یك متخصص تغذیه؛

لبنیات سبب كاهش حساسیت ها نمی گردد

لبنیات سبب كاهش حساسیت ها نمی گردد

سرشیر: یك متخصص تغذیه اظهار داشت: در باور عموم این مورد مطرح است كه خوردن مواد سرد مانند لبنیات سبب از بین رفتن حساسیت می شود، ولی اینطور نیست. باآنكه علائم را می كاهد از بین نمی برد و درمان نمی نماید.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، دكتر پیام فرح بخش با اشاره به اینكه حساسیت غذایی زمانی آغاز می گردد كه فرد وقتی غذای خاصی را مصرف می كند علائمی را بروز دهد كه با وضعیت معمولش فرق كند، اضافه كرد: حساسیت غذایی، علائمی از قبیل خارش پوستی، كهیر، تحریك های پوستی، تغییرات تنفسی یا حالت خفگی دارد؛ اما حساسیت هایی كه در خون تولید می گردد می تواند تغییراتی در سلول های خونی افراد تولید كند. وی با اشاره به اینكه حساسیت، طیف گسترده ای دارد و ممكن است به صورت گوارشی خویش را نشان دهند، ادامه داد: حساسیت ها واكنش های ایمنی اند. خیلی وقت ها فرد، سال های سال، ماده غذایی را استفاده می نماید و مشكلی ندارد اما پس از مدتی دچار حساسیت می گردد. بنابراین، حساسیت های غذایی، در هر روز و هر سال از عمر می تواند بروز كند. این دكترای تغذیه با اشاره به عادات غذایی نامناسب افراد تصریح كرد: عادت غذایی، حساسیت تولید نمی كند اما سبب بروز بیماری های دیگر می گردد. مثلا گوجه و بادمجان دو عاملند كه به شدت حساسیت زا ولی مناسبند. فرح بخش با اشاره به اینكه حساسیت، وضعیتی است كه شرایط را آزارنده می كند، اظهار داشت: شایع ترین آلرژن ها، ادویه جاتند. ادویه هایی مثل دارچین، فلفل و زنجبیل ؛ زردچوبه به شدتِ فلفل حساسیت زا نیست. ادویه جاتی كه تندند، حساسیت زایی بیشتری دارند. پس اگر حساسیت به ادویه داریم نباید از آنها استفاده كنیم؛ زیرا با هر بار مصرف، وضعیت ما را خطرناك تر می كند. وی همچنین، با تاكید بر اینكه میوه های آلرژن مثل انگور و خربزه به شدت حساسیت زایند و سبب آلرژی های فصلی و پوستی هم می شوند، اضافه كرد: فرد ممكن است با مصرف انگور و خربزه دچار خارش، تورم و... شود. همینطور در گروه مغز دانه ها، بادام زمینی، بسیار آلرژی زاست و می تواند خطرناك باشد. وی با اشاره به اینكه آلرژی های تنفسی از آلرژی های پوستی خطرناك ترند و بروزشان شدیدتر است، ادامه داد: برای درمان آلرژی های تنفسی باید به پزشك رجوع شود. خیلی از حساسیت ها به صورت معمول با خوردن شیر و لبنیات حس می گردد كه حساسیت گوارشی است و سبب معده درد و بهم ریختگی سیستم گوارشی می شود؛ سبب آن، وجود پروتئین هایی ست كه در شیر وجود دارد. به خصوص در شیرگاو بسیار حساسیت زاست. این دكترای تغذیه با اشاره به اینكه خیلی از حساسیت ها در دستگاه گوارشی اتفاق می افتد مانند قرمزی و تورم كه علائمش با دل درد، نفخ، اسهال و یا حتی دفع خون از فرد خویش را نشان می دهد، بیان كرد: عاقلانه این است كه آن ماده غذایی حساسیت زا را از برنامه غذایی فرد حذف نماییم. حساسیت به پروتئین گندم یا سلیاك هم می تواند جزو حساسیت گوارشی باشد. وی ادامه داد: افراد برای تشخیص آلرژی، به كلینیك های آلرژی رجوع می كنند تا علت آن مشخص شود. بعد از آنكه فرد متوجه شد به چه ماده ای حساسیت دارد باید آن ماده را از برنامه غذایی خود حذف كند تا سبب حساسیت نشود. فرح بخش با اشاره به اینكه میوه های تابستانی به خصوص توت فرنگی می تواند حساسیت تولید كند، اظهار داشت: میوه های پاییزی مثل كیوی و انبه هم برای بعضی، حساسیت تولید می كنند. ازاین رو سفارش می گردد ماده حساسیت زا را از فهرست برنامه غذایی خود حذف كنید. ایشان در ادامه تصریح كرد: در باور عموم این مورد مطرح است كه خوردن ماده های سرد مثل ماست، سبب از بین رفتن حساسیت می شود؛ ولی اینطور نیست باآنكه علائم را كاهش می دهد؛ از بین نمی برد و درمان نمی نماید. این دكترای تغذیه در پایان، در مورد تداخل غذایی عسل و خربزه، اظهارداشت: تداخل خربزه و عسل، حساسیت نیست بلكه این دو ماده با یكدیگر تداخل غذایی دارند و در یك زمان نباید مصرف شوند.

1396/11/05
13:55:27
5.0 / 5
213
تگهای خبر: درمان , میوه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر