منابع غذایی مهم برای پیش گیری از اضطراب

منابع غذایی مهم برای پیش گیری از اضطراب

سرشیر: بنابر اعلام موسسه ملی سلامت روان در آمریكا حدود یك سوم از مردم این كشور در دوره ای از زندگی گرفتار اضطراب طولانی مدت می شوند.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، درحالیکه درمان این اختلال روانی بیشتر بر مصرف دارو و روان درمانی تمرکز دارد، نتایج تحقیقات حاکی از آنست که مواد غذایی نیز می توانند نقش موثر در کاهش اضطراب داشته باشند. بنا بر این است که اغلب التهاب بعنوان عامل ریشه ای یا فاکتور نهفته موثر در بروز اضطراب شناخته می شود.
التهاب مزمن، سبب تغییراتی در ارتباطات مغزی و عملکرد انتقال دهنده های عصبی می شود که بر حافظه، واکنش های احساسی و خلق و خو تاثیر می گذارند.
به گزارش سایت masslive، مصرف مواد غذایی که میزان التهاب را کاهش داده و مواد مغذی مناسب برای مغز را تامین می کنند می تواند علایم اضطراب را بهبود دهد. برهمین اساس کارشناسان علوم پزشکی افزودن این خوراکی ها را به رژیم غذایی سفارش می کنند:
بادام: سطح پایینی از منیزیم با افزایش احتمال بروز اضطراب و افسردگی هم راه است. مطالعات نشان می دهد افزایش مصرف منیزیم می تواند اضطراب را از بین ببرد. بادام منبع اصلی این ماده مغذی بشمار می رود. بادام هندی، بادام زمینی و گیاهانی با برگ های سبز همچون اسفناج از دیگر منابع حاوی منیزیم هستند.
تخم مرغ: تخم مرغ منبع ماده مغذی کولین است که خاصیت ضد التهابی دارد. کولین ترکیب سازنده "استیل کولین" است که انتقال دهنده عصبی کلیدی بشمار می رود و در بهبود خلق و خو و حافظه نقش دارد. سطح پایینی از ترکیب کولین با افزایش میزان اضطراب هم راه است.
ماهی سالمون: مصرف میزان کافی از اسیدهای چرب امگا 3 شامل DHA و EPA با کاهش احتمال بروز اضطراب و تسکین علایم این اختلال روانی هم راه است. این اسیدهای چرب، التهاب عصبی در مغز را کاهش داده و ارتباطات عصبی را بهبود می دهند. این دو اسید چرب تنها در ماهی های حاوی چربی بالا موجود است.
خوراکی های سرشار از پروبیوتیک: سلامت روده بر احتمال پیشرفت التهاب تاثیر می گذارد و بنا بر این می تواند بر خطر بروز مشکلات روان از قبیل اضطراب تاثیر داشته باشد. تقویت سد میکروبی روده با دریافت باکتریهای خوب به پیش گیری از نفوذ ترکیب های التهاب زا به بدن کمک کرده و ممکنست اضطراب را نیز کم کند.
بلوبری: مصرف مواد غذایی حاوی میزان بالایی از آنتی اکسیدان ها حائز اهمیت می باشد و بلوبری ها مملوء از ترکیبهای پلی فنولیک هستند که همچون آنتی اکسیدان ها عمل کرده و سلولهای مغز را در مقابل رادیکالهای آزاد حفظ می کنند. همین طور این ترکیبها التهاب عصب ها را کاهش داده و عملکرد مناسب مغز را به ویژه در شرایط استرس زا بهبود می دهند.
اسفناج: بررسی هایی که انجام گرفته نشان میدهد گیاهان برگی همچون اسفناج سرشار از مواد مغذی خصوصاً ترکیبهایی است که برای سلامت روان مفیدست و بنا بر این این نوع از خوراکی ها می توانند گزینه اصلی برای کمک به پیش گیری از اختلال هایی همچون اضطراب و افسردگی با تسکین علایم آنها باشد. اسفناج و دیگر گیاهان برگی، مواد معدنی مورد نیاز همچون اسیدفولیک و منیزیم را تامین کرده و حاوی ویتامین C و بتاکاروتن است که التهاب را کم می کنند.
پروتئین های حیوانی بدون چربی: کمبود ویتامین هایی از قبیل B6 و B12 می تواند به بروز مشکلات روانی از قبیل اضطراب کمک نماید چونکه وجود این ویتامین ها برای تولید انتقال دهنده های عصبی از قبیل سروتونین و دوپامین ضروری می باشد. پروتئین های حیوانی بدون چربی منبع خوبی از این دو ویتامین به حساب می آیند. هرچند تهیه پروتئین حیوانی بدون چربی چندان راحت نیست اما گوشت گاو و مرغ از منابع مطلوب این نوع ویتامین ها هستند.




منبع:

1399/05/28
10:14:26
5.0 / 5
835
تگهای خبر: افسردگی , بهبود , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر