۲، وزیر بهداشت اعلام كرد

افزایش ۲ برابری قیمت داروهای خاص داخلی، ماجرای ایدز در لردگان

افزایش ۲ برابری قیمت داروهای خاص داخلی، ماجرای ایدز در لردگان

سرشیر: وزیر بهداشت ضمن اشاره به سوژه ایدز در لردگان، درباره افزایش قیمت برخی داروها توضیح داد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در ادامه نشست خبری امروزش با خبرنگاران، درباره افزایش قیمت دارو نیز اظهار داشت: ما با داروهایی طرف بودیم كه چون تولید آن صرفه اقتصادی برای تولید كننده نداشت با پنج برابر قیمت وارد كشور می شد. در این زمینه در مورد داروهای خاص قیمت ها تا دو برابر افزایش پیدا كرد كه منجر به آن شد تا تولید كننده دلگرم شده و از واردات دارو بی نیاز شویم. با این افزایش قیمت باز هم قیمت دارو یك پنجم قیمت واردات ماند. البته در این زمینه باید با بیمه همفكری هایی شود.
دستور وزیر بهداشت درباره افزایش ظرفیت تحصیلات تكمیلیوزیر بهداشت در ادامه صحبت هایش درباب افزایش ظرفیت رشته های پزشكی نیز اظهار داشت: سابق بر این، این گونه بود كه برای رشته های تحصیلات تكمیلی دو سهمیه وجود داشت كه نفر اول در رتبه اول جذب شده و رتبه دوم از افراد سهمیه دار انتخاب می شد. این اتفاق دو اثر داشت؛ اول آن كه موجب سرخوردگی جوانان دارای زیر رتبه ۱۰ می شد و دوم آن كه ذهنیت نابجا و غلطی درباب خانواده های شهدا ایجاد می شد كه به هیچ عنوان ذهنیت روایی نبود. وی ادامه داد: به همین علت بنده دستور دادم معادل سهمیه ها ظرفیت تحصیلات تكمیلی بالا رود؛ یعنی نخبه فكر نكند كسی جایش را گرفته است؛ یعنی اگر قرار بود بعنوان مثال ۲۰ نفر را پذیرش نماییم، گفتیم آن تعداد از سهمیه ایثارگران و خانواده شهدا را كنار بگذارید و از بین داوطلبین آزاد زیر رتبه ۱۰ را جذب كنید.
ماجرای ایدز در لردگانبه گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، نمكی در ادامه صحبت هایش با اشاره به ماجرای ایدز در لردگان، اظهار داشت: حدود ۴۰ هزار بیمار اچ ای وی مثبت در كشور شناسایی شده اند كه هیچكس نمی داند كه این افراد كجا هستند. بدین سبب ما مَحرم مردم مملكت هستیم. درباره لردگان نیز این نخستین بار است كه مشخص شد كه بیماران مبتلا به این بیماری متعلق به یك منطقه خاص هستند كه این را هم ما اعلام نكردیم، بلكه ما از چند ماه قبل در جریان این قضایا بودیم و داشتیم با شدت و به صورت چراغ خاموش با حفظ محرمانگی و عزت مردم آن منطقه، روی آن كار می كردیم.
ایدز بوسیله سرنگ آلوده علمی نیستوی اضافه كرد: ناگهان به دلایلی كه خیلی آنها را باز نمی كنم، با بیان این مورد از طرف یكی از عزیزان و جلب بهورز زحمتكش آن منطقه این ماجرا عنوان شد. ما می دانستیم كه بحث انتقال از سرنگ آلوده، علمی نیست. من بعنوان ایمونولوژیست كه ۳۰ سال است در این عرصه معلمی می كنم، می دانم كه چنین حرفی علمی نیست.
نمكی خاطرنشان كرد: اتفاقی كه افتاد بهره برداری ناصواب بیگانگانی بود كه می خواستند پروژه خودرا پیش برند و سوژه بلافاصله بر روی آنتن خبرگزاری های آن طرف رفت و بلافاصله بعضی از عناصر ضد انقلاب در خارج مصاحبه كردند و این مورد را بعنوان كار زشت نظام ارائه خدمت جلوه دادند و اذهان عمومی را مشوش كردند كه سرنگ آلوده به اچ ای وی در نظام ارائه خدمات كشور موجب این مورد شده است.
وی تصریح كرد: آنقدر اعتماد مردم به نظام ارائه خدمات بالا است كه ما برای غربالگری فشار خون ۲۰ میلیون نفر را پیش بینی كرده بودیم، اما نزدیك به ۳۱ میلیون نفر بازگشت كردند. خیلی برایشان سنگین بود كه نظام ارائه خدمت این كشور آنقدر وجاهت دارد كه مردم به آن اعتماد دارند و بازگشت می كنند. بلافاصله قرار بود كه طرح كشوری كنترل دیابت را در برنامه بگذاریم، اما در پیك این تصمیم آمدند و ذهن مردم را مشوش كردند كه نظام سلامت ایران می خواهد تست قند خون انجام دهد و مردم به این صورت آلوده شدند. می خواستند ذهن مردم را مشوش كنند تا این اقدام انجام نگیرد.
ماجرای نامه وزیر بهداشتنمكی افزود: ضمن اینكه به هر حال ما كاملا این جمعیت را تحت پوشش قرار دادیم و مراقبت می نماییم. همراهی مردم روستا خیلی خوب است. اینكه نامه بنده را پررنگ كردند هم نوعی شیطنت بود. بنده اعلام كردم كه این انتقال حاصل مواردی از قضا روابط نامطلوب بوده است كه آنرا برای مردم بعنوان روابط نامشروع جنسی تفسیر كردند. درحالیكه من هیچ گاه چنین جسارتی را به مردمان آن منطقه نداشتم. وقتی ما از نامطلوب صحبت می نماییم منظورمان یك فرآیند اقدامی و اجرایی می باشد كه می تواند مطلوب یا نامطلوب باشد كه با نامشروع متفاوت می باشد. بچه دو ساله یا خانم پاكدامنی با مردی زندگی كرده كه آن مرد به هر علت چندین سال قبل آلوده شده، چطور می توان اظهار داشت كه رابطه نامشروع داشته است. بدین سبب در تفسیر این مورد هم بدجنسی شد.
نمكی با اشاره به اینكه ما مردم را تحت نظر داریم، اظهار داشت: با وجود تلخی این ماجرا یك پیام مثبت هم داشت و آن این بود كه اچ آی وی مهم می باشد. سال ها پیش ۲۵۰ اچ آی وی مثبت در این كشور داشتیم كه بنده كمیته كشوری مبارزه با ایدز را راه انداختم. آن روز به ما حمله كردند كه ۲۵۰ مرد اچ آی وی مثبت اینقدر بلوا می خواهد؟. گفتم این نوك كوه یخ است و اگر بی توجهی كنید غرق می شوید. خوشبختانه امروز حقانیت آن حرف ۳۰ سال قبل مشخص شد كه ما باید به این مورد بپردازیم. ما باید متناسب با فرهنگ و اقلیم و اعتقادات مان اطلاع رسانی نماییم و به مردم آموزش دهیم و همه همچون رسانه ها باید به ما كمك كنند تا دامان مردم بیشتری را به علت ناآگاهی نگیرد.
وی تصریح كرد: عدد و رقم ما در زمینه این بیماری بسیار كمتر از چیزی است كه اعلام می شود. باید به آموزش ها توجه كرده و بیشتر تلاش نماییم.
حمایت های روانی از مردم لردگانوزیر بهداشت همین طور در زمینه حمایت های روانی از مردم لردگان، اظهار داشت: قبل از آن كه این ایام پر التهاب آغاز شود، تیم های روانشناسی و روانپزشكی بالینی كه قبل از این در رابطه با این مورد هم كار كرده بودند، در چارچوب ۱۶ تیم به منطقه اعزام كردیم. همین طور مراكز جامع سلامت را برای مردم منطقه دایر كرده و خوشبختانه تابحال با همكاری خوب مردم مواجه بوده ایم. از روز گذشته نیز انجام تست های تكمیلی در رابطه با اچ آی وی شروع شده است و علاوه بر حمایت روانی، درمانی و دارویی، حمایت های دیگری هم از مردم به عمل آورده ایم. البته نمی توان از نقش حمایتگر بهزیستی در این میان غافل بود.
نمكی ماجرای لردگان را بعنوان یك حركت مهم برای آغاز مشاركت های بین بخشی عنوان و اظهار نمود: مشكلات بوجود آمده در بیماری ایدز، تنها متوجه نظام سلامت نیست، بلكه مشكل ناشی از پروسه مدیریت اجتماعی یك كشور است. مگر ما در تصادفات جاده ای چقدر مقصریم یا نقش وزارت بهداشت در خشونت های اجتماعی و بروز حادثه برای افراد چه میزان است؟. اما اگر یك لحظه از خدمت رسانی غافل شویم، بزرگترین لطمه ها به سلامت مردم وارد می شود.
وی با اشاره به اینكه وزارت بهداشت در زمینه آموزش های لازم برای شناخت بیماری اچ آی وی موثر است، اظهار داشت: البته باید توجه كرد كه ما در این بین جزء كوچكی از یك كل هستیم و باید پذیرفت كه معضلی به نام اچ ای وی در این مملكت وجود دارد.
توطئه دشمن با طرح مبحث آلودگی سرنگ وارداتیوی در ادامه به اقدامات دشمن برای زیر سوال بردن خدمات خصوصاً در نظام سلامت اشاره و اظهار نمود: شاهد بودید كه هفته گذشته نامه ای از قول من جعل شد كه با پیگیری های انجام شده متوجه شدیم كه نخستین محل انتشار آن در خارج از كشور بوده است. توجه كنید كه در این مورد دیگر تنها وزیر مطرح نیست. من خاك پای این ملت هستم، اما عده ای همواره به دنبال تخریب دستاوردهای جمهوری اسلامی هستند. عده ای مباحثی در خصوص ورود سرنگ وارداتی آلوده به كشور را مطرح می كنند. بنده صراحتا اعلام میكنم كه آلودگی بوسیله سرنگ وارداتی وجود ندارد و طرح این مباحث توطئه ای بیش نیست.
برنامه وزارت بهداشت برای حذف بیماری های بومیوزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره مهم ترین بیماری های واگیری كه وزارت بهداشت را نگران می كند، اظهار داشت: وزارت بهداشت برای بیماری های بومی در كشور برنامه دارد. یك روز بیماری مالاریا در كشور یكی از موارد تهدید كننده سلامت محسوب می شد كه شیوع بالایی داشت، اما حالا در حال ستاندن گواهینامه ریشه كنی مالاریا هستیم و هیچ كیس جدیدی در زمینه بروز مالاریا در افراد بومی كشور مشاهده نكرده ایم. همین طور در زمینه بیماری فلج اطفال نیز به ریشه كنی این بیماری رسیده ایم و تنها یك مورد جدید این بیماری گزارش شد كه آن هم از كشور افغانستان آمده بود. بدین سبب ما برای بیماری های بومی كشور برنامه داریم.
نمكی افزود: حال برای كنترل بیماری هایی مانند تب كریمه كنگو و برخی بیماری های نوپدید كه امكان دارد خصوصاً از كشورهای شرقی به ما سرایت كنند، یكی از اقدامات مهم ما مذاكره با كشورهای منطقه است تا بتوانیم یك برنامه مشترك در این عرصه ها داشته باشیم. متاسفانه بعضی از این كشورها هم گرفتار ناامنی هستند و هم با مشكل سوءمدیریت مواجهند؛ به طوریكه از نظر اقتصادی منابعی برای جلوگیری از این بیماری ها قرار نمی دهند. هم اكنون هم چنین بحث هایی وجود دارد و اگر واقعاً بخواهیم به سلامت شهروندان دقت كنیم باید این موضوعات را مورد توجه قرار دهیم.
تلاش برای تولید داخلی دو واكسن با همكاری هند و كوباوی در پاسخ به سوالی درباره تولید واكسن های جدیدی مانند پنوموكوك و روتاویروس اظهار داشت: باید توجه كرد كه ایران در منطقه یكی از قدیمی ترین واكسن سازها بوده است و حدود یك قرن پیش ما با دو موسسه پاستور و رازی واكسن سازی می كردیم و به جز ما واكسن سازی در منطقه وجود نداشت.
نمكی با اشاره به اینكه هم اكنون هم با استفاده از شركت های دانش بنیان توانسته ایم در ساخت واكسن دریچه تازه ای را باز نماییم، افزود: به صورتی كه شركت های دانش بنیان در زمینه ساخت واكسن ها شامل دامی و انسانی به شدت ورود كرده اند. در عین حال مقرر است دو واكسن پنوموكوك و روتاویروس به پروتكل واكسیناسیون كشوری اضافه شوند كه ساخت این دو واكسن را در داخل كشور با كمك هندی ها و و كوبایی ها پیش می بریم و امیدواریم از سال آینده بتوانیم دو واكسن پنوموكوك و روتاویروس ساخت داخل را با هزینه خیلی كم در كشور داشته باشیم.
سرانجام واكسیناسیون HPVوی اظهار داشت: در زمینه واكسن HPV كه برای سرطان های دهانه رحم و بعضی از سرطان های دیگر كه ناشی از این ویروس هستند، نقش ایفا می كند، خوشبختانه یك شركت دانش بنیان اقدام نموده و قرار شد كه كار را در یكی از استان ها این واكسن را به صورت پایلوت آغاز نماییم و پس از ارائه نتایج و تایید كمیته كشوری، واكسیناسیون آنرا كشوری نماییم.
نمكی در پاسخ به سوال دیگری درباره ایجاد كانال واردات دارو و سایر كالاهای ضروری سلامت محور بوسیله سازمان جهانی بهداشت، اظهار داشت: ما همه تلاش مان را می نماییم، اما بدانید كه كمپانی های بزرگ دنیا تابع قواعد دولت یا سازمان های جهانی نیستند، بلكه تابع تجارت شان بوده و حاضر نیستند كه تجارت شان تحت هیچ شرایطی مختل شود. البته ما به فعال سازی دیپلماسی امیدواریم و تابحال هم از قسمتی از این مسیرها بهره برده ایم. اما اینكه همه امیدمان را به این ببندیم كه پس از این اجلاس می توان از این اهرم استفاده نماییم، درست نیست. امیدواریم بتوانیم از این اجلاس برای فشار بر بعضی از قدرت های بزرگ برای شكستن حلقه تحریم بهره بریم، اما اگر نتوانیم هم از این اهرم استفاده نماییم، باز هم ناامید نمی شویم و راه را برای تامین كالاهای اساسی مردم باز می نماییم، همانطور كه در شرایط جنگ این اقدام را انجام دادیم.
دارو و تجهیزات پزشكی تحریم استنمكی افزود: با وجود ادعای كاذب آمریكایی ها، دارو و تجهیزات پزشكی تحریم است و ما طی اجلاس مدارك و مستندات مظلومیت مردم كشور را اعلام می نماییم تا به گوش جهانیان برسد. البته برای گشودن راه های دیپلماتیك نیز جهت واردات دارو و تجهیزات تلاش خواهیم كرد.
كمبود داروهای اساسی نداریموی درباره وضعیت دارویی بیماران خاص نیز اظهار داشت: تا این لحظه اجازه ندادیم كه هیچ بیماری در زمینه داروهای خاص گرفتار مشكل شود. گرچه ما بعنوان مدیران نظام سلامت سختی های زیادی را تحمل می نماییم، اما اجازه نمی دهیم بیماران فشاری را تحمل كنند. در این زمینه اولا بر تولید داخلی تكیه كرده ایم. بعنوان مثال هم اكنون داروهای بیماران تالاسمی را در داخل كشور می سازیم. از طرف دیگر داروهای وارداتی را هم با مكانیزم های مختلف وارد می نماییم.
وزیر بهداشت افزود: اما سوژه این است كه از آنجایی كه دارو را از مسیرهای غیرمعمول می آوریم، قیمت تمام شده برایمان بسیار گران تر می شود. در عین حال گاهی اوقات مجبوریم به علت فشاری كه از طرف آمریكایی ها وجود دارد، دارو را مستقیما از كمپانی تولیدكننده نخریم. حال خطری كه امكان دارد این كار داشته باشد این است كه در مواقعی استانداردهای دارو رعایت نشده باشد و یا جعلی باشد. البته قبل از ورود هر دارویی به بازار ما آنرا تست می نماییم، اما اگر دل بسته باشیم به اینكه دارویی وارد كشور شده و در زمان توزیع متوجه شویم كه دارو مشكل دارد مجبوریم آنرا ریجكت و معدوم نماییم كه همین سوژه موجب مشكلاتی در بازار می شود.
نمكی تصریح كرد: البته خوشبختانه طی چند ماه اخیر با مشكلات اینچنینی مواجه نشدیم، اما احتمال بروز این چالش وجود دارد. تا این لحظه خوشبختانه با همكاری همه دستگاه ها در زمینه داروهای اساسی كمبود قابل توجهی در بازار نداریم.
نمكی در زمینه وضعیت همكاری وزارت بهداشت ایران با سازمان بهداشت جهانی نیز اظهار داشت: ما كشوری نیستیم كه دنیا بتواند ما را نادیده بگیرد. ما یكی از موفق ترین كشورهای منطقه در حوزه دستاوردهای بهداشتی هستیم. حدود ۲۹ سال قبل كه معاون بهداشتی بودم، در میان ۲۳ كشور شرق مدیترانه اول شدیم. حال این كشور را نمی توان فراموش كرد و آنها باید به دنبال این باشند كه كشور ما را در ویترین شان پررنگ كنند.
وزیر بهداشت اضافه كرد: در عین حال اگر عزت و كرامت كشور را در مراودات بین المللی حفظ نماییم، هیچ گاه ضرر نمی نماییم. اگر همه ارتباطات بین المللی ما مبتنی بر حفظ كرامت مردم باشد، هیچ كشوری از مراودات بین المللی با ما ضرر نمی نماید. بتازگی كه بسیج ملی فشار خون را اجرا كردیم، دبیركل سازمان جهانی بهداشت رسما به مقام معظم رهبری تبریك گفتند كه دستاوردهای شما در حوزه سلامت ستودنی است. در شرایطی كه آمریكایی ها می خواستند به شدت ما را در دنیا منزوی جلوه دهند، دبیركل سازمان جهانی بهداشت به مقام معظم رهبری پیام تبریك فرستادند. روابط بین المللی را باید با حفظ عزت ملی حفظ كرد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینكه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت كشورهای منطقه مدیترانه شرقی علاوه بر بحث بیماری های غیرواگیر درباره بیماری های واگیری چون اچ ای وی نیز صحبت خواهد شد، اظهار داشت: علاوه بر این در زمینه توریسم سلامت كه تجربیاتی مانند تدوین آئین نامه مشترك با سازمان میراث فرهنگی داشتیم، این تجربیات را در حاشیه جلسه عرضه می نماییم. كشورهای منطقه ما به ویژه كشورهای حاشیه خلیج فارس نیازمند مراكزی هستند كه بتوانند خدمات را ارزان و باكیفیت دریافت نمایند و ما یكی از بهترین عرصه ها برای ارائه خدمت در این عرصه هستیم.
خدمات وزارت بهداشت در پیاده روی اربعین حسینیوزیر بهداشت درباره اقدامات این وزارتخانه برای زوار اربعین نیز اظهار داشت: در این عرصه اقدامات مان را از چند ماه قبل آغاز كردیم. بنده اطلاعات و گزارش های اتفاقات اربعین را به لحظه دارم. متاسفانه دو مورد فوتی داشتیم كه یكی به علت پرت شدن از ارتفاع و یكی هم به علت ایست قلبی بوده است و مصدومین هم كه به علت تصادفات داشتیم.
نمكی اضافه كرد: اكیپ هایی را برای پایش مواد غذایی و سلامت آب قرار داده ایم. حدود ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس مستقر كردیم و هفت اتوبوس آمبولانس در كشور عراق مستقر كردیم. در هر ایستگاه مرزی ما بیمارستان های مرزی مجهز و در هر مرز سه بالگرد مستقر شده اند كه طی روزهای اخیر ارائه خدمت كردند. كاملا آماده هستیم و كوچكترین نقصانی هم نداریم.
بازاریابی برای صادرات داروی ایرانیوی در پاسخ به سوالی در زمینه وضعیت صادرات دارو و ایجاد زمینه های بیشتر در این عرصه طی اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی، اظهار داشت: اساسا در این زمینه خصوصاً در مذاكرات دو جانبه بنده صحبت خواهد نمود. هم اكنون داروهایمان به ویژه داروهای بیولوژیك به كشورهای مختلف صادر می شود، اما رقبای بین المللی زیادی داریم و به راحتی نمی گذارند با قیمت یك پنجم كه بسیار پایین تر از قیمت برندهاست، در بازار جهانی حضور یابیم. در عین حال از جنبه های سیاسی و دیپلماتیك هم خیلی دوست ندارند كه ما در بازار دنیا حضور پیدا نماییم. بدین سبب كار بازاریابی برای صادرات دارو خیلی سخت است، اما ما در این زمینه اقداماتی را انجام خواهیم داد.
نمكی در پاسخ به سوالی درباره برداشتن سقف بیمه در حوزه بیمه سلامت، اظهار نمود: در این زمینه طبق بررسی هایمان با برداشتن سقف بیمه سلامت در مراكز درمانی كه با رعایت یكسری گایدلاین ها و صرفه جویی ها و عدم ولنگاری مصادف شده است، خوشبختانه ۵۵ درصد از دانشگاه های علوم پزشكی با رعایت این سقف مشكلی در ارائه خدمت پیدا نكرده اند. حدود ۳۰ درصد از این دانشگاه ها مساوی هستند و حدود ۱۵ درصد از دانشگاه ها از سقف رد می شوند. بر همین مبنا معتقدیم اگر راهنماهای بالینی اجرا شود، سیستم ارجاع عملیاتی شده و پرونده الكترونیك سلامت اجرا شود، ۲۰ تا ۲۵ درصد از هزینه های نظام سلامت كاسته می شود و با اینكه برخی هزینه ها به علت تحریم ها به ما تحمیل می شود و بعنوان مثال قیمت تمام شده دارو نسبت به شش ماهه سال قبل، خصوصاً در حوزه داروهای وارداتی فشار بیشتری به ما می آورد، اما امسال چالشی به نام رد شدن از سقف نخواهیم داشت.
ماجرای تخت های VIP در بعضی بیمارستان های دولتیوی درباره محاسبه برخی تخت های بیمارستان های دولتی با تعرفه خصوصی برای گردشگران سلامت، اظهار داشت: ما به دانشگاه هایی كه امكان جذب توریسم سلامت را دارند خصوصاً در بیمارستان های مرزی، اجازه دادیم كه ۱۰ درصد از تخت هایشان را VIP كنند. البته به شرط اینكه هیچ داوطلب محلی برای این تخت های خالی نداشته باشند. باید این مورد را تضمین كنند كه اگر مردم خودمان نیازمند تخت خالی بودند، تخت را در اختیار مردم خودمان به صورت بیمه ای قرار دهند. ضمن اینكه دو نرخی بودن و یك بام و دو هوا برای شهروندان كشورمان را در هیچ كجا سفارش نكرده و نمی نماییم.
راه صادرات دارو به عراق هموار شدوزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره صادرات دارو به عراق و افغانستان كه قبل از این اعلام شده بود مسیر صادرات دارو به این كشورها بسته شده است، اظهار داشت: چندی قبل سفری به كشور عراق داشتیم و یكی از بحث های جدی مان در آنجا سوژه صادرات دارو بود. یكی از ترمزهایی كه بر سر راه ما قرار داشت این بود كه آنها دنبال برخی استانداردهای بین المللی بودند كه عده ای برایشان بوجود آورده بودند تا برندهای خارجی را با چند برابر قیمت به عراق وارد كنند، اما خوشبختانه در یك نشست مفصل وزیر بهداشت عراق را متقاعد كردم كه ما استانداردهای خوبی داریم و روند مراوده صادرات دارویی ما به عراق هموار شد. در كشور افغانستان هم در حال رایزنی هستیم. باید توجه كرد كه صادرات دارو فقط بیزنس نیست، بلكه جنبه های بسیار ظریفی دارد كه اگر آنها را نبینیم گرفتار مشكل می شویم، اما خوشبختانه با اشرافی كه به این ابعاد داریم، راهنمایی كرده تا بتوانیم این حلقه را بشكنیم.
گلایه جامعه پزشكینمكی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعرفه های پزشكی، اظهار داشت: هر كشوری متناسب با بضاعت های خود تعرفه تعیین می كند. بعنوان مثال یكی از شاگردان من در امارات برای یك ویزیت ۲۵۰ درهم دریافت می كند. من چطور می توانم این كار را در ایران انجام دهم؟. در زمینه تعرفه ها در كشور متناسب با مقتضیات اقتصادی كشور باید برخی موارد را ترمیم نماییم. در عین حال گلایه جامعه پزشكی بیشتر از تعرفه از بی احترامی است. متاسفانه از صدا و سیما گرفته تا مجلس داریم این جامعه خدمت گذار را به شدت مورد بی مهری و بی احترامی قرار می دهیم و این مورد است كه جامعه پزشكی را كلافه كرده است.
وی اضافه كرد: باید توجه كرد كه پول همیشه عزت نمی دهد. میلیاردها تومان پول جای ارزنی احترام را نمی گیرد. واقعا تقاضا می كنم كه بیشتر از این به جامعه پزشكی كشور بی مهری نكنیم. داریم این سرمایه اجتماعی را از دست می دهیم. بارها گفته ام اگر این مورد استمرار یابد، نه برای پشتیبانی از پزشكان، بلكه برای پشتیبانی از سرمایه اجتماعی كه جنگ را اداره كرد، اقدام می كنم. پزشكی جنگ ما در دنیا بی نظری بود. هرچند كه در همكاران مان متخلف و یا فراریِ مالیاتی هم داریم. كمااینكه در خیلی از حِرَف امكان دارد متخلف وجود داشته باشد
تكذیب ادعای رتبه نهم ایران در مصرف الكلوی در پاسخ به سوالی درباره انتشار برخی آمارها در خصوص رتبه نهم ایران در زمینه مصرف الكل نیز اظهار داشت: آنچه كه بعنوان مسمومیت با الكل و موارد مصرفی كه به كلینیك ها و بیمارستان های ما بازگشت می شود، ثبت و گزارش می شود. منتها این آمار درست نبود و ما به جد آنرا تكذیب كردیم. در عین حال آمار دقیق مصرف الكل را در كشور در اختیار نداریم. برای اینكه بسیار كار پیچیده ای است. رتبه نهم مصرف الكل اساسا كذب بود.
وضعیت بودجه سلامت در سال ۹۹ و تحول در بدنه بودجه ریزی وزارت بهداشتنمكی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره بودجه وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۹، اظهار داشت: همواره معتقدم نه فقط در نظام سلامت، بلكه در كل كشور مشكل منابع مان كمتر از مشكل مدیریت منابع است. در وزارت بهداشت امسال سخت ترین ایام بودجه ای را مدیریت كردم و دوره ماه عسل در وزارت بهداشت مدت هاست كه سپری شده است و بنده ایام تلخ و سختش را مدیریت می كنم.
وی افزود: در زمینه بودجه سال ۱۳۹۹ دو اتفاق دارد می افتد؛ یك مدیریت منابع و ردیف های مبتنی بر درآمدهای سال آتی است كه ما درآمدها را به شدت تنزل یافته می بینیم و دوم تحول در زمینه ساختار بودجه ریزی كشور در حال اتفاق است كه تحولی است كه باید مدیریت شود كه البته مدیریت آن ابزار خاص خودرا می خواهد و برای این اقدام بنده نیازمند تحولی در بدنه و ساختار اندیشه مدیران بودجه ریزی و برنامه ریزی وزارتخانه خواهم بود. در این زمینه نشستی را هم با همكاران مان در سازمان برنامه و بودجه خواهیم داشت. مدیران كشور باید در این وضعیت جنگ اقتصادی و كاهش درآمدهای نفتی این كشتی را از طوفان به سلامت عبور دهند تا كمترین عارضه برای مردم این كشور ایجاد شود.
وزیر بهداشت در پاسخ به اینكه آیا كشورهای امارات، عربستان و بحرین هم در اجلاس وزاری بهداشت حضور دارند یا خیر، اظهار داشت: تا این لحظه فقط امارات برای حضور در اجلاس اعلام آمادگی كرده است، اما عربستان و بحرین هنوز اعلام آمادگی نكرده اند. البته امیدوارم به منطق حضور در اجلاس دوستانه ما برگردند و شاید همین دیپلماسی سلامت راهی باشد برای گشایش باب های دیگری از مراودات ما با همسایگانی كه اساسا به جز دوستی به چیز دیگری در قبال آنها فكر نمی نماییم.
وی همین طور اظهار داشت: یكی از محورهای بحث اجلاس، دارو است و محورهای فرعی مانند مقاومت داروها و آنتی بیوتیك ها و مصرف بی رویه آنتی بیوتیك نیز بعنوان چالش بسیار مهم در حوزه بین المللی نظام سلامت مطرح خواهد شد. از همه مهم تر بحث تهیه آنتی بیوتیك های جدید برای جمعیت های هدف نیز مورد بحث قرار می گیرد.
نمكی در پاسخ به سوالی درباره مهم ترین بیماری های واگیرداری كه چالش وزارت بهداشت است و در این اجلاس مورد بحث قرار می گیرد، اظهار داشت: در این جلسه منطقه ای بحث می نماییم كه چگونه بیماری های شایع را هم در درون مرزها و هم در زمان نقل و انتقالات بین المللی كنترل نماییم. دو بیماری واگیر دار در میان كشورهای منطقه داریم؛ یكی كشورهای واگیرداری كه مخزن اصلی آن در انسان است و یكی هم بیماری های واگیردار مشترك میان انسان و دام.
وی اضافه كرد: ما در میان خودمان با كشور افغانستان، پاكستان و عراق یكسری بیماری های مشترك بین انسان و دام داریم كه مدیریتش برایمان بسیار مهم می باشد. همین طور یكسری بیماری ها در درون هر یك از این كشورها داریم. انتقال تجارب بین این كشورها می تواند در مدیریت بیماری های واگیردار نقش داشته باشد. در عین حال افتخاری را بتازگی كسب كردیم و توانستیم گواهی حذف سرخك را در كشور دریافت نماییم. عمان نیز این گواهی را دریافت كرده است، اما باید توجه كرد كه جمعیت عمان بسیار كمتر از ایران است و كنترل یك بیماری واگیردار در یك كشور ۸۰ میلیونی با گستره وسیع، بسیار دشوار است. ضمن اینكه ما صدها هزار مهاجر داریم كه این گواهی آنها را هم شامل می شود. باید توجه كرد كه در آمریكا و اروپا در سال میلادی اخیر حدود ۹۰ هزار مورد مرگ ناشی از سرخك داشتیم.
به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، در ادامه نشست خبری وزیر بهداشت از لوگوی شصت وششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی با نشان گل لوتوس (نیلوفر آبی) كه نشان دهنده صلح است و پرنده هما كه نشان دهنده سعادت است، رونمایی گردید.




منبع:

1398/07/20
19:34:38
5.0 / 5
4123
تگهای خبر: آلودگی , آموزش , بهداشت , بیماران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر