سرانجام طرح عرضه خدمات جامع به بیماران خاص چه شد؟

سرانجام طرح عرضه خدمات جامع به بیماران خاص چه شد؟

سرشیر: سال هاست كه از عرضه طرح ˮایجاد مراكز جامع عرضه خدمت به بیماران خاصیˮ مانند هموفیلی ها می گذرد، اما هر سال این طرح در بین بی پولی های نظام سلامت گم و وعده اجرایش به سال بعد پاس داده می گردد.


دكتر راضیه حنطوش زاده - كارشناس هموفیلی اداره بیماری های خاص وزارت بهداشت در گفت وگو با ایسنا، در این باره اظهار داشت: خوشبختانه در این زمینه پیشرفت هایی داشته ایم و امیدواریم این طرح در ابتدای سال ۹۷ به سرانجام برسد. هم اكنون وزیر بهداشت با دیدی مثبت از این مورد استقبال كردند و برای تامین اعتبار این طرح تلاش می نماییم و امیدواریم بتوانیم این مراكز را راه اندازی نماییم.
وی با اشاره به اینكه البته در بعضی از استان ها مانند شیراز، مركز جامع عرضه خدمت به بیماران خاص، فعالیت های مناسبی دارند، اضافه كرد: بر مبنای برنامه ریزی هایمان مقرر است ۱۰ مركز دیگر هم در استان های مازندران، گیلان، بندرعباس، زاهدان، كرمان، اصفهان، تهران، كرمانشاه و تبریز تولید شود.
حنطوش زاده اضافه كرد: البته ما در این طرح برنامه ای برای ساخت مراكز جدید نداریم، بلكه از ظرفیت مراكز موجود بهره برده و خدمات تخصصی مورد نیاز بیماران خاص را به آنها اضافه می نماییم. هم اكنون گاهی شاهدیم كه بیمار تالاسمی از زاهدان برای اندازه گیری میزان آهن قلب و كبد خود باید به تهران رجوع كند. بر این اساس قصد داریم در این مراكز همه خدمات و تخصص های لازم را تولید نماییم. تلاش كردیم كه در این مراكز همه خدمات را پیش بینی نماییم تا رجوع بیماران به تهران برای دریافت خدمات به حداقل برسد.
وی تصریح كرد: البته باید توجه كرد كه خیلی از خدمات مورد نیاز بیماران خاص در این مراكز وجود دارد، اما فرآیندها به خوبی اجرا نمی گردد. طرح تولید مراكز جامع هموفیلی در دو فاز پیش خواهد رفت. ما هم اكنون در زمینه نیروی انسانی مداخله زیادی نكرده ایم، بلكه در فاز اول برنامه و بر روی تامین تجهیزات مورد نیاز مراكزی كه خدمت و كارشناس یا متخصص مورد نظر را دارند اما تجهیزات لازم آن را ندارند، تمركز می نماییم و تجهیزات لازم را برایشان فراهم می نماییم. بعنوان مثال می گوییم بیمار تالاسمی باید هر سال یكبار بینایی سنجی و شنوایی سنجی شود؛ این درحالیست كه ممكن است در شهری مانند ایرانشهر فرد بینایی سنج حضور داشته باشد، اما دستگاه بینایی سنجش وجود نداشته باشد، ازاین رو در فاز اول این امكانات را فراهم خواهیم كرد. یعنی متناسب با الگویی كه از مراكز جامع داریم، خدمات یا تجهیزات مورد نیاز را تامین می نماییم.
وی با اشاره به اینكه در اجرای این برنامه قدم به قدم پیش می رویم، اضافه كرد: فاز اول كار تجهیز مراكزی است كه نیروی انسانی مهارت دیده دارند. البته ممكن است در سال ۹۷ پیش بینی نماییم تا در فاز بعدی مراكزی را به صورت كامل بسازیم.
كارشناس هموفیلی اداره بیماری های خاص وزارت بهداشت با اشاره به اینكه سال هاست كه این طرح تشریح شده، اما اجرایی نشده است، اظهار داشت: خوشبختانه آقای دكتر جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت از این طرح استقبال كردند. به هر حال بیمار حق دارد كه به خدمات مورد نیازش دسترسی داشته باشد. در عین حال باید به صورت متمركز این مراكز را تولید نماییم تا بیمار بداند خدمت مورد نیازش در مركز استانش وجود دارد و با این كار بیماران از سرگردانی نجات می یابند. قرار بود این مورد در اعتبارات ۹۶ دیده شود. امیدواریم در انتها سال ۹۶ این اعتبار داده شود تا در سال ۹۷ آن را اجرایی نماییم.



1396/10/25
14:35:46
5.0 / 5
4712
تگهای خبر: سلامت , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر