در گزارش سرشیر مطرح شد

مسافران در استفاده از خوراكی های محلی دقت كنند

مسافران در استفاده از خوراكی های محلی دقت كنند

سرشیر: یك متخصص تغذیه اظهار داشت: به سبب عدم تناسب بدن با مواد تشكیل دهنده غذاهای محلی، احتمال مسمومیت در افراد وجود دارد ومسافران باید نسبت به مصرف آن این مواد دقت داشته باشند.


سید ضیاالدین مظهری متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر، درباب تغذیه سالم در روزهای نوروز اظهار داشت: در این ایام خیلی از بانوان به سبب خریدهای ایام نوروز امكان دارد فرصت تهیه غذای خانگی را نداشته باشند و از غذاهای آماده بیرون استفاده كنند اما باید نسبت به تهیه غذا از مكان های مطمئن و بهداشتی توجه نمایند.

مظهری با اشاره بر نكاتی درباره غذای سالم در مسافرت اشاره كرد: خیلی از افراد وقتی به شهرهای دیگر رفته و از مواد غذایی آنها استفاده می نمایند، گرفتار مسمومیت شده و به عبارتی آب به آب می شوند اما این آب به آب شدن به سبب تغییر محیط و مواد غذایی است.

وی توضیح داد: این امر به سبب آن است كه ما در شهر خودمان مواد غذایی و برخی خوراكی ها را مصرف می نماییم و بدن ما نسبت به آنزیم ها و تكنیك های هضم مواد عادت دارد اما وقتی همان مواد غذایی را در شهر دیگر مصرف می نماییم به سبب عدم آشنایی بدن او با تكنیك های شیمیایی مواد، بدن واكنش نشان داده و به اصطلاح آب به آب می شویم.

مظهری اشاره كرد: به همین دلیل به تمامی هموطنان سفارش می نماییم در مصرف غذاهای محلی شهرهای دیگر همچون شیر، كله پاچه، تولیدات محلی، سبزیجات تازه و میوه های منطقه و بستنی های محلی دقت كرده چونكه در صورت استفاده نابجا احتمال مسمومیت های شدید وجود دارد.

این متخصص تغذیه درباب رستوران های بین راهی باز توضیح داد: مسافران تا حد امكان از رستوران های بین راهی در جاده ها استفاده نكنند و در صورت بازگشت به آنها از مكان های مطمئن از نظر بهداشتی و مواد اولیه استفاده كنند.

وی اشاره كرد: بعلاوه سفارش می شود در این ایام در رستوران ها، از مصرف غذاهایی كه حاوی گوشت خصوصاً گوشت ها چرخ كرده و كوبیده هستند، پرهیز كنند. به همین دلیل مصرف غذاهایی ازجمله كباب های كوبیده در رستوران ها به سبب فسادپذیر بودن، سفارش نمی گردد. مظهری به مصرف آب و سبزی سالم تاكید كرد و اظهار داشت: مسافران در روزهای سفر نسبت به سلامت و پاكی آب و همین طور مصرف سبزی و میوه جات شسته شده مراقبت كنند. چونكه این مواد به سرعت می توانند آلودگی را به بدن انتقال داده و سبب ایجاد بیماری هایی ازجمله اسهال، استفراغ و مسمومیت های غذایی گرفتار شود.

این متخصص تغذیه اشاره كرد: مسافران در سفرهای خود در استفاده از سرویس های بهداشتی پاكیزه توجه داشته باشند. استفاده از سرویس های بین راهی و آلوده سبب انتقال انواع بیماری ها خواهد شد.


1398/01/12
16:02:37
5.0 / 5
60
تگهای خبر: آلودگی , آنزیم , بهداشت , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر