محققان می گویند؛

زیاد نوشیدن نوشابه رژیمی خطر بیماری کبدی را زیاد می کند

زیاد نوشیدن نوشابه رژیمی خطر بیماری کبدی را زیاد می کند

به گزارش سرشیر، یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف زیاد نوشابه رژیمی امکان دارد خطر مبتلا شدن به بیماری استئاتوتیک کبدی در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.



به گزارش سرشیر به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، نوشابه های رژیمی اغلب بعنوان محصولاتی به بازار عرضه می شوند که به مدیریت وزن کمک می کنند.
یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف زیاد نوشابه رژیمی امکان دارد با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.
مطالعات قبلی نشان داده است که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط می باشد.
متخصصان سلامت موافقند که نوشابه های رژیمی امکان دارد سبب افزایش وزن و بیماری کبد شود.
مصرف بیش از اندازه شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشابه های رژیمی هم امکان دارد خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
بیماری استئاتوتیک کبدی در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع ترین بیماری های کبدی است. برآوردهای فعلی نشان داده است که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.
MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.
این بیماری که با تجمع بیش از اندازه چربی در کبد مشخص می شود، هیچ علامت اولیه ای ندارد. این بیماری می تواند به استئاتوهپاتیت در رابطه با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل گردد، یک بیماری جدی تر که می تواند منجر به زخم های کبدی و سیروز شود.
در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را جهت کمک به کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD سفارش می کنند.
متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه امکان دارد با تشکیل مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.
تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده های مصنوعی را با افزایش ریسک چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگرهای سندرم متابولیک مرتبط می کند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده های مصنوعی امکان دارد مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم های روده بالا برند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.
محققان معتقدند شیرین کننده های مصنوعی امکان دارد از راه محور روده-مغز بر کبد تاثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده های مصنوعی در نوشابه های رژیمی می توانند بر ترکیب میکروبی روده تاثیر بگذارند که به نوبه خود می تواند بر این محور تاثیر بگذارد. این شرایط می تواند بر فرآیندهای متابولیک تاثیر گذاشته و به صورت بالقوه به بروز مشکلات در رابطه با کبد منجر شود.


منبع:

1402/09/22
18:13:14
5.0 / 5
299
تگهای خبر: پزشك , تخصص , چاقی , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر