عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛

نظارت كافی بر محصولات لبنی فله ای و سنتی وجود ندارد

نظارت كافی بر محصولات لبنی فله ای و سنتی وجود ندارد

سرشیر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با اشاره به اینكه محصولات صنعتی و كارخانه ای توسط چهار دستگاه نظارتی قوی رصد می شود، بر تضمین سلامت محصولات غذایی تاكید نمود.



به گزارش سرشیر به نقل از مهر، سید امیرمحمد مرتضویان، با اشاره به اینكه ریشه سم موجود در شیر و لبنیات موسوم به آفلاتوكسین در غذای دام است، اضافه كرد: اگر دام، غذایی مثل علوفه یا ذرت را بخورد كه آلوده به كپك های سازنده سم آفلاتوكسین باشد، ممكنست این سم تولید و وارد شیرشود.
وی تاكیدكرد: البته این توضیح بدان معنا نیست كه وجود این سم در شیر و لبنیات به میزانی كه برای بدن مضر باشد در این محصولات مشاهده شده است.
مرتضویان افزود: وظیفه سازمان دامپزشكی پایش و بررسی شیر، گوشت و فرآورده های دامی سالم می باشد بدین سبب مردم مطمئن باشند كه این سازمان نظارت های كافی را بعنوان مرجع ذی صلاح اعمال می كند.
وی در ادامه به خاصیت های شیر سالم اشاره نمود و اضافه كرد: شیر سالم شیری است كه از فیلترهای استانداردهای ملی كشور عبور كرده باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینكه در كشور حدود ۳۳ هزار قلم كالا دارای استاندارد ملی مشخص شده اند، اذعان داشت: شیر خام باید به لحاظ خاصیت های میكروبی، سموم شیمیایی و حسی دارای استاندارد ملی باشد.
وی با اشاره به اینكه بطور قطع محصول استاندارد محصولی سالم می باشد، اعلام نمود: مبنا از محصول استاندارد یك مبنای شخصی نیست بلكه مبنا ستاندن تاییدیه های علمی سازمان استاندارد ملی ایران است.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، سازمان ملی استاندارد ایران، واحد معاونت نظارت بر اجرای استاندارد كه در تمام كشور شعب فعال دارد، سازمان غذا و دارو بعنوان متولی سلامت غذا و دارو (وابسته به وزارت بهداشت) سازمان دامپزشكی كشور بعنوان متولی سلامت شیر خام و محصولات لبنی و همین طور انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور مستقر در دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی، متولیان بررسی سلامت فرآورده های غذایی هستند.
مرتضویان افزود: باتوجه به نظارت های جدی و مستمر سازمانهایی كه در بالا به آن اشاره شد، این اطمینان وجود دارد كه محصولات صنعتی و كارخانه ای در چرخه ای ایمن به دست مصرف كننده برسند.
وی با اشاره به اینكه آمار و اخبار سلامت موادغذایی باید از تریبون دستگاه ها و مسئولان ذیربط منتشر شود، اشاره كرد: نمی توان هراز چندگاهی با اخبار غیرمستند و غیرعلمی ته دل مردم را خالی كرد.
به گفته عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه، محصولات صنعتی و كارخانه ای چهار متولی قوی و نظارتی دارند كه شبانه روز برای تضمین سلامت این محصولات فعالیت می نمایند. حتی در بعضی كارخانه استانداردها از سطح ملی بالاتر است.
مرتضویان سفارش كرد: مردم می توانند برای اطمینان بیشتر از سلامت محصولات لبنی این محصولات را از شركت های معتبر تهیه كنند چونكه قدمت و سابقه برخی كارخانجات بزرگ به ۶۰ تا ۶۵ سال بازمی گردد، سیستم كنترل كیفیت قوی این كارخانجات حتی از سازمان استاندارد سخت گیرانه تر است.
وی با اشاره به اینكه حد مجاز هر ماده ای در شیر خام در سازمان ملی استاندارد ذكر شده، اشاره كرد: شیرهای صنعتی شیرهایی هستند كه مراجع قانونی سلامت این محصولات را كنترل می كنند.
مرتضویان اظهار داشت: مردم می توانند با آرامش خاطر از محصولات لبنی كارخانه ای استفاه كنند چونكه لطمه عدم مصرف لبنیات می تواند جبران ناپذیر باشد.
وی با اشاره به اینكه شیر یكی از هدایای خداوند به بشریت است، اظهار نمود: ایرانیان پیوند بزرگ و تاریخی با سنت ها دارند بدین سبب مواد غذایی سنتی همواره با اقبال عمومی ویژه ای مواجه بوده است.
مرتضویان در ادامه با اشاره به اینكه نظارت كافی برمحصولات لبنی فله ای و سنتی وجود ندارد، تاكیدكرد: نبود تاریخ مصرف و پروانه تاییدیه بهداشتی و بی نام و نشان بودن این محصولات سبب می شود كه متخصصان نتوانند آماری از سلامت و یا عدم سلامت این محصولات عرضه كنند.
عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه با اشاره به این كه ثابت شده كاهش مصرف لبنیات لطمه های كلانی به جامعه وارد می كند، اشاره كرد: پس از جنگ جهانی دوم تمام كشورهایی كه امروزه از این كشورها با عنوان توسعه یافته یاد می شود برنامه های ویژه ای برای ترویج مصرف شیر ارائه دادند.
مرتضویان تاكیدكرد: سرانه مصرف شیر در برخی از كشورها مثل ایرلند، فرانسه و انگلستان از ۴۰۰ لیتر گذشته و این درحالی ست كه در كشورما متأسفانه این عدد ۶۰ لیتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه مصرف شیر را ضروری دانست و اشاره كرد: لطمه های عدم استفاده از شیر در كاهش ضریب هوشی كودكان، هوش اجتماعی، هوشیاری، كوتاهی قد، رشد استخوان ها و پوكی استخوان اثبات شده است.
وی با اشاره به اینكه شیر گاو یكی از با ارزش ترین پروتئین های منابع كلسیم و ویتامین D است، فرهنگ سازی و اجرای برنامه های آموزشی در امتداد افزایش مصرف سرانه شیر را از طرف متولیان ضروری ذكر كرد.


منبع:

1398/11/06
13:41:08
5.0 / 5
2726
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر