در گفت وگو با سرشیر تشریح شد

شکستگی خطیرترین عارضه پوکی استخوان

شکستگی خطیرترین عارضه پوکی استخوان

به گزارش سرشیر، رئیس اداره بیماریهای عضلانی - اسکلتی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، شکستگی را خطیرترین عارضه پوکی استخوان خواند و اظهار داشت: استخوان ها حداکثر سفتی خودرا تا 30 سالگی دارند و بعد از آن، بدن به سمتی پیش می رود که وضعیت استخوان ها متخلخل شود؛ بدین جهت هرچه وضعیت تغذیه در سنین پیش از 30 سالگی مناسب باشد، شرایط فرد در سالهای بعد از آن بهتر خواهد بود.


دکتر فاطمه حاجی ولی زاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به این که شکستگی خطیرترین عارضه پوکی استخوان است، اظهار داشت: این عارضه در عین حال بار اقتصادی بالایی دارد؛ برای اینکه علاوه بر این که فرد باید در بیمارستان بستری شود و مراقبت بگیرد، بعد از آن هم با از دست دادن حرکت کامل، معلولیت و عدم کفایت در انجام کارهای روزانه ناشی از این شکستگی ها مواجه می شود.
وی ادامه داد: شکستگی ثانویه در فردی که یکبار گرفتار شکستگی شده باشد، دو تا سه برابر بیشتر می شود که این مساله می تواند به سبب محدودیت حرکتی و یا از دست رفتن توده استخوانی باشد. همه این موارد موجب می شود یک فرد با پوکی استخوان، مخلوطی از مشکلات زیادی باشد.
او با تأکید بر این که پوکی استخوان مربوط به از دست رفتن چگالی استخوان است، بیان کرد: به همین علت اگر بخواهیم از بروز پوکی استخوان جلوگیری نماییم باید تا سنین پیش از ۳۰ سالگی فعالیت نماییم.
رئیس اداره بیماریهای عضلانی، اسکلتی دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که در مبتلاشدن به پوکی استخوان دو دسته عامل موثر است، اظهار داشت: یک دسته عواملی هستند که قابل مداخله نیستند مانند این که پوکی استخوان در جنس مونث کلا بیش از جنس مذکر است؛ برای اینکه خانم ها بعد از یائسگی، هورمون های زنانگی را از دست می دهند و گرفتار پوکی استخوان می شوند و یا این که برخی مواقع مبحث ژن مطرح می شود؛ بطورمثال در سفیدپوست ها، پوکی استخوان شیوع بالاتری نسبت به سیاه پوست ها دارد. درعین حال سابقه فامیلی و ژنتیک هم در بروز پوکی استخوان موثر است.
او افزود: از طرفی برخی عوامل قابل مداخله هستند که می توان با کار کردن روی آنها از ابتلای افراد به پوکی استخوان جلوگیری کرده یا شدت بروز آنرا کمتر کرد. یکی از آن عوامل می تواند مصرف سیگار یا الکل باشد که می تواند متوقف شود؛ چونکه ریسک پوکی استخوان را بالا می برد.
او تغذیه را دارای نقش پررنگی در پیش گیری از بروز پوکی استخوان معرفی نمود و اظهار داشت: مصرف لبنیات و مواد حاوی کلسیم، ویتامین D یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید هم می تواند از بروز پوکی استخوان پیشگیری کند و یا پوکی استخوان را به تعویق اندازد اما، نکته مهم این است که استخوان های ما حداکثر ظرفیت و سفتی خودرا تا ۳۰ سالگی دارند و بعد از آن، بدن به سمتی پیش می رود که وضعیت استخوان ها متخلخل شود. هرچه وضعیت تغذیه ما در سنین پیش از ۳۰ سالگی مناسب باشد شرایط ما بعد از ۳۰ سالگی بهتر خواهد بود.




منبع:

1402/08/12
18:27:55
5.0 / 5
297
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , تغذیه , ژنتیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر