پزشكان در باره رعایت نشدن پروتكلهای بهداشتی چه می گویند ؟

پزشكان در باره رعایت نشدن پروتكلهای بهداشتی چه می گویند ؟

پیک پنجم کرونا در ایران اوج گرفت و مردم قائمشهر به سبب گرمای هوا از زدن ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی طفره می روند، موضوعی که مورد توجه پزشکان قرار گرفته است تا به مردم هشدار بدهند که ویروس کرونا همچنان کشنده است و تنها راه مقابله تا تکمیل واکسیناسیون، رعایت همین پروتکل ها است.


به گزارش سرشیر به نقل از ایرنا، طبق شیوه نامه ابلاغی ستاد ملی کرونا، شهرهایی که در وضعیت قرمز کرونائی قرار دارند باید بیشتر از گذشته پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند و همه به کنترل انتشار سرایت این بیماری کمک کنند، اما متاسفانه پس از گذر پنج روز از وضعیت قرمز کرونائی در شهرستان قائمشهر آنچه مشاهده می شود، عادی انگاری مردم و روند افزایش بستری در بیمارستان های این شهرستان است.
طبق گزارش رسمی مرکز بهداشت، اکنون ۱۰۵ بیمار کرونائی در بیمارستان های رازی و ولیعصر قائمشهر بستری هستند. روند افزایش بستری بیماران کرونائی در بیمارستان های این شهرستان موجب شد تا کادر درمان همچون اوایل شیوع بیماری کرونا در ماه اسفند سال ۹۸، کلافه شوند و از عادی انگاری مردم و اصناف نسبت به نزدن ماسک و تجمعات در بیمارستان ها گله مند باشند.
شهروندان هم دلیلهای استفاده نکردن از ماسک را گرمای هوا و آلودگی سریع به خاطر تعریق می دانند، این درحالی است که تنها گذر این شهرستان از وضعیت قرمز کرونائی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و کمک به کادر درمان است.
یکی از شهروندان قائمشهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا دلیل استفاده نکردن از ماسک را آلودگی دستانش به خاطر تعریق زیاد روزانه اعلام نمود و اظهار داشت: طبق نظر پرشکان هر یک ساعت ما باید نسبت به برداشتن ماسک و تعویض آن اقدام نماییم، اما وقتی دست ما عامل آلودگی است پس چطور با تعویض شدندش آلودگی به بدن ما سرایت نمی کند؟
مرتضی محمدپور اضافه کرد: طی یک سال و نیم گذشته که کرونا شیوع پیدا کرده هنوز به کووید ۱۹ مبتلا نشده ام، ولی اهتمام کردم به شیوه خودم رعایت کنم و در این شیوه هم هیچ وقت از ماسک استفاده نکردم.
یکی دیگر از شهروندان قائمشهری دلیل استفاده نکردن ماسک را هوای گرم تابستانی برشمرد و اظهار داشت: به نظرم گرمای هوا سرایت انتشار این بیماری را می کاهد و بنا بر این هم ترجیح می دهم تا از ماسک استفاده نکنم.
مردم از تجمعات در بیمارستان ها بپرهیزند
مدیر پرستاری و مامایی بیمارستان ولیعصر قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلان اینکه استفاده از ماسک باید به یک مسئولیت اجتماعی در میان شهروندان تبدیل گردد، اظهار داشت: متاسفانه در دو روز گذشته آمار بستری بیماریهای کرونائی در بیمارستان های این شهرستان اوج گرفت بطوریکه تخت آی سی یو بیمارستان رازی تکمیل شد و امروز بیماران این بخش را به بیمارستان ولیعصر منتقل کردیم.
فهیمه گرزین اضافه کرد: به نظرم هرکسی در حیطه مسئولیت اجتماعی خود باید به فکر سلامتی خود و خانواده اش باشد. در ابتدای امر و در وضعیت قرمز کرونائی ابتدا مردم باید در زمان ضروری از منزل بیرون بروند و زمانی هم که مجبورند از منزل بیرون بروند، باید هم ماسک بزنند و هم فاصله فیزیکی را رعایت نمایند تا هم سلامتی خودشان و هم خانواده اشان تضمین شود.
وی اظهار داشت: از شهروندان می خواهیم تا کمی هم به سختی کار کادر درمان باشند. متاسفانه در چند روز گذشته شاهد حجم بالای افراد در مراکز درمانی هستیم بطوریکه ساعت کار ما نسبت به قبل دو ساعت بیشتر شده است.
مدیر پرستاری بیمارستان ولیعصر قائمشهر اضافه کرد: متاسفانه شاهد ابتلای همکارانم به بیماری کووید ۱۹ هستیم، اگرچه همه آنها قبلا واکسن کرونا تزریق کردند و حتی تعدادی از آنان در گذشته مبتلا شده بودند. این نشان میدهد که ویروس کرونا بی رحم است و تصور اینکه با نزدن ماسک می توان از این ویروس دور ماند، کاملا غلط است.

گرزین اظهار داشت: از مردم تقاضا داریم تا از برگزاری دورهمی، شرکت در اجتماعات و دیدارهای جمعی خانوادگی و رفتن به ملاقات بیماران در بیمارستان ها بپرهیزند چون متاسفانه نوع دلتای ویروس کرونا هم سرعت همه گیری بالایی دارد و هم سن مبتلاشدن را کاهش داده است و حتی به کودکان هم سرایت می کند و در چنین شرایطی هرگونه بی احتیاطی و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی، خودزنی است.
وی با اظهار اینکه علایم ویروس کرونای دلتا هم خفیف و مانند سرماخوردگی است، اشاره کرد: شهروندان به هیچ وجه نباید این علائم را ساده و سرماخوردگی تلقی کنند و لازم است بلافاصله به پزشک خانواده و مراکز درمانی مراجعه کنند و حتی اگر تستشان هم نفی شد باز هم به نتیجه آن چندان اعتماد نکنند و رعایت پروتکل ها و قرنطینه را جدی بگیرند.
ضعف در اطلاع رسانی به مردم
رئیس درمانگاه تخصصی بیمارستان ولیعصر قائمشهر هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلان اینکه ورودی افراد به بیمارستان به ۷۰۰ نفر در روز رسیده است، اظهار داشت: از حضور افراد بدون ماسک در بیمارستان جلوگیری می نماییم چونکه ناقل بودن یک فرد موجب سرایت بیماری به دیگران می شود.
دکتر علیرضا امری با اشاره به این که زمان عمر استفاده از هر ماسک کمتر از دو ساعت است، اضافه کرد: هوای گرم تابستان موجب خیس شدن زودتر ماسک می شود، بنا بر این افراد باید ماسک را بعد از این مدت دور انداخته و از ماسک جدید استفاده کنند، اما متاسفانه بیشتر شهروندان ما از این مساله اطلاع ندارند.
وی با انتقاد از اینکه اطلاع رسانی در باره نکات بهداشتی به مردم بسیار ضعیف است، اظهار داشت: زمان و طریق استفاده از ماسک باید به شهروندان اطلاع رسانی شود تا مردمی که به بیمارستان و یا خارج از منزل مراجعه می کنند، بتوانند حافظ سلامت و جان خود و اطرافیانشان باشند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان قائمشهر هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباب نظر شهروندان درباره استفاده نکردن از ماسک به سبب گرما، اظهار داشت: اولویت اول شهروندان بمنظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا باید استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی باشد، بنا بر این از مردم می خواهیم تا بمنظور حفظ جان خود و شهروندان گرما را تحمل کرده و از ماسک استفاده کنند.
دکتر محمد گران با اعلان اینکه به سبب هوای گرم افراد باید نسبت به تعویض ماسکهای خود هر یک ساعت اقدام نمایند، اضافه کرد: خوشبختانه با کمبود ماسک مواجه نیستیم، بنا بر این برای کنترل این بیماری همه باید به هم کمک نماییم.
وی درباب مغازه دارانی که از ماسک استفاده نمی کنند، اظهار داشت: در ستاد ملی کرونا این مساله به اداره صنعت، معدن و تجارت ابلاغ گردید تا به واحدهای صنفی که از زدن ماسک امتناع می کنند تذکر دهند و در صورت تکرار نسبت به پلمپ محل کسب وکار اقدام نمایند.
رئیس شبکه بهداشت قائمشهر همین طور از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده عدم استفاده از ماسک توسط اصناف و بازاریان آنرا با شماره ۱۹۰ به مراجع ذیربط اطلاع دهند.
وی اشاره کرد: بی تفاوتی شهروندان در رعایت پروتکلهای بهداشتی و همین طور بی توجهی به رعایت نکردن این پروتکل ها توسط دیگران سبب می شود تا شرایط کرونائی شهرستان هر روز بدتر شود.
دکتر گران با بیان اینکه تعداد بستری بیماران کرونائی در بیمارستان های این شهرستان به ۱۰۵ نفر رسیده است ف اظهار داشت: تنها در روز گذشته ۱۸ بیمار کرونائی در بیمارستان های این شهرستان بستری و هشت نفر ترخیص شدند و این یعنی اینکه ما ۱۰ تخت جدید را در اختیار بیماران جدید کرونائی قرار دادیم و تا زمانی که رقم بیماران بستری و ترخیصی مساوی نشود نمی توانیم از وضعیت قرمز کرونائی خارج شویم.
وضعیت کرونائی قائمشهر بعنوان سومین شهر پرجمعیت مازندران از ۱۱ تیر ماه امسال قرمز شد. هم اکنون علاوه بر قائمشهر، وضعیت هشت شهرستان دیگر مازندران هم قرمز و ۱۳ شهرستان دیگر نارنجی است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، اکنون ۹۳۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که ۲ برابر هفته گذشته است.




منبع:

1400/04/17
12:58:19
5.0 / 5
913
تگهای خبر: آلودگی , بهداشت , بیماران , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر