مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو؛

ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره تامین گردد

ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره تامین گردد

سرشیر: مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اشاره به اهمیت سلامت مواد غذایی، اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی بایستی از زنجیره مزرعه تا سفره حفظ شود.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، وحید مفید، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، اظهارداشت: ما باید تلاش نماییم در اجرای امور مربوط به ایمنی غذا و پیش گیری از بیماری های منتقله از غذا گام های مؤثری برداریم چونكه دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم است. وی ادامه داد: طی چند سال اخیر برنامه های خوبی در امتداد تعیین الگوی ایمنی غذایی كشور، بیان چالش ها و ارائه راهكارها، پیشرفت ها، نقشه راه و طراحی و اجرای پروژه های ملی با هدف كاهش بیماری های غیر واگیر برگزار شده است كه نتایج موفقیت آمیزی نیز به دنبال داشته است. مفید اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی بایستی از زنجیره مزرعه تا سفره حفظ شود و تمام كسانی كه در این زنجیره مؤثر هستند مانند امانتدارانی هستند كه باید مسئولیت تأمین شرایط حفظ ایمنی مواد غذایی را بپذیرند و پاسخگو باشند. وی افزود: ما باید از ایمنی و ارزش تغذیه ای مواد غذایی در هر مرحله از زنجیره مطمئن باشیم. تمامی برنامه های ما برای كنترل و اطمینان از این كنترل طراحی شده اند. مفید اظهار داشت: تولید كننده، فروشنده باید وظایف خودرا برای حفظ و انتقال مواد غذایی به حلقه بعدی كامل انجام بدهند تا مواد غذایی سالم، ایمن و با حفظ ارزش تغذیه ای به دست مصرف كننده برسد. وی ادامه داد: ایمنی مواد غذایی یك مسئله همگانی است و تمام افراد درگیر مسئول هستند، حتی مصرف كننده نیز مسئولیت و وظایفی دارد كه علاوه بر كمك به حفظ سلامتی خود در قسمتی از نظام یكپارچه مدیریت ایمنی مواد غذایی نقش مهم و مؤثری دارد. مثلاً با كنترل شناسه اصالت فرآوده های غذایی و آشامیدنی، علاوه بر عدم مصرف كالای غیر مجاز در جمع آوری و برخورد با فرآوده های قاچاق یا غیر مجاز نقش آفرینی می كنند. مفید گفت: به جهت اینكه از مصرف مواد غذایی ناایمن جلوگیری شود از مردم می خواهیم اطلاعات برچسب مواد غذایی را در زمان تهیه، تاریخ تولید، تاریخ انقضا، مجوزهای سازمان غذا و دارو و شناسه اصالت و نشانگرهای رنگی تغذیه ای را كنترل كنند. وی افزود: قسمتی از ایمنی مواد غذایی وابسته به اطلاعات برچسب مواد غذایی است. باید اطلاعات برچسب شفاف، خوانا و غیر قابل پاك شدن باشند. برنامه های اداره كل از طرفی ارتقا فاكتورهای ایمنی مواد غذایی است و از جانب دیگر برای ارتقا آگاهی مصرف كننده تلاش داریم. برای اصلاح الگوی مصرف همكاری و مشاركت آموزش و پرورش و صدا و سیما موجب اثربخشی بهتر خواهد بود. مفید اظهار داشت: در این خصوص اجرای طرح ملی نشانگرهای رنگی تغذیه ای گامی بسیار مؤثر است كه سازمان غذا و دارو با همكاری صنعت غذا در حال اجرایی نمودن آن است و باید كمك نماییم و دست در دست هم آگاهی و فرهنگ و بسترهای غذای سالم را در میان مردم ارتقا دهیم. وی ادامه داد: مواد غذایی ناسالم و حتی نحوه مصرف مواد غذایی می تواند منجر به طیف وسیعی از مشكلات شود، بنابر این دسترسی غذای سالم و به میزان كافی و شیوه مصرف صحیح كلید حفظ و بهبود سلامتی می باشد و این بدان مدلول است كه ایمنی مواد غذایی علاوه بر سالم بودن نیاز به دسترس بودن به اندازه كافی نیز هست. مفید اظهار داشت: اداره كل ارزیابی و نظارت بر مواد خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با كمك صنعت غذا و متخصصین امر در تلاش است تا علاوه بر اینكه فاكتورهای مهم و مؤثر در سلامتی را به منظور ارتقا سلامت بهبود بخشد از جانب دیگر تلاش می كند بوسیله ارتقا آگاهی مصرف كننده در شیوه و سبك مصرف در حوزه غذا تغییراتی ایجاد شود تا با عنایت به مشكلات جوامع صنعتی در حفظ و ارتقا سلامتی مؤثر باشد.

1398/03/27
18:07:00
5.0 / 5
89
تگهای خبر: آموزش , ارزیابی , بهبود , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر