درمان ابولا و ایدز با استفاده از ژن میمون

درمان ابولا و ایدز با استفاده از ژن میمون

محققان می گویند: ابولا، اچ.آی. وی و سایر ویروس های کشنده را میتوان با استفاده از یک داروی ضد ویروسی که از یک ژن یافت شده در بدن میمون ها ایجاد می شود، درمان کرد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایرنا از روزنامه دیلی میل، آزمایش های محققان دانشگاه «یوتا» در آمریکا نشان داد ژن retroCHMP۳ می تواند مانع فرار کردن ویروس ها از بدن انسان و آلوده کردن دیگران شود.
محققان مدتی است می دانند این ژن که در میمون ها و موش های سنجابی یافت می شود، نقش مهمی در «فرایندهای سلولی روزمره» ایفا می کند، اما این نخستین مطالعه ای است که نشان داده است این ژن می تواند مانع از گسترش ویروس ها - همچون اچ.آی. وی و ابولا - شود.
آنها می گویند این کشف می تواند به تولید داروهای ضد ویروسی برای انسان در مقابل طیف وسیعی از عوامل بیماری زا بینجامد. با این وجود مطالعات بیشتری باید صورت گیرد تا ثابت کند این ماده بی خطر و قابل تحمل در انسان است و به پیشگیری از عفونت های ویروسی پیش از این که بتواند گسترش یابد، کمک می نماید.
انسان می تواند حامل ژن CHMP۳ باشد. این ژن نقش مهمی در فرایندهای سلولی بعنوان بخشی از مسیر ESCRT ایفا می کند. تصور می شد این مسیر نقطه ضعفی است که ویروس ها از آن «سوء استفاده» کرده و سبب عفونت می شوند.
محققان از ایجاد اختلال در این راه سلولی بیم داشتند؛ چونکه تصور نمی کردند انجام چنین کاری بدون مداخله در سایر عملکردهای سلولی بسیار مهم امکان پذیر باشد.
آنها در کوشش برای حل این مساله، سلول های انسانی را ترغیب کردند تا نسخه ژن retroCHMP۳ را که معمولا در میمون ها یافت می شود، تولید کنند؛ سپس همان سلول ها را به اچ.آی. وی آلوده کردند.
نتایج این مطالعه که در مجله Cell انتشار یافت، نشان داد این ژن ویروس را در راه خود متوقف کرد، اما هیچ فرآیند حیاتی را مختل نکرد و هم سبب مرگ سلول ها نشد.
«نلس الده»، نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: تصور می کردیم این مسیر یک نقطه ضعف محسوب می شود؛ بطوری که ویروس هایی مانند اچ.آی. وی و ابولا همیشه می توانند از آن بهره برده و سلول های جدید را آلوده کنند، اما retroCHMP۳ این فرضیه را عوض کرد و باعث شد این ویروس ها صدمه پذیر شوند.
این محقق اظهار داشت: امید است با پیشرفت این مطالعه از نتایج آن درس بگیریم و از آن برای مبارزه با بیماری های ویروسی استفاده نماییم.
وی ابراز امیدواری کرد که روزی داروهای جدیدی برای مبارزه با عفونت های ویروسی بسازند.
الده عنوان کرد: درحال پرورش موش های اصلاح شده هستیم که می توانند retroCHMP۳ تولید کنند تا مشاهده نماییم آیا این ژن به مهار عفونت های ویروسی کمک می نماید یا خیر. ایده این است که چند سلول هنوز امکان دارد آلوده شوند، اما ویروس ها نمی توانند به صورت موثر از این سلول ها بیرون بروند و عفونت از بین می رود.
این محقق اضافه کرد: در صورت موفقیت آمیز بودن نتایج این مطالعات پیش بالینی، گام بعدی بررسی چگونگی تفسیر استفاده از این ژن در سایر حیوانات دارای اهمیت کشاورزی و در نهایت در انسان هاست.
بیماری ویروسی ابولا یا تب خونریزی دهنده ابولا، نوعی بیماری انسانی است که از ویروس ابولا ناشی می شود.
نام ویروس این بیماری از یکی از رودخانه های کشور زئیر که امروزه جمهوری دموکراتیک کنگو نام دارد، گرفته شده است. این بیماری برای نخستین بار در کشور کنگو دیده شد.
نشانه های این بیماری معمولا دو روز تا سه هفته پس از تماس با ویروس و به صورت تب، گلودرد، دردهای ماهیچه ای و سردرد ظاهر می شود.
معمولاً حالت تهوع، استفراغ و اسهال و همینطور کاهش عملکرد کبد و کلیه ها به دنبال این موارد می آید. با بروز این علائم، مبتلایان گرفتار خونریزی می شوند.

1400/07/16
14:23:52
5.0 / 5
755
تگهای خبر: آموزش , تولید , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر