عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛

۹۰ درصد موارد دیابت در ارتباط با تغذیه و فعالیت بدنی است

۹۰ درصد موارد دیابت در ارتباط با تغذیه و فعالیت بدنی است

سرشیر: عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: ۹۰ درصد موارد مبتلا به دیابت نوع دو است كه بیشتر با تغذیه و فعالیت بدنی مرتبط می باشد.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، گلبن سهراب، درباره تغذیه دیابت نوع یک، گفت: شیر مادر در پیش گیری از بروز دیابت نوع یک نقش دارد و تغذیه در بروز این نوع دیابت تأثیر چندانی ندارد. وی ادامه داد: ۱۰ درصد موارد ابتلاء به دیابت، از نوع یک و ۹۰ درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است. چونکه عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش به سزایی دارد. عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیان داشت: در صورتیکه نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر می شود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش می یابد. بدین سبب سفارش می شود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، اهتمام در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه باشد و فعالیت بدنی منظم طی ۵ روز هفته امکان پذیر است. سهراب در ادامه اشاره کرد: برمبنای مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل ۵۰ درصد کربوهیدرات دریافتی شأن از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشت های قرمز و فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند در طولانی مدت مبتلا به دیابت نوع دو شده اند. وی علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزی ها کلم، هویج، کرفس و…، به سبب اثرات آنتی اکسیدانی که دارند را نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دانست. توصیه مصرف زیاد مایعات به بیماران دیابتی این متخصص تغذیه، بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونائی اصرار کرد و اظهار داشت: این بیماران می توانند از انواع گوشت های سفید بویژه ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارد، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدرات ها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشد. سهراب اضافه کرد: بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونائی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوش ها استفاده کنند و اهتمام کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چونکه با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمی گردد. وی بر عدم مصرف قندهای ساده در دوران کرونا اصرار کرد و گفت: مصرف قندهای ساده در بدن ایجاد التهاب می کند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده می نمایند، سرعت حرکت گلبول های سفید شأن کند می شود. عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به شعار جهانی روز و هفته ملی دیابت امسال اشاره نمود و اظهار داشت: امسال در هفته ملی دیابت به پرستاران اشاره شده است. چونکه در همه دنیا گفته می شود ما برای پیش گیری از دیابت نیاز به پرورش تعداد زیادی پرستار داریم تا از آموزش های صحیح بهره ببرند و این آموزش ها را جهت پیش گیری از بروز عوارض دیابت به بیماران مبتلا ارائه شود. سهراب پیش گیری از دیابت را مقدم بر درمان دانست و بیان داشت: پرستاران می توانند با ارائه آموزش به بیماران مبتلا به دیابت یاد بدهند تا این افراد چگونه بتوانند بیماری شأن را کنترل کنند.


منبع:

1399/09/08
12:59:57
5.0 / 5
850
تگهای خبر: آموزش , بیماران , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر