در گفت وگو با سرشیر عنوان شد

علائم كرونا تغییر نكرده است

علائم كرونا تغییر نكرده است

یک متخصص عفونی با اعلان اینکه تداوم روند افزایش موارد مراجعه به مراکز درمانی طی چند هفته اخیر می تواند منجر به بروز پیک بعدی اپیدمی شود، اظهار نمود: تا زمان وجود حتی یک بیمار مبتلا به کووید 19 در شهر و کشور نباید پروتکل ها و اصول بهداشتی را رها کرده و نسبت به این بیماری ساده انگاری داشته باشیم، چونکه سرعت بالای شیوع و انتقال بیماری بارها ثابت شده است.


دکتر علیرضا فاطمی در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه حدود یک ماه و نیم گذشته به دنبال اعمال پروتکل ها و محدویت های کرونائی و به دنبال آن کاهش واضح موارد مراجعه به بیمارستان ها، پیک سوم کرونا را پشت سر گذاشتیم، عنوان کرد: با این وجود از حدود چند هفته گذشته و با وجود هشدارهای ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت باردیگر شهرها شلوغ و مسافرت ها از سر گرفته شده، همین طور سطح رعایت پروتکل ها و اصول بهداشتی کاهش یافته و بنا بر این موارد مراجعه به بیمارستان با شیب کمی رو به افزایش است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه برمبنای تجربیات پیک های قبلی، هر زمان این الگو مشاهده شده حدودا یک ماه بعد با افزایش موارد بستری و بروز پیک بعدی روبه رو شده ایم، اظهار داشت: سفارش ی اکید تداوم رعایت پروتکل ها و محدودیت های کرونائی است، به عبارت دیگر تا زمان وجود حتی یک بیمار مبتلا به کووید 19 در شهر و کشور نباید پروتکل ها و اصول بهداشتی را رها کرده و نسبت به این بیماری ساده انگاری داشته باشیم، چونکه سرعت بالای شیوع و انتقال بیماری بارها ثابت شده است.
علایم کرونا تغییری نکرده است
وی با اعلان اینکه علائم کرونا تغییری نکرده است، اظهار داشت: البته علایم بیماری بسیار متنوع و طیف گسترده ای از علایم تنفسی و تب بعنوان شایع ترین علایم تا علایم گوارشی و یا عصبی را در بر می گیرد. با این وجود طی ماه های اخیر علائم مراجعین تغییر محسوسی نداشته است.
دکتر فاطمی با اعلان اینکه از پیک دوم شاهد درگیری بیشتر جوان ترها هستیم، اظهار نمود: از اواخر بهار و اوایل تابستان در مقایسه با پیک اول شاهد درگیری بیشتر افراد جوان بودیم، همین طور آمار و گزارشات یک ماه اخیر هشدارهایی در خصوص درگیری بیشتر سنین پایین تر و افراد فاقد بیماری زمینه ای ارائه می کند.
این متخصص عفونی همین طور درباره جهش های اخیر ویروس، توضیح داد: تا این لحظه علایم مشخصی برای افتراق کرونای ساده از جهش یافته گزارش نشده و تنها مساله ثابت شده سرایت پذیری بالاتر کرونای جهش یافته و در نتیجه مبتلاشدن و درگیری افراد بیشتر است، همین طور احتمال مبتلاشدن در سنین پایین تر نسبت به فرم قبلی کووید 19 بیشتر است.
احتمال مبتلاشدن و مرگ و میر آقایان در بیماری کووید 19 بیشتر است
این سخنران پنجمین کنگره سلامت مردان با تاکید بر اینکه احتمال مبتلاشدن و مرگ و میر آقایان در بیماری کووید 19 بیشتر است، اظهار داشت: مهم ترین عوارض این بیماری برای مردان درگیری وسیع ریه و فرم های درگیری پایدار ریوی حتی پس از بهبود بیماری است، همین طور میزان درگیری های نورولوژیک مثل سکته مغزی، عوارض خونریزی دهنده و تشکیل آمبولی، لخته و ترومبوزها در بخش های مختلف بدن در آقایان نسبت به خانم ها بیشتر گزارش شده است، همین طور آمار مرگ و میر در آقایان نسبت به خانم ها بیشتر است.
این متخصص عفونی بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به تجربیات یکسال گذشته از شیوع این بیماری در کشور، اشاره کرد: طی این مدت برخی بیماران با علایم مشخص کووید مراجعه نموده و برخی ناقل بدون علامت بوده و با دلایلی همچون تروما، خون ریزی های گوارشی یا سایر تشخیص ها مراجعه نموده و در پیگیری های بعدی پزشک یا سی تی اسکن ابتلای فرد به ویروس کرونا تشخیص داده می شود.
ناقلان بدون علامت چالش بزرگ اپیدمی
وی ناقلان بدون علامت را چالش بزرگ اپیدمی عنوان نمود و افزود: ناقلان بدون علامت بسیار راحت می توانند بیماری را به سایر بیماران بستری شده در بیمارستان ها و همین طور سایر افراد جامعه منتقل کنند، به همین خاطر آگاهی متخصصان مختلف کشور نسبت به علایم و یافته های جدید کرونا با هدف شناسایی سریع تر بیماران اهمیت بالایی دارد، همین طور جداسازی این بیماران در بیمارستان ها با هدف کاهش میزان ابتلای ثانویه باید در اولویت باشد.
وی با اعلان اینکه جداسازی بخش های کرونائی در اورژانس و سایر بخش های بستری از همان روزهای اول شیوع بیماری در بیمارستان شهدای تجریش اعمال شد، اظهار نمود: بیمارستان شهدای تجریش بیمارستان مرجع تروما، جراحی، اورولوژی و ارتوپدی در شمال تهران بوده و پس باید پذیرای سایر بیماران غیرکرونایی هم باشد؛ در همین راستا طی زمان های اوج بیماری و با هدف جداسازی بیماران کرونا از سایرین، یکی از ساختمان ها کلا به کووید 19 اختصاص داده شده و در زمان فروکش کردن بیماری بخش ها آزاد می شد.
دکتر فاطمی مهم ترین چالش اپیدمی کرونا در بخش درمانی را کمبود نیروی انسانی دانست و اظهار داشت: یکسال است که کادر درمان با این ویروس مرگبار مواجه بوده و طی این مدت تعداد زیادی از پرسنل بیمارستانی مبتلا و متاسفانه تعدادی از آنان نیز جان خودرا از دست دادند؛ مساله مهم این است که جایگزین کردن کادر درمان به سبب سنوات زیاد تحصیلی عملا در کوتاه مدت نا ممکن بوده و همین طور هزینه دولت برای تربیت نیروهای پزشکی و پرستاری جبران ناپذیر است؛ بدین سبب عملا طولانی شدن پاندمی منجر به کمبود کادر درمان به خاطر خستگی مفرط و حتی فوت این عزیزان می شود که باوجود ضایعه ی سنگین از دست رفتن جان کادر درمان، عملا سرویس دهی به بیماران در بیمارستان های سطح کشور نیز با مشکل جدی مواجه می شود.
کمبود کادر درمان و تخت ویژه از مشکلات بیمارستان ها در اپیدمی کووید
وی با تاکید بر ضرورت تلاش همه جانبه برای کنترل اپیدمی در سطح کشور و کمک به ریکاوری و بازسازی کادر درمان، عنوان کرد: چالش بعدی کمبود تخت مراقبت های ویژه در بیمارستان هاست که این کمبود بویژه در مواقع پیک بیماری به سبب افزایش موارد بدحال محسوس تر است.
وی کمبود تخت مراقبت های ویژه در زمان پیک و اوج بیماری را منجر به افزایش موارد مرگ و میر دانست و اظهار داشت: البته در خیلی از بیمارستان ها همچون شهدای تجریش، سیاست گسترش تخت های ویژه و همین طور افتتاح بخش های جدید مراقبت ویژه با هدف خدمت رسانی بهتر به بیماران کرونائی در دستورکار قرار گرفت.
رئیس پانل "کووید 19 و نقش تخصص ها در کنترل آن" در پنجمین کنگره سلامت مردان، عنوان کرد: کنگره سلامت مردان امسال از روز چهارشنبه 29 بهمن به صورت مجازی شروع و تا 2 اسفند ماه ادامه خواهد داشت. نکته حایز اهمیت کنگره امسال امکان حضور کلیه علاقمندان و حتی اقشار مختلف مردم در این کنگره با هدف ارتقای آگاهی های عمومی و سواد سلامت جامعه است و طی آن متقاضیان می توانند از روز چهارشنبه با مراجعه به لینک https: //vc1.vums.ac.ir/salamat از مطالب علمی کنگره بهره مند شوند.



1399/11/26
11:49:50
0.0 / 5
1135
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , بیماران , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر