مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری مطرح كرد؛

بیماران شیمی درمانی باید مكمل مصرف كنند، نقش ریزمغذی ها

بیماران شیمی درمانی باید مكمل مصرف كنند، نقش ریزمغذی ها

به گزارش سرشیر مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، بر لزوم استفاده درست از مكمل ها و ویتامین ها در بیماران تحت شیمی درمانی، تاكید نمود.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، منصور رضایی، با اشاره به تاثیر انواع داروهای مورد استفاده در بیماری های مزمن قلبی-ریوی اعصاب و روان و...، بر طیف وسیعی از ریز مغذی ها، اظهار داشت: افرادی كه داروهای ضد التهابی مصرف می كنند باید ویتامین های گروه های B و C كه محلول در آب است را دریافت نمایند.وی با بیان این مطلب كه «فولیك اسید» تركیبی است كه در تمام سنین در تكثیر سلول های بدن دخالت دارد، اضافه كرد: به صورت كلی ویتامین های گروه B بر سلامت عمومی از تنظیم متابولیسم بدن گرفته تا بر روی خلق و خوی افراد اثر گذار است.مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به دفع انواع و اقسام ریز مغذی ها به دلیل مشكلات گوارشی، اظهار داشت: سوءتغذیه در بیمارانی كه تحت شیمی درمانی قرار می گیرند باید به گونه ای توسط مكمل ها جبران شود.رضایی با بیان این مطلب كه COQ ۱۰ جزء مكمل هایی است كه باید به تامین آن توجه گردد، خاطرنشان كرد: مكمل COQ ۱۰ در بحث دارویی مطرح و جزو تركیبات محلول در چربی بوده و برای عضلات و سوخت و ساز بدن بسیار اهمیت دارد و علائم كمبود آن ضعف عضلات و بی حالی است.وی با تاكید بر استفاد از باكتری های مفید در طول روز، اظهار داشت: امروزه متاسفانه این باكتری ها بر اثر مصرف آنتی بیوتیك ها از بین رفته است در حالیكه باكتری های مفید(پروبیوتیك ها) سبب بهبود عملكرد و تكامل دستگاه ایمنی می گردد و در لبنیات تخمیر شده نظیر ماست و نوشیدنی كفیر یافت می گردد. و تركیباتی نظیر موز، سیر و پیاز به دلیل داشتن اولیگوساكاریدها(پره بیوتیك ها) سبب رشد بهتر این باكتری ها می گردد.رضایی با اشاره به تاثیر گذاری سلنیوم در سیستم سم زدایی كبد، اذعان داشت: خاك ایران به لحاظ داشتن سلنیوم فقیر است و كمبود سلنیوم در بروز برخی بیماری ها از سرطان گرفته تا نقص سیستم ایمنی و بیماری های قلبی-عروقی ارتباط دارد.مسئول واحد تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به اینكه كمبود منیزیم در كشور دیده می شود، خاطرنشان كرد: منیزیم با سلامتی خیلی از بافت ها در ارتباط می باشد و در متابولیسم مواد مغذی خصوصا كربوهیدرات دخالت دارد و كمبود آن با خیلی از بیماری های قلبی-عروقی، پرفشاری خون، افسردگی و دردهای اسكلتی عضلانی و سنگ های كلیوی در ارتباط می باشد.وی در انتها با بیان این مطلب كه منابع آهن خیلی از مواقع به خوبی جذب نمی گردد، اظهار داشت: برای جذب بهتر آهن سفارش می گردد افراد همراه با غذا، چای و شیر مصرف نكنند و پروتئین های حیوانی و گیاهی با هم مخلوط گردند و غلات و حبوبات پیش از طبخ خیسانده شود و ترجیحا جوانه زده مصرف شوند. بهتر است همراه منابع گیاهی آهن (غیر هم) نظیر غلات، حبوبات و آجیل ها منابع ویتامین C خصوصا مركبات مصرف شود.

1397/10/18
14:40:39
5.0 / 5
152
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر