چه عواملی سبب اختلال در غده تیروئید می شوند؟

چه عواملی سبب اختلال در غده تیروئید می شوند؟

سرشیر: فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاكید بر اینكه غده تیروئید در اثر عوامل ارثی و محیطی همچون تغذیه، استرس، سیگار، كمبود ید و بیماری های زمینه ای دیگر می تواند دچار اختلالات مختلفی شود، اظهار داشت: كم كاری، پركاری و التهابات تیروئید، گواترهای ساده و گره ای، ندول های خوش خیم و بدخیم تیروئید و سرطان های تیروئید همچون بیماری های تیروئید است.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، لطف الله ساعد اظهار نمود: شیوع كانسرهای تیروئید در سال های اخیر افزایش یافته است كه یكی از مهم ترین دلایل آن ناشی از افزایش توان تشخیصی با استفاده از روش های تصویربرداری حساس تر و انجام با استفاده از سونوگرافی است و با عنایت به این پیشرفت ها هم اكنون امكان تشخیص و درمان به موقع بیماری های مختلف تیروئید امكان پذیر شده است.
وی با اشاره به اینكه استفاده مناسب از ابزارهای تشخیصی در دسترس و جراحی های مناسب نیازمند آگاهی بخشیدن و ارتقای سطح علمی همكاران گروه پزشكی در همه مقاطع است، اضافه كرد: ندول های تیروئید بیماری های شایعی هستند؛ به صورتی كه با استفاده از معاینه بالینی در پنج درصد زنان و یك درصد مردان تشخیص داده می شود و در بعضی مناطق با وجود دریافت ید كافی، دارای گره های تیروئید هستند و در صورت استفاده از سونوگرافی بیش از ۵۰ درصد افراد در سنین بالاتر، دارای یك یا چند ندول در تیروئید هستند كه اكثرا خوش خیم و بدون علامت بوده و تنها در ۷ تا ۱۵ درصد موارد بدخیم و نیاز به درمان دارند.
وی ضمن بیان اینكه بدخیمی های تمایز یافته تیروئید حدود ۱/۸ درصد كانسرها را در ایران تشكیل می دهند، اظهار داشت: این كانسرها در زنان شیوع بالاتری داشته و شایع ترین كانسرهای سیستم اندوكرین هستند و حدود ۸۵ درصد موارد كانسرهای تیروئید از نوع پاپیلاری تشكیل می دهند.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی كردستان با اشاره به اینكه دریافت ید كافی در رژیم غذایی فاكتور مهمی در زمینه پیشگیری از این بیماری است، اضافه كرد: برای ارزیابی بیماری های تیروئید علاوه بر معاینه بالینی، از روش های مختلف آزمایشگاهی، روش های تصویربرداری مثل سونوگرافی، سی تی اسكن، ام آر آی و سینتی گرافی تیروئید استفاده می گردد. همینطور برای درمان اختلالات تیروئید بر مبنای نوع بیماری می توان از درمان های دارویی، جراحی و درمان باید رادیواكتیو استفاده نمود.



1397/05/13
13:29:11
5.0 / 5
4612
تگهای خبر: پزشك , جراحی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر