۶ نفر با گروه خونی نادر در گیلان شناسایی شده است

۶ نفر با گروه خونی نادر در گیلان شناسایی شده است

سرشیر: مدیر پزشکی انتقال خون گیلان اظهار داشت: تابحال ۶ نفر با گروه خونی ˮo بمبئیˮ از گروههای خونی نادر در این استان شناسایی شده است.


دکتر گیتی ایزدی پور روز سه شنبه به مناسبت روز ملی خون های نادر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: مسن ترین فرد شناسایی شده در گیلان با گروه خونی نادر "o بمبئی" در ارتباط با فردی ۹۱ ساله و کوچکترین هم کودک ۶ ساله بود که هر ۲ نفر طی بیماری و احتیاج به خون شناسایی شده اند.
وی با بیان اهمیت اطلاع افراد در صورت برخورداری از گروه خونی نادر افزود: افراد با گروههای خونی نادر در میان اهداکنندگان خون و یا در بیمارستان ها زمانی که به تزریق خون نیاز پیدا می کنند، شناسایی می شوند.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان با اشاره به اینکه از وضعیت خونی اهداکنندگان مستمر و باسابقه در این استان آگاه هستیم، عنوان کرد: علاقمندان حائز شرایط به عبارتی بار اولی ها برای آگاه شدن از وضعیت خونی شان می توانند ضمن مشارکت در کار انساندوستانه اهدای خون، شناسایی آنان در صورت برخورداری از گروه خونی نادر هم صورت گیرد.
ایزدی پور بیان داشت: گلبول قرمز یکی از اجزای تشکیل دهنده خون است که به مواد پروتئینی و ترکیبات شیمیایی موجود در سطح آن، آنتی ژن گفته می شود که به صورت مورثی از والدین به فرد می شود که وجود یک آنتی ژن خاص می تواند گروه خون هر انسان را مشخص نماید.
وی بیان داشت: افراد دارای گروه خونی نادر تنها می توانند از گروه خونی مشابه خون دریافت نمایند آنان نمی توانند از سایر گروه ها خون بگیرند، ازاین رو شناسایی افراد با گروههای خونی نادر اهمیت بسزایی دارد.
مدیر پزشکی انتقال خون استان گیلان افزود: اهمیت گروههای خونی نادر زمانی مشخص می شود که فرد احتیاج به دریافت خون با این نوع گروههای خونی داشته باشد و مجبور شویم تا به بدن وی خون تزریق نماییم.
ایزدی پور با اشاره به اینکه خون های اهدایی توسط افراد با گروههای خونی نادر با ساز و کار خاصی در دمای منفی ۸۰ درجه سانتی گراد فریز می شود، عنوان کرد: اگر خون فرد با گروه خونی نادر شناسایی شده باشد هم خودش می تواند اهداکننده برای بیماران نیازمند به این گروههای خونی باشد یا این که در صورت نیاز خودش هم از این مایع حیاتی بهره مند شود.
مدیر پزشکی انتقال خون استان گیلان تصریح کرد: احتمال داشتن گروه خونی نادر در خانواده فرد دارای این گروه خونی بیشتر است ازاین رو افراد در این خانواده ها بهتر است که برای شناسایی گروه خونی شان اقدام نمایند.
وی هزینه کرد انتقال خون برای هر کیسه خون نادر "دریافت گروه خونی نادر از اهداکننده تا تزریق به بیمار" را میانگین پنج تا ۱۰ میلیون تومان عنوان نمود و اضافه کرد: خون های اهدایی به بیماران مجانی است و هیچ هزینه ای از آنان دریافت نمی گردد.
۲۱ دیماه روز ملی خون های نادر نام گرفته است، ایران تنها کشور عضو کارگروه بین المللی خون های نادر در منطقه مدیترانه شرقی است. سالانه به صورت میانگین بیشتر از ۲۰۰ هزار واحد خون و فرآورده های خونی در استان گیلان تولید می شود که این خون ها برای مصدومان حوادث، جراحی ها، بیماران هموفیلی، فاویسم و افراد نیازمند مورد مصرف قرار می گیرند.
استان گیلان به دلیل گردشگرپذیر بودن و آمار بالای تصادفات، جراحی های قلب و عروق، تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استانهای اول کشور به لحاظ مصرف فرآورده های خونی است.
حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۵ سال "اهداکنندگان مستمر تا ۷۰ سال"، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، فواصل اهدا خون هر هشت هفته یکبار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یکسال برای آقایان از چهار بار و برای خانم ها از سه بار تجاوز نکند، از شرایط اهدای خون است.

1400/10/21
23:25:54
5.0 / 5
416
تگهای خبر: بیماران , بیمارستان , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر