محققان توصیه می كنند؛

معرفی خوراکی های تقویت کننده بینایی که باید به رژیم غذایی افزود

معرفی خوراکی های تقویت کننده بینایی که باید به رژیم غذایی افزود

به گزارش سرشیر، طبق گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا، همان رژیم غذایی که برای قلب و سایر اعضای بدن مفید می باشد، برای سلامت چشمان هم مفید می باشد.



به گزارش سرشیر به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، آکادمی در مورد غذاهای سالم برای بینایی و نحوه ایجاد یک رژیم غذایی غنی از آنها سفارش هایی عرضه می دهد.
دکتر «ربکا تیلور» در این زمینه توضیح می دهد: «برخی مواد مغذی به صورت کلی چشم را سالم نگه می دارند و تعدادی از آنها خطر مبتلا شدن به بیماریهای چشمی را کم می کنند.»
چشم ها برای اکسیژن و مواد مغذی به شریان های کوچک متکی هستند، مشابه آن چه که قلب به شریان های بسیار بزرگتر متکی است، بدین سبب رژیم غذایی کم چربی و غنی از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل برای سلامت چشم ها مفید می باشد.
این آکادمی پیشنهاد می دهد سبزیجات و میوه های نارنجی رنگ با ویتامین A را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
این ماده مغذی به شبکیه چشم آن چه را که برای مساعدت با تبدیل پرتوهای نور به تصویر نیاز دارد می دهد و به مرطوب ماندن چشم کمک می نماید.
به گفته تیلور، «هویج منبع شناخته شده ای از ویتامین A است، اما سیب زمینی شیرین حتی بیش از هویج، این ماده مغذی را تأمین می کند.»
تیلور می گوید: «سیب زمینی شیرین بیشتر از ۲۰۰ درصد از دوز روزانه ویتامین A را تأمین می کند.»
طالبی و زردآلو هم منابع خوبی هستند.
آنتی اکسیدان ویتامین C برای سلامت چشم بسیار اهمیت دارد. در صورتیکه غذاهای سرخ شده، دود تنباکو و پرتوهای خورشید می توانند رادیکال های آزاد تولید کنند- مولکول هایی که به سلول ها صدمه می رسانند و آنها را می کشند- وظیفه ویتامین C ترمیم و رشد سلول های جدید است.
منابع خوب ویتامین C پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، لیمو، هلو، فلفل دلمه ای قرمز، گوجه فرنگی و توت فرنگی هستند.
بر اساس مطالعه بیماریهای چشمی در رابطه با سن، آنتی اکسیدان ها می توانند از بیماری دژنراسیون ماکولا (AMD) و آب مروارید در رابطه با سن جلوگیری کرده یا به تاخیر بیاندازند.
به گفته آکادمی، آنتی اکسیدان دیگری به نام ویتامین E است که سلول های چشم را سالم نگه می دارد که در آووکادو، بادام و تخمه آفتابگردان وجود دارد.
همچنین خوردن ماهی های آب سرد حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ مانند سالمون، ماهی تن، ساردین، هالیبوت و قزل آلا مفید می باشد. آنها ممکنست به کاهش خطر مبتلا شدن به بیماریهای چشمی در سنین بالاتر کمک کنند.
تیلور اظهار داشت: «اُمگا ۳ برای عملکرد اشک مفید می باشد، بدین سبب خوردن ماهی ممکنست به افراد مبتلا به خشکی چشم کمک نماید.»
دو آنتی اکسیدان دیگر که برای چشم مفید هستند، لوتئین و زآگزانتین هستند.
این دو آنتی اکسیدان در سبزیجات سبز برگ و سایر مواد غذایی با رنگ روشن یافت می شوند و از لکه زرد محافظت می کنند. بگفته آکادمی، لکه زرد قسمتی از چشم است که مسئول اصلی ترین و دقیق ترین بخش بینایی است.
کلم پیچ، اسفناج، کاهوی رومی، کلم، شلغم، کلم بروکلی و نخود همگی مانند تخم مرغ حاوی این مواد مغذی هستند.
شبکیه برای صیانت از چشم ها در مقابل اثرات مخرب نور به روی (زینک) نیاز دارد، اما روی می تواند میزان مس را در بدن شما کم کند. این ماده مغذی برای تشکیل گلبول های قرمز خون مورد نیاز است.
هر دو را میتوان در حبوبات، همچون نخود سیاه، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا لیما یافت. صدف، گوشت قرمز بدون چربی، مرغ و غلات غنی شده هم سرشار از روی هستند.
تیلور گفت بهترین راه برای دریافت این مواد مغذی بوسیله غذا است.
اما افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولا ممکنست از مصرف مکمل ها هم سود ببرند.



منبع:

1402/08/03
16:04:54
5.0 / 5
228
تگهای خبر: پزشك , تولید , خوراكی , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر