توصیه های نوروزی وزارت بهداشت؛

مراقب مصرف تنقلات باشید، خوردن سبزیجات فراموش نشود

مراقب مصرف تنقلات باشید، خوردن سبزیجات فراموش نشود

سرشیر: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، از مردم خواست در روزهای نوروز مراقب تغییر رفتارهای غذایی در میهمانی ها و سفرها باشند.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی اظهار داشت: ایام نوروز باستانی فرصتی برای بها دادن، به سنن و رسوم گذشتگان است. طبعا رعایت آیین و رسوم مربوط به این روزها ممكن است بر وعده های غذایی، مقدار و نوع غذایی مصرفی اثر قابل ملاحظه ای داشته باشد.این متخصص تغذیه اضافه كرد: همینطور برخی عزم سفر می كنند كه از طبیعت زیبای بهار و دیدار آشنایان ساكن دیگر نقاط بهره ببرند. در سفر به ناچار تغییراتی در رفتار های غذایی رخ می دهد. عدم توجه كافی به نوع، كیفیت، مقدار و نحوه مصرف غذا در این ایام می تواند به سلامتی شما لطمه بزند.وی بیان داشت: درمصرف شیرنی و آجیل اعتدال را رعایت كنید. درایام نوروز و حتی در طول سفر های نوروزی مصرف شیرینی، شكلات و آجیل بسیار متداول می باشد و با زیاده روی در مصرف آنها مقدار زیادی كالری وارد بدن می گردد كه نتیجه آن چاقی و اضافه وزن است. با رعایت نكاتی می توان هم از خوردن شیرنی و آجیل لذت برد و هم مشكلات سلامتی بدلیل افراط در مصرف آنها را كاهش داد.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: همچون اینكه بجای شیرینی های بزرگ حاوی مربا، ‍‍ژله و خامه، از شیرینی های ساده و خشك در اندازه كوچك كه كالری كمتری دارند استفاده كنید. مواد قندی و نشاسته ای به آسانی تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره می شوند و تولید چاقی می كنند. همینطور سبب افزایش چربی های نامطلوب خون شده كه در نهایت سلامت قلب و عروق را مختل می كند.عبداللهی اظهار داشت: آجیل ها شامل انواع مغزها از قبیل بادام، پسته، فندق، گردو، بادم زمینی و انواع تخمه ها ضمن اینكه دارای ارزش غذایی هستند، اما توجه داشته باشید كه مقدار زیادی چربی هم دارند و باآنكه نوع چربی آنها از نوع غیر اشباع و مفید برای سلامتی است، اما مصرف زیاد آنها می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی بشود. ۱۰۰ گرم بادام، پسته و یا تخمه در حدود ۶۰۰-۵۰۰ كالری وارد بدن می كند كه معادل مصرف سه كفگیر پلو است.وی اضافه كرد: بنابر این در روزهای نوروز و در خلال سفر كه معمولا خوردن آجیل رایج است، باید مصرف غذاهای نشاسته ای مثل نان، برنج و ماكارونی، سیب زمینی و غذاهای چرب و سرخ شده را كاهش داد كه با افزایش كالری دریافتی و چاقی مواجه نشوید.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان داشت: مصرف زیاد نمك مهم ترین عامل فشارخون بالاست. بهتر است به جای آجیل های شور و پرنمك از آجیل كم نمك و یا بدون نمك استفاده گردد.عبداللهی از مردم خواست مصرف سبزی ها را درایام نوروز فراموش نكنند و اظهار داشت: معمولا در روزهای نوروز و در هنگام سفر های نوروزی مصرف سبزی ها كه از گروه های غذای اصلی هستند، كمتر می گردد. سبزی ها بعلت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اكسیدانها نقش مهمی در سلامت دارند. علاوه بر آن فیبر موجود در سبزی ها با تولید حس سیری، سبب كاهش مصرف غذا شده و به كاهش وزن كمك می كنند. در روزهای نوروز معمولا در میهمانی ها غذاهای چرب و سرخ شده مصرف می شوند. با مصرف سبزی ها و سالاد همراه با غذا میزان جذب چربی غذا كاسته می شود.وی ادامه داد: میوه مصرف كنید ولی زیاده روی نكنید. مصرف میوه در روزهای نوروز افزایش چشمگیری دارد و عقیده عمومی بر این است كه میوه هر قدر هم مصرف شود اشكالی تولید نمی نماید. ارزش غذایی میوه ها شبیه سبزی هاست و این گروه هم ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین می كنند و با خاصیت آنتی اكسیدانی از بروز سرطانها پیشگیر ی می كنند. خواص و ارزش غذایی میوه ها به این مفهوم نیست كه هر چه بیشتر میوه بخوریم سالمتر خواهیم بود.عبداللهی خاظرنشان كرد: زیاده روی در مصرف میوه هم بدلیل محتوی بالای قند میوه ها منجر به چاقی می گردد. مصرف روزانه ۵-۳ واحد میوه متوسط سفارش می گردد. یك واحد معادل یك عدد میوه متوسط است كه در حدود ۶۰ كالری انرژی دارد.وی بیان داشت: مصرف شیر و سایر مواد لبنی را درسفر های نوروزی از یاد نبرید. معمولا مصرف شیر و سایر مواد لبنی در هنگام مسافرت محدود می گردد. این گروه از مواد غذایی منبع عمده تامین كلسیم و فسفر هستند و بخش مهمی از پروتئین مورد نیاز بدن را علاوه بر ویتامین های گروه B تامین می كنند. نكات زیر جهت استفاده صحیح از این گروه غذایی مهم در روزهای سفر ها حائز اهمیت است.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت این نكات را چنین توضیح داد: درطول سفر از شیر های استریل شده ( فرادما) كه ماندگاری بالایی دارند، استفاده گردد. این نوع از شیر ها پیش از باز شده درب آنها نیازی به یخچال ندارند ولی بعد از باز شدن حتما باید در محیط خنك ( مثلا فلاسك اسفنجی حاوی یخ ) نگهداری شوند و سریعا مصرف شوند.وی اضافه كرد: از مصرف شیر محلی كه پاستوریزه نشده است، خودداری شود. مصرف شیرخام و پاستوریزه نشده خطر مبتلا شدن به تب مالت و مسمومیت های غذایی را بالا می برد. همینطور حتما از پنیرهای پاستوریزه و بسته بندی شده استفاده كنید.عبداللهی ادامه داد: همراه با وعده های غذایی در طول سفر از ماست پاستوریزه كم چرب استفاده كنید كه هم كلسیم بدنتان تامین گردد و هم خطر عفونت های روده ای دراثر مصرف غذای آلوده كمتر شود. در میهمانی های نوروزی و در طول سفر بجای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های سالمتر مثل دوغ بدون گاز وكم نمك وبخصوص آب آشامیدنی سالم استفاده كنید.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در انتها تصریح كرد: به خاطر داشته باشید كه با آشامیدن یك لیوان نوشابه گازدار درحدود ۲۰ گرم قند اضافی وارد بدن خود می كنید كه ادامه این عادت در طولانی مدت اضافه وزن و چاقی و البته پوكی استخوان را بدنبال دارد.

1397/01/05
12:42:22
5.0 / 5
105
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , تغذیه , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر