چند نكته درباره عارضه ای شایع میان زنان

چند نكته درباره عارضه ای شایع میان زنان

سرشیر: كیست تخمدان عارضه ای شایع میان زنان است و مربوط به سن خاصی نیست، اما با شروع سن باروری احتمال به وجود آمدن آنها بالا می رود و در سنین 20 تا 42 سالگی بیشتر دیده می گردد.


نیلوفر محمدنژاد - كارشناس مامایی در گفت وگو با ایسنا، اظهار كرد: بیشتر كیست ها سرطان زا نیستند، اما در تعدادی از سرطان های تخمدان، نواحی كیستیك در داخل تومور رشد پیدا می كنند و در بعضی مواقع در دوران حاملگی ظاهر می گردد و زنان آبستن با انجام سونوگرافی متوجه وجود آن می شوند.
این كارشناس مامایی با اشاره به اینكه كیستهای دوران حاملگی به صورت معمول نیاز به جراحی و درمان جدی ندارند، اضافه كرد: اگر تومور كیستیك، بدخیم تشخیص داده شود پیگیری و درمان ضروری می باشد. در واقع برخی از این كیست ها مربوط به چرخه قاعدگی و پیش از شروع علائم دوران یائسگی است، البته پس از دوران یائسگی احتمال انواع كیست در زنان وجود دارد كه با استفاده از سونوگرافی، سی تی اسكن یا ام آر آی امكان معاینه و تشخیص را فراهم می آورد.
وی خاطرنشان كرد: كیست های بدخیم و خطرناك متشكل از بافت جامد هستند و حالت كیسه های كوچك پر مایع را ندارند. شكل آنها در سونوگرافی كمك زیادی به تشخیص نوع آن می كند. تا پیش از 30 سالگی احتمال كیست بدخیم كمتر است، در واقع كیست هایی كه پیش از 40 سالگی دیده می شوند خوش خیم و بی خطرند ولی چنانچه كیستی بدخیم در تخمدان تولید شود، به احتمال زیاد پس از 40 سالگی تشكیل خواهد شد.
محمدنژاد اضافه كرد: كیست تخمدان در بعضی زنان بدون علائم بالینی بوده و به صورت تصادفی تشخیص داده و برطرف می گردد. درد در شكم یا لگن شایع ترین علامت در كیست است، در واقع درد می تواند در اثر پارگی كیست، رشد سریع آن، خونریزی به درون كیست یا پیچ خوردن كیست در اطراف منبع خونی آن تولید شود.
این كارشناس مامایی اشاره كرد: پیشگیری بدون استفاده از دارو، برای كیست تخمدان وجود ندارد و تجربه نشان داده افرادی كه از قرص های ضد حاملگی استفاده می نمایند كمتر دچار كیست تخمدان شده و در دوران حاملگی و شیردهی به دلیل مهار فعالیت تخمدان، كیست ها كمتر مشاهده می شوند.
وی عنوان كرد: زنانی كه كیست تخمدان بزرگی دارند و دارو مصرف می كنند باید از حركات ورزشی، جهشی و كششی، دو و میدانی و فعالیت های سریع پرهیز كنند. در واقع هر كاری كه فشار به لگن بیاورد برای این زنان ممنوع می باشد چون احتمال پاره شدن كیست زیاد است.
محمدنژاد تصریح كرد: تغذیه سالم همچون مصرف میوه، سبزیجات تازه و فعالیت بدنی منظم و كنترل وزن و همینطور پرهیز از فست فودها، نوشابه های گازدار و ادویه جات فراوان در پیشگیری از مبتلا شدن به كیست تخمدان نقش بسزایی دارد.



1397/05/23
13:12:56
5.0 / 5
4424
تگهای خبر: دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر