۶ فایده مصرف سویا برای بدن

۶ فایده مصرف سویا برای بدن

به گزارش سرشیر، سویا یکی از کامل ترین منابع پروتئین گیاهی است. این ماده غذایی شامل خیلی از اسیدهای آمینه است که بدن شما به آنها نیاز دارد؛ چونکه بدن قادر به تولید این اسیدهای آمینه نیست و باید از طریق خوردن غذا، آنها را تأمین کنید.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، سویا کلسترول ندارد و چربی های اشباع آن خیلی کم است؛ نصف فنجان سویا حاوی مقادیر خوبی ویتامین C و آهن است. همینطور از آنجا که سویا سرشار از اسیدهای آمینه لازمست، می تواند جایگزین پروتئین های حیوانی شود.
شش فایده مصرف سویا برای بدن شامل موارد زیر است:
_ سویا به کاهش کلسترول کمک می کند: مصرف منظم سویا به کاهش فشار خون بالا و LDL یا کلسترول بد کمک نماید. سویا یکی از مهم ترین مواد غذایی است که به کاهش تری گلیسیرید کمک می نماید.
_ سویا به حفظ سلامت قلب کمک می کند: پروتئین سویا برای کسانی که به حفظ سلامت قلبشان اهمیت می دهند، غذای جذابی است. سویا فیبر دارد و عاری از کلسترول است. سویا را میتوان به جای گوشت در خیلی از غذاها بهره برد.
_ مصرف سویا در حد اعتدال، سبب سرطان نمی شود: مصرف دو تا سه وعده سویا در روز بی خطر است و خطر مبتلا شدن به سرطان سینه را بر خلاف برخی تصورها، افزایش نمی دهد. حتی خیلی از مطالعات نشان داده اند که مصرف سویا در حد اعتدال، جلوی رشد خیلی از سلول های سرطانی را گرفته و از ایجاد تومور جلوگیری می کند. خوردن سویا همینطور می تواند منجر به کاهش سطح التهاب در بدن شود و خطر مبتلا شدن به خیلی از بیماریهای مزمن را کم کند.
_ سویا از پیشرفت برخی سرطان ها پیشگیری می کند: در مطالعه ای که نتایج آن در مجله آمریکایی تغذیه به چاپ رسید، مشخص شد که خوردن غذاهای حاوی سویا، به سبب وجود ایزوفلاون های موجود در آن، خطر پیشرفت سرطان سینه را می کاهد.
_ سویا جلوی اضافه وزن را می گیرد: دانه سویا و فرآورده های آن اشتهای کاذب و پرخوری را که منجر به اضافه وزن و چاقی می شود از بین می برند، اما با اینحال به سبب داشتن پروتئین و فیبر فراوان، اگر به مقدار زیاد مصرف شود می تواند به وزن گرفتن هم کمک کند؛ ازاین رو سویا هم برای افرادی که به دنبال کاهش وزن خود هستند و هم برای افرادی که به دنبال افزایش وزن خود هستند، به کار می آید. نکته مهم اینست که وزنی که از خوردن دانه سویا به دست می آورید سالم می باشد و از جنس چربی های مضر و کلسترول نیست.
_ سویا، علایم یائسگی را تسکین می دهد: دانه سویا منبعی خوب ایزوفلاون ها است. طی یائسگی سطح استروژن بشدت افت می کند. ایزوفلاون ها قادرند به سلول های گیرنده استروژن متصل شوند. در این حالت بدن شدت تغییرات به وجود آمده را کمتر احساس می کند. این روند سبب می شود خیلی از نشانه ها و عوارض یائسگی مانند نوسان خلقی، گرگرفتگی و دردهای گرسنگی کمتر شود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، البته فراموش نکنید که شما می توانید به سویا حساسیت داشته باشید و ضروری است موارد احتیاطی رعایت شود.



1402/08/11
14:51:32
5.0 / 5
266
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , تغذیه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر