هشدار سازمان غذا و دارو:

داروخانه آنلاین نداریم، تبلیغ دارو خلاف است

داروخانه آنلاین نداریم، تبلیغ دارو خلاف است

سرشیر: سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح نحوه تعیین اصالت دارو و مكمل ها، درباره فروش اینترنتی دارو، اظهار داشت: گاهی دارو و مكمل هایی با استفاده از سایت هایی تحت عنوان ˮداروخانه آنلاینˮ عرضه می شود، اما باید توجه كرد كه داروخانه های آنلاین مجاز نیستند.



دكتر كیانوش جهانپور در گفت وگو با ایسنا، با تاكید بر ممنوعیت تبلیغ دارو، اظهار داشت: طبق قانون "تبلیغ دارو" خلاف است و اگر دارویی در جایی تبلیغ شود، بطور قطع این دارو غیرمجاز و قاچاق بوده است. از طرفی باید توجه كرد كه تنها محل مجاز عرضه دارو و مكمل داروخانه ها هستند. حال گاهی می بینیم كه داروها و مكمل هایی با استفاده از فضای مجازی و سایت هایی تحت عنوان داروخانه آنلاین عرضه می شوند، اما باید توجه كرد كه اغلب اینها داروخانه های آنلاین مجاز نیستند.

وی با اشاره به اینكه سخت گیری بیشتری بر روی ممنوعیت تبلیغ دارو نسبت به مكمل ها وجود دارد، اظهار داشت: البته باید توجه كرد كه مكمل ها هم فقط می توانند در نشریات تخصصی به جامعه پزشكی معرفی شوند و اجازه تبلیغ ندارند. به صورت كلی تبلیغ دارو هم ممنوع می باشد.

جهانپور با اشاره به تبلیغ یا فروش دارو یا مكمل ها در فضای مجازی و سایت های اینترنتی با عنوان داروخانه های آنلاین، اظهار داشت: ما چیزی بعنوان داروخانه آنلاین صِرف نداریم. داروخانه آنلاین زمانی می تواند به صورت مجاز باشد كه داروخانه فیزیكی آن هم موجود باشد. یعنی داروخانه هایی كه در سطح شهر هستند، می توانند مجوز سایت را هم دریافت نمایند كه در این صورت مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت را هم دارند. ازاین رو هیچ داروخانه ای نداریم كه فقط یك سایت باشد.

وی تصریح كرد: نكته مهم این است كه همان داروخانه های مجازی كه سایت دارند هم اصلا حق فروش دارو را به صورت اینترنتی ندارند و فقط می توانند مكمل، فرآورده های آرایشی و بهداشتی را بفروشند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در ادامه درباره نحوه تشخیص اصالت و مجاز بودن داروها و مكمل ها، اظهار داشت: مردم باید بدانند كه یكی از راهبردهای تعیین اصالت و مجاز بودن دارو و مكمل ها داشتن برچسب اصالت است. در نتیجه دارو یا مكملی كه برچسب اصالت نداشته باشد، غیر مجاز است. برای شناسایی اصالت دارو و مكمل می توان كد برچسب اصالت كالای مورد نظر را كه بر روی كالا درج شده، به سامانه ۲۰۰۰۸۸۲۲ پیامك كرد. این سامانه پس از چند دقیقه تاریخ تولید، محل تولید، تاریخ انقضا و قیمت كالای مورد نظر را برای فرد ارسال می كند و مجاز یا غیرمجاز بودن دارو و فرآورده را اعلام می كند.

جهانپور افزود: در عین حال نرم افزار TTAC هم به منظور استعلام تشخیص اصالت كالاهای سلامت محور به راه افتاده است. بر این اساس می توان این نرم افزار را بر روی گوشیهای تلفن همراه اندروید نصب و از این طریق اصالت كالاهای سلامت محور همچون دارو و مكمل را شناسایی كرد.




1397/06/24
15:17:49
5.0 / 5
4506
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , دارو , سایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر