چهاردهم فروردین و با اهمیت ترین خبرهای كرونا در استانها

چهاردهم فروردین و با اهمیت ترین خبرهای كرونا در استانها

سرشیر: همانطور که انتظار می رفت، اختتام تعطیلات نوروزی با اوج گیری مجدد شیوع ویروس کرونا در بیشتر شهرها همراه شد و برخی استانها با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید 19 وارد موج چهارم این بیماری شدند.


به گزارش سرشیر به نقل از ایرنا، از همان روزهای نخست شروع تعطیلات و با اوج گرفتن ترددهای برون شهری متولیان سلامت نسبت به شیوع بیماری در روزهای نوروز به علت رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی از طرف مردم، برگزاری دورهمی ها و مسافرت های غیرضرور و نیز کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی هشدار دادند.
هرچند هشدارها و سفارش های مسئولان در روزهای نوروز ادامه یافت اما در نهایت در ایام پایانی تعطیلات تعداد مبتلایان ویروس کرونا در کشور باردیگر پنج رقمی شد.
آنطور که امروز (شنبه) سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد، «استان های البرز و ایلام وارد خیز جدید کرونا شده اند؛ برخی استانها مثل مازندران، گیلان، چهار محال و بختیاری، مرکزی و لرستان در آستانه ورود به موج جدید بیماری هستند و سایر استانها نیز کم و بیش روند صعودی دارند خصوصاً که در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، فارس، سمنان و خراسان جنوبی روند صعودی شروع شده است.
وزارت بهداشت پیش بینی کرده است با این روند در یک هفته تا ۱۰ روز آینده اثرات سفرهای نوروزی را بر افزایش خیز بیماری در کشور قابل مشاهده خواهد بود به صورتی که از یک هفته آینده دیگر مرگ روزانه زیر ۱۰۰ نفر نخواهیم داشت و این خبر خوبی نیست.
در این پیوند از استان های مختلف امروز خبر رسید که زنگ دوره چهارم شیوع کرونا در بعضی استانها به صدا درآمده و دورهمی های غیرمسئولان و رعایت نکردن موارد بهداشتی علت اصلی آن بوده است.
برای نمونه طی روزهای اخیر در استان اصفهان رنگ بندی های کرونائی به سرعت در حال تغییر بوده و در ۲ هفته نخست امسال تعداد شهرستان های قرمز از ۲ به ۶ و تعداد شهرستان های نارنجی از ۲ به ۹ افزایش یافته است؛ در زمان حاضر هیچ شهرستانی در استان اصفهان در وضعیت آبی و کم خطر انتشار کرونا قرار ندارد و سایر شهرستان ها دارای وضعیت زرد (خطر متوسط) هستند.
شهرستان های قرمز و بسیار پر خطر استان اصفهان شامل خوانسار، گلپایگان، شاهین شهر و میمه، فلاورجان، لنجان و نجف آباد و شهرستان های نارنجی و پر خطر شامل اصفهان، کاشان، بویین میاندشت، تیران و کرون، آران و بیدگل، سمیرم، فریدن، مبارکه و نایین است.
در استان تهران نیز استاندار با اشاره به اینکه حجم زیاد ترددها و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی موجب افزایش مراجعات سرپایی و میزان بستری ها در سطح استان تهران شده است، اظهار داشت: اوج گیری بیماری در همه استانها شروع شده ولی برای تهران دیرتر خواهد بود.
در استان ایلام که وارد موج چهارم همه گیری کرونا شده نیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: میزان بستری ها نسبت به بهمن ماه در استان ۱۰ برابر شده است و با ادامه این روند با کمبود تخت مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان سرعت مبتلاشدن در ایام اخیر بوده است، اضافه کرد: شهرستان های آبدانان و دهلران هر کدام با ۹ نفر بیشترین بستری ها را به خود اختصاص داده اند و میزان بستری ها در شهرستان های ایلام، چرداول و ایوان نیز در حال افزایش می باشد.
در استان مرکزی به علت قرار گرفتن ۶ شهرستان این استان در وضعیت قرمز و نارنجی کرونا، استانداری برنامه محدودیت حضور کارمندان نهادها و دوایر دولتی را در این مناطق اعمال کرد؛ حالا شهرستان اراک در وضعیت قرمز کرونا و چهار شهرستان خمین، ساوه، آشتیان و زرندیه در وضعیت نارنجی قرار گرفته اند.
در خیلی از استانها متولیان ستادهای استانی مقابله با کرونا، شرکت در اجتماعات و دورهمی را عامل اصلی شیوع کرونا برشمرده اند و در این راستا معاون استاندار همدان اظهار داشت: عامل ۹۳ درصد ابتلای بیماران کووید ۱۹ در این استان شرکت در اجتماعات و دورهمی است.
بهرام سرمست استاندار قم نیز امروز اظهار داشت: هم اکنون قم در مقایسه با سایر استانها از شرایط کرونائی قابل قبولی برخوردار می باشد ولی با عنایت به وضعیت نارنجی کرونائی استان، نگران خیز چهارم کرونا در این استان هستیم و از همه شهروندان می خواهیم بیش از پیش همراهی داشته باشند.
همچنین در استان مازندران که بار دیگر در آستانه موج تازه ای از همه گیری کرونا قرار گرفته، نگرانی جدیدی از انتشار ویروس جهش یافته انگلیسی نیز بوجود آمده است به صورتی که تعداد بیماران بستری در بیمارستان های این استان به بیش از ۷۲۰ بیمار رسیده است و برخی از شهرهای مازندران هم به رنگ بندی نارنجی و حتی قرمز کرونائی بازگشته اند.
تازه ترین آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل نشان داده است که با افزایش بیش از ۶۵ درصدی آمار بیماران کرونائی بستری، این استان با شتاب خیلی تندی مسیر رسیدن به پیک چهارم را طی می کند.
شرایط در لرستان نیز مطلوب نمی باشد و در ۲۴ ساعت گذشته ۷۵۴ مبتلای جدید به ویروس شناسایی شده اند؛ حالا شهرستان های خرم آباد، بروجرد، الیگودرز و ازنا و دلفان در وضعیت قرمز، دورود و سلسله در وضعیت نارنجی و پلدختر، کوهدشت، رومشگان و چگنی نیز در وضعیت زرد کرونائی قرار دارند.
در استان آذربایجان شرقی سرپرست شبکه بهداشت و درمان چاراویماق از شیوع خوشه ای کرونا در چند روستای این شهرستان آگاهی داد که نتیجه آزمایش ۱۸ نفر از اهالی این روستاها در مبتلاشدن به نوع جهش یافته ویروس کرونا مثبت بود.
امروز رئیس بیمارستان جزیره کیش نیز اعلام نمود: سیر بستری بیماران کرونا در این جزیره در دهه اول فروردین به ۱۷.۵ درصد رسیده است که نسبت به اسفند سال قبل بیش از ۲ برابر رشد دارد.
استان قزوین نیز بگفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، با افزایش آمار مبتلایان کرونا و رسیدن به مرز ۴۰۰ نفر به رنگ قرمز کرونائی درآمده است.
با وجود این خبرهای نگران کننده، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در مسافرت به مشهد این خبر خوش را داد که با اقدامات دولت، واکسن کرونا تا اختتام تابستان به وفور در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
خبر خوش دیگر اینکه دکتر فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از خروج هشت شهرستان استان از وضعیت قرمز آگاهی داد و به ایرنا اظهار داشت: به دنبال محدودیت های اعمال شده و بهبود سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی، شهرهای اهواز، آبادان، ایذه، بندر ماهشهر، دزفول، شوش، مسجد سلیمان و شوشتر از وضعیت قرمز خارج و در وضعیت نارنجی قرار گرفتند؛ پنج شهرستان لالی، خرمشهر، اندیمشک، امیدیه و بهبهان نیز در وضعیت قرمز قرار دارند.
هشت شهر اهواز، دزفول، شادگان، آبادان، هویزه، شوشتر، ماهشهر و کارون در تاریخ ۲۴ بهمن ماه سال قبل به حالت قرمز درآمدند و پس از ۵۰ روز از این وضعیت خارج شدند.
با این همه امروز سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جان باختن ۱۲۳ نفر از هموطنان مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته آگاهی داد تا تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۲ هزار و ۹۹۹ نفر برسد.
سیما سادات لاری روز شنبه اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۴ فروردین) برمبنای معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱ هزار و ۴۲۰ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۶۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۹۲۰ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه تا حالا یک میلیون و ۶۴۲ هزار و ۴۱۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند. همین طور چهار هزار و ۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تا حالا ۱۳ میلیون و ۳۸ هزار و ۷۰۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری اضافه کرد: الان ۴۷ شهرستان قرمز و ۱۲۶ شهرستان نارنجی هستند. همین طور ۲۴۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. برمبنای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع می باشد.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: نمودار مبتلاشدن به کرونا در همه استان های کشور به جز خوزستان روند افزایشی دارد و شیب تندتر روند ابتلای روزانه نسبت به موج های دوم و سوم کرونا بسیار نگران کننده است. روند سریع افزایش بیماری در خیز چهارم کرونا ناشی از کاهش عمل به سفارش های بهداشتی در کشور، سفرهای نوروزی، برگزاری مراسم عروسی وعزا و شیوع نسخه جهش یافته ویروس انگلیسی کرونا است.
ویروس کرونا عامل ایجاد بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به صورتی که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تا حالا بیش از ۱۳۰ میلیون نفر را در دنیا بطور قطعی مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۸۵۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خودرا از دست داده اند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی بوسیله دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی همچون علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز گرفتار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان و آفریقا که سبب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.



منبع:

1400/01/14
19:40:51
5.0 / 5
828
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر