ابتلای 10 تا 15 درصد افراد جامعه به التهاب روده

ابتلای 10 تا 15 درصد افراد جامعه به التهاب روده

به گزارش سرشیر رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران اظهار داشت: ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد جامعه به التهاب روده مبتلا هستند و استرس و فشارهای عصبی در مبتلا شدن و تشدید این بیماری دخیل است.


دکتر ایرج خسرونیا روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی التهاب روده در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا اضافه کرد: التهاب روده بیماری شایعی است که بیشتر در سنین ۳۰ تا ۶۰ سال مشاهده می شود و زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا هستند.
وی عنوان کرد: بیماری التهاب روده، مجموعه ای است از اختلالات در ارتباط با روده که منجر به بروز التهاب در سیستم گوارشی می شود و دستگاه گوارش، دهان، مری، معده، روده بزرگ و روده بزرگ را شامل شده و مسوول تجزیه مواد غذایی، استخراج مواد مفید و دفع مواد زائد و غیر مفید می باشد، التهاب در هر بخش از سیستم گوارش سبب می شود تا این روند مختل، و بیماری التهاب روده ظاهر شود که معمولا با درد بوده و فرد را آزار می دهد.
خسرونیا افزود: اسهال، کاهش اشتها، تب و خستگی، خون در مدفوع، درد شکم و گرفتگی شکم، یبوست، نفخ شدید، استفراغ و غیره از علائم این بیماری بوده و افراد باید در صورت تغییر مداوم در عادات روده خود یا در صورت وجود هر یک از علایم و نشانه های بیماری التهابی روده، به پزشک رجوع کنند.
وی توضیح داد: بیماری التهاب روده به دو صورت کرون و کولیت السراتیو بروز می کند، عدم تحمل غذایی، اسهال، تب، کاهش وزن، آرتریت، عوارض پوستی و کبدی از علایم مشترک این دو بیماری بوده، باآنکه سوء تغذیه در هر دوی این بیماری ها رخ می دهد ولی در بیماری کرون عمده تر و طولانی تر است.
به گفته وی، گرچه بیماری التهاب روده معمولا کشنده نیست، اما یک بیماری جدی است که در بعضی موارد می تواند عوارضی خطرناکی ایجاد نماید و افرادی که اضطراب و استرس دارند درمان آنها طولانی است.
خسرونیا تصریح کرد: ادویه، فلفل، مصرف الکل و دخانیات زمینه بروز التهاب روده را هم تشدید می کند و مبتلایان به این بیماری باید در تغذیه خود از این مواد مصرف نکنند.
به گزارش سرشیر به نقل از ایرنا، مطالعات جدید نشان داده است داشتن رژیم غذایی شامل مقادیر زیادی چربی، با مصرف آنتی بیوتیک می تواند به صورت بالقوه احتمال مبتلا شدن به بیماری التهابی روده را افزایش دهد. به نظر می آید داشتن این نوع رژیم غذایی و مصرف آنتی بیوتیک می تواند سبب از بین رفتن میتوکوندری (که وظایف مختلف و مهمی مثل تولید انرژی را بر عهده دارد) در سلول های نواحی غشایی روده بزرگ شده و التهاب ایجاد نماید. از سوی دیگر به نظر می آید داروی مسالازین می تواند این مشکل را برطرف کرده و به تجدید میتوکوندری و درمان التهاب روده اولیه کمک نماید.
بیماری سندرم روده تحریک پذیر یکی از بیماری های شایع روده و معده در جهان است که تقریباً ۱۱ درصد از مردم جهان به آن مبتلا هستند. علایم مهم این بیماری دردهای دوره ای شکم، نفخ، تغییر رفتار دستگاه گوارش و دفع هستند. بیمارانی که به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند معمولاً گرفتار التهاب غشای روده و تغییر در ترکیب میکروب یوتای روده می شوند. در این مرحله بیماری بانام «بیماری التهابی روده» شناخته می شود.
در مطالعه مذکور، ۴۳ فرد بالغ و سالم و ۴۹ فرد بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر مورد آزمایش قرار گرفتند. محققین میزان کالپروتکتین مدفوع که یک شاخص مهم در تشخیص التهاب روده در بیماران است را اندازه گیری کردند. افرادی که سطح کالپروتکتین مدفوع آنها بالا باشد به مبتلا به پیش بیماری التهابی روده تشخیص داده می شوند. بررسی نتایج نشان داد که ۱۹ نفر از بیماران با بیماری سندرم روده تحریک پذیر، سطح بالای پروتکتین مدفوع داشته و مبتلا به سطح اولیه بیماری التهابی روده تشخیص داده شدند. ولی نکته مهمی که این بررسی مشخص کرد آن بود که تمام این بیماران رژیم غذایی پر چرب داشته و به صورت هم زمان آنتی بیوتیک مصرف می کردند.

این مطالعه نشان داده است احتمال ابتلای این افراد به بیماری التهابی روده ۸.۶ برابر افرادی است که رژیم غذایی با میزان چربی پایین داشته یا سابقه مصرف آنتی بیوتیک نداشته اند. همینطور افرادی که چربی بالایی مصرف می کردند در شرایط مشابه ۲.۸ برابر بیشتر نسبت به افرادی که رژیم غذایی با چربی کمتر داشتند، در معرض مبتلا شدن به بیماری التهابی روده بودند. یعنی سابقه مصرف آنتی بیوتیک بدون در نظر گرفتن نوع رژیم غذایی به تنهایی احتمال مبتلا شدن به این بیماری را ۳.۹ برابر بالا می برد.



منبع:

1400/02/30
22:38:41
5.0 / 5
166
تگهای خبر: بهداشت , بیماران , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر