عضو كمیسیون كشاورزی مطرح كرد؛

نگرانی از وجود نیترات در میوه ها، دغدغه سمی بودن سبزی ها

نگرانی از وجود نیترات در میوه ها، دغدغه سمی بودن سبزی ها

سرشیر: عضو كمیسیون كشاورزی مجلس، بر لزوم تشكیل كمیته ای متشكل از وزارت جهاد كشاورزی، سازمان دامپزشكی، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد برای نظارت دائم و پایدار بر سلامت مواد غذایی تصریح كرد.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، عباس پاپی زاده با اشاره به اینكه در كنار تولید محصولات كشاورزی توجه به كیفیت و تامین سلامت مردم هم باید در دستور كار قرار گیرد، اظهار داشت: امنیت غذایی كشور در گرو كمیت و كیفیت است؛ كارشناسان اصرار دارند كه تا حد امكان از انواع سموم و كودهای شیمیایی برای تولیدات كشاورزی استفاده نشود اما متاسفانه امروزه راهی جز استفاده از این مورد وجود ندارد. وی با اشاره به اینكه مدت ها است دغدغه هایی در مورد وجود نیترات در میوه ها و آلوده بودن میوه و سبزی ها به سموم كشاورزی و آفت كش ها در رسانه ها مطرح می شود، اضافه كرد: این دغدغه ها هیچ وقت به صورت كامل اثبات نشده و سبب صدمه به تولید داخل شده و از طرفی ذهن مردم را درگیر كرده است. پاپی زاده با تاكید بر اینكه وزارت بهداشت در جهت طرح تحول سلامت به جای پرداخت هزینه های گزاف و توجه به مقوله درمان پیشگیری را مورد توجه قرار دهد، اظهار داشت: یكی از مراحل پیشگیری تولید مواد غذایی سالم برای مردم است كه حتی پیشنهاد دادیم كه حداقل ۳ تا ۵ درصد از هزینه های طرح تحول سلامت زیر نظر وزارت بهداشت برای بهبود سلامت مواد غذایی و كاهش عوامل صدمه زا و مخل سلامت هزینه شود. وی اضافه كرد: در حوزه دامپزشكی بحث پیشگیری از بیماری های مشترك میان انسان و دام و در بحث سبزی و میوه ها، مواد غذایی زراعی و باغی كاهش باقی مانده سموم را داریم كه باید رصد و پایش شوند و روش های جایگزینی برای كشاورزان معرفی و اعمال شود كه در عین حال كه تولید كشاورزی كاهش پیدا نكند سلامت محصول هم افزایش یابد. پاپی زاده با تاكید بر اینكه تامین سلامت مردم نیازمند طراحی نقشه ای جامع و طرح همه جانبه، جامع و پایدار می باشد، اضافه كرد: بهتر است افرادی كه ارتباطی به بخش كشاورزی نداشته، صاحب نظر و كارشناس نیستند ورودی به حوزه كشاورزی و سلامت مواد غذایی نداشته باشند زیرا طرح موضوعات غیركارشناسی موجبات نگرانی مردم و متضرر شدن كشاورزان را به دنبال دارد. پاپی زاده بر لزوم تشكیل كمیته ای متشكل از وزارت جهاد كشاورزی، سازمان دامپزشكی، غذا و دارو و استاندارد برای نظارت دائم و پایدار بر سلامت مواد غذایی تصریح كرد و اظهار داشت: باید این دستگاه ها محصولات كشاورزی را رصد و پایش كنند تا سلامت مردم با تهدید مواجه نشود از سویی دولت هم باید حمایت لازم را از كشاورزان و دامداران جهت استفاده از روش های جایگزین جهت تولید محصولات كشاورزی سالم داشته باشند. عضو كمیسیون كشاورزی مجلس، سازمان غذا و دارو متولی اصلی نظارت بر سلامت مواد غذایی دانست و ادامه داد: این سازمان به تمامی ابعاد سلامت مواد غذایی ورود نمی كند و باید سازمان های دیگر همكاری كنند.

1397/03/06
13:13:46
5.0 / 5
25
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , دارو , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر