نماینده سازمان غذا و دارو اعلام كرد

ذائقه ایرانیان شیرین شده، زنگ خطر افزایش چاقی در كشور

ذائقه ایرانیان شیرین شده، زنگ خطر افزایش چاقی در كشور

سرشیر: نماینده اداره كل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، گرایش ذائقه ایرانیان به سمت مواد غذایی شیرین را خطرناك دانست و اظهار داشت: این مورد می تواند زنگ خطری برای افزایش چاقی باشد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، زهره پوراحمدی در حاشیه افتتاح دهكده چاقی در غرب تهران، بر لزوم پیشگیری از چاقی و بیماری های غیرواگیر در رابطه با غذا تصریح كرد و اضافه كرد: زمینه های افزایش چاقی در بعضی موارد به خاطر دریافت نامناسب موادغذایی است.
وی با اشاره به ارتباط مستقیم چاقی و بیماری های غیرواگیر همچون دیابت، فشارخون بالا، چربی خون، بیماری های قلبی عروقی، بعضی سرطان ها و... اظهار داشت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، برنامه هایی را در این زمینه در دست اجرا دارند كه بتواند ضمن پیشگیری از بروز این بیماری ها، منجر به كاهش بیماری های غیرواگیر شود.
پوراحمدی با اشاره به گرایش ایرانیان به سمت مصرف غذاهای آماده و رژیم غذایی ناسالم، تصریح كرد: بطور قطع مصرف غذاهای سالم می تواند از بروز بیماری های غیرواگیر پیشگیری كند.
ایشان در ادامه به برنامه های سازمان غذا و دارو در زمینه مواد غذایی سالم اشاره نمود و اضافه كرد: سازمان غذا و دارو برای عرضه غذای سالم، فاكتورهایی دارد كه باید در روند تولید مواد غذایی رعایت شود.
پوراحمدی به كاهش استفاده از نمك، شكر، چربی های اشباع، اسیدچرب ترانس و...، در تولید مواد غذایی اشاره نمود و اظهار داشت: كاهش ۱۰ درصدی نمك فرآورده های غذایی پر مصرف مثل پنیر، نان، دوغ و...، كاهش ۱۰ درصدی شكر در نوشیدنی ها و... در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر موثر بوده است.
وی به چراغ راهنمای تغذیه كه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی الصاق شده، اشاره نمود و اضافه كرد: چراغ راهنمای تغذیه، حكم اطلاع رسانی به مصرف كنندگان را دارد كه بدانند فرآورده و محصول غذایی و آشامیدنی كه می خواهند مصرف كنند، چه مقدار نمك، شكر و چربی دارد. از همین رو می توانند با آگاهی از چراغ راهنمای تغذیه اقدام نمایند.
پوراحمدی با اشاره به سه رنگ سبز، زرد و قرمز چراغ راهنمای تغذیه، اظهار داشت: این رنگ ها اخطار می دهند كه میزان نمك، شكر و چربی محصولی كه تهیه می كنند، چقدر است. بعنوان مثال، میزان چربی با رنگ قرمز، شكر رنگ زرد و نمك با رنگ سبز تعیین شده اند.
نماینده سازمان غذا و دارو، با اشاره به كاهش ۱۰ درصدی میزان شكر در نوشیدنی ها، اضافه كرد: میزان اسیدهای چرب ترانس كه در روغن های نباتی جامد، هم اكنون به كمتر از ۲۰ درصد رسیده است كه این مسئله می تواند در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی، موثر باشد.
وی در عین حال گرایش ذائقه ایرانی به سمت مواد غذایی شیرین را زنگ خطر برای سلامت مردم دانست و اظهار داشت: مصرف مواد غذایی شیرین می تواند زنگ خطری برای افزایش چاقی و بیماری های غیرواگیر باشد.
پوراحمدی با انتقاد از جایگزینی شیرین كننده های مصنوعی، اضافه كرد: مصرف شیرین كننده های مصنوعی مشكلات خودش را دارد، از همین رو، ما سفارش نمی نماییم كه از شیرین كننده های مصنوعی استفاده كنند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، مریم دماوندی - پزشك عمومی و مدیرعلمی دپارتمان چاقی هم تصریح كرد: در سال ۲۰۱۳، چاقی رسما بعنوان بیماری در دنیا شناخته شده است.
وی با اشاره به شاخص توده بدنی برای اندازه گیری چاقی افراد، اظهار داشت: اگر شاخص توده بدنی بالای ۲۵ باشد، فرد اضافه وزن دارد و اگر ۳۰ باشد، او چاق است.
دماوندی افزود: شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰، به این معنا است كه فرد چاق باید درمان گردد. در حالیكه شاخص بالای ۲۵ می تواند با رژیم غذایی سالم و ورزش، كنترل شود.
این پزشك عمومی با بیان اینكه هم اكنون ۶۴۰ میلیون نفر در دنیا چاق هستند، اضافه كرد: با افراد دارای اضافه وزن، این آمار به ۱.۹ میلیارد نفر می رسد. یعنی یك چهارم جمعیت دنیا دچار چاقی و اضافه وزن هستند كه باید درمان شوند.
وی اظهار داشت: یك چهارم جمعیت بالای ۱۸ سال در ایران دچار چاقی و اضافه وزن هستند و باید با تغییر سبك زندگی، رژیم غذایی درست و ورزش، چاقی و اضافه وزن خویش را كنترل كنند.
دماوندی با اشاره به وجود پنج نوع درمان دارویی در دنیا برای چاقی، اضافه كرد: در ایران یك نوع كپسول از گذشته تا كنون برای درمان چاقی وجود داشته كه بزودی داروی جدیدی وارد كشور خواهد شد.



1397/07/21
14:35:23
5.0 / 5
11
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پنیر , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر