به صورت ورقه ای، خرد شده یا برش شده منجمد کنید، این کار را پیش از بلانچ کردن انجام دهید سپس وقتی آب درحال جوش آمدن است، کافی است سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید و درب آنرا محکم ببندید. آب باید ظرف یک دقیقه بعد از افزودن سبزیجات به جوش آید. بمحض این که آب به جوش آمد، شمارش معکوس بلانچینگ آغاز می شود. جهت کمک به برداشتن سریع و آسان سبزیجات بعد از آماده شدن، سبزیجات را در یک سبد سیمی قرار دهید.

استفاده از یخ نکته کلیدی بلانچ سبزیجات

سبزیجات باید به سرعت و به صورت کامل خنک شوند تا فرایند پخت فورا بعد از بلانچ متوقف شود. برای انجام این کار، سبزیجات را در یک کاسه بزرگ آب سرد، ۶۰ درجه فارنهایت یا کمتر قرار دهید. آب را مرتباً عوض کنید یا برای هر کیلو سبزیجات از یک کیلو یخ استفاده کنید تا آب سرد بماند. خنک شدن سبزیجات تقریبا به همان اندازه ای که برای بلانچ کردن آنها انجام شد، طول می کشد. سبزیجات را پس از سرد شدن در آبکش بریزید و روی یک حوله تمیز یا حوله کاغذی بگذارید تا کاملا خشک شوند. هنگامی که سبزیجات منجمد می شوند، رطوبت اضافی می تواند کیفیت را کم کند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سبزیجات بلانچ شده خویش را پیش از نگهداری در فریزر در کیسه های پلاستیکی فریزر یا ظروف سفت و محکم بسته بندی کنید. پیش از آب بندی، مقداری فضای اضافی در ظرف بگذارید، چونکه امکان دارد بعضی از اقلام در هنگام یخ زدن منبسط شوند.




1403/01/23
19:57:42
5.0 / 5
176
تگهای خبر: آلودگی , آنزیم , بهبود , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر