وزیر بهداشت اعلام كرد

مدیریت كرونا در اوج تحریم ها

مدیریت كرونا در اوج تحریم ها

سرشیر: وزیر بهداشت با اشاره به صرفه جویی 700 میلیون یورویی در ارز دارو در سال گذشته، از هدف گذاری برای كاهش 20 درصدی ارزبری دارو امسال آگاهی داد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در افتتاح فاز نخست نخستین شهرک تولید مواد موثره دارویی در خاورمیانه و خط تولید کامل استامینوفن در اراک که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: ما درعین گرفتاری با بیماری کرونا و به فرموده مقام معظم رهبری، در سال جهش تولید در حرکت هستیم و نخستین و بزرگترین کارخانه مواد اولیه دارویی کشور را امروز افتتاح می نماییم که شاید بتوان گفت یکی از بزرگ ترین ها در سطح منطقه است.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۸ برای ما و در نظام دارویی کشور، سالی سخت ولی افتخارآفرین بود، اضافه کرد: نخستین گام ما در وزارت بهداشت پشتیبانی از تولید داخل و پیش گیری از واردات بی رویه دارو و فرآورده هایی بود که مشابه تولید داخل داشتند.
وزیر بهداشت افزود: سال قبل توانستیم ۷۰۰ میلیون یورو در ارز دارویی کشور صرفه جویی نماییم. این درحالیست که سال قبل سیلاب های سهمگین بهاره، طرح غربالگری فشار خون و شناسایی دو میلیون و ۷۰۰هزار بیمار جدید فشار خون نیازمند دارو، اربعین حسینی با ۳.۵ میلیون زائر، انفلوآنزای H۱N۱ و در زمستان نیز کرونا را داشتیم.
وی اظهار داشت: به همین دلیل برآورد ما آن بود که نیازمندی به ارز دارو ۵۰ درصد بیشتر خواهد شد، این درحالیست که نسبت به سال ۹۷ حدود ۲۰ درصد هم ارز کمتری مصرف شد. بر این اساس ما توانستیم با تکیه به صنعتگران و تولید کندگان داخلی، واردات محصولات دارای مشابه داخلی را به میزان ۲۵ درصد کم و تولید داخل را ۳۰ درصد افزایش دهیم.
وزیر بهداشت افزود: سهم دارو و نظام سلامت از GDP سهم محدودی است و اگر قرار باشد این سهم فراتر رود، باید دست در جیب بخش های دیگر کشور نماییم. بدین سبب این صرفه جویی صورت گرفته و اقدامات انجام شده، افتخار بزرگی برای صنعت دارویی کشور بود؛ بطوریکه سال قبل را با ۲۰ درصد کاهش ارزبری به شکلی گذراند که حتی یک نسخه در دست هیچ بیماری سرگردان نماند و ما بعنوان یک کشور تحریم زده و مظلوم در تحریم های ظالمانه، بیماری کرونایی را مدیریت کردیم که در طول ۶۰ روز از یک وارد کننده دستگاه ها و تجهیزات پزشکی و مواد مورد نیاز، به یک تولید کننده و سپس هم به یک صادرکننده تبدیل شویم؛ این یک نشان افتخار بزرگ دیگری بود که در تاریخ مملکت خواهد درخشید؛ چونکه کشوری در اوج تحریم در کمتر از دو ماه توانست هم خودرا جمع و جور کند و هم خودرا به یک صادر کننده ماسک و دارو و انواع ضد عفونی کننده ها بدل کند.
وزیر بهداشت افزود: سال ۹۹ را نیز با ۲۰ درصد کاهش ارزبری نسبت به سال ۹۸ هدف قرار دادیم و امیدواریم این سال را نیز با افتخاری جدید در تاریخ کشور بگذرانیم.
وی اضافه کرد: یکی از آرزوها و آمال قدیمی ام این بود که بتوانیم بعنوان یک تولید کننده مواد اولیه دارویی مطرح باشیم. آرزویم بود از مواد اولیه پتروشیمی خودمان بعنوان یک پیش ساز به بسیاری از فرمول های مواد اولیه دارویی برسیم. صنعتگران مان به حق از روز اول از اینترمدیت شروع کردند. کار پروسسینگ را از چین و هند اغاز کرده و به مواد اولیه دارویی تبدیل کردیم. هم اکنون نیز در شرکت کیمیاگران از یکی دو حلقه پیش از این فرایندها، کار را آغاز نموده و ارزش افزوده ایجاد می کنند.
وی اضافه کرد: کشوری که پتروشیمی و بنزن دارد و این بنزن را با کمترین قیمت به چین و هند ارسال می کند و بعد در آنجا با یکسری تغییرات به اینترمدییتی با ۲۰ تا ۳۰ برابر و حتی ۵۰ برابر قیمت به کشور بارمی گردد، این ظلم است. خوشحالم که این روند هم با کمک عزیزان صنعت در حال شکل گیری است و امیدواریم در آینده بسیار نزدیک بتوانیم بجای تبدیل یک اینترمدیت با ارزش افزوده دو دلار، به ماده اولیه ای برسیم که با ارزش افزوده بین ۵۰ تا ۱۰۰ برابر قبل قابل ارائه باشد.
نمکی اشاره کرد: در آینده نزدیک بعنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان مواد اولیه منطقه تقدیر خواهیم شد. تردید ندارم که در این سال جهش تولید بعنوان یکی از سال های ماندگار در تاریخ صنعت دارویی کشور ثبت خواهد شد. ما در کشورمان صنعتگران و دانشمندان قابلی داریم که در خیلی از مناطق دنیا نمونه ندارند. بنابرین باید به ظرفیت این دانش فنی و ابزار نیروی انسانی گرانقدر تکیه کرده و در آینده چه در زمینه مواد اولیه دارویی از نخستین حلقه تولید، چه در فرمولاسیون داروهایی که به خصوص در "های تک" که نیازمند تحول بنیادین هستیم، با تاکید بر شرکت های دانش بنیان و نیروی انسانی ذی قیمت در این سرزمین، آن هم نه فقط برای مصرف مردمان سرزمین خودمان، بلکه برای کل منطقه و جهان بتوانیم بعنوان تولیدکنندگان اصلی قلمداد شویم و در امتداد ارزآوری و بی نیازی این کشور به بازارهای تولید جهانی گام برداریم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه امسال افتتاح های زیادی خواهیم داشت، اظهار داشت: در سال قبل ۶۰۰۰ تخت به تخت های بیمارستانی اضافه کردیم و در کمتر از یک ماه ۱۰۰۰ تخت ICU برای بیماران نیازمند ICU با تجهیزات ساخت داخل کشور ایجاد کردیم. امسال هم حدود ۸۰۰۰ تخت بیمارستانی، ۴۴ بیمارستان جدید را تماما با دستگاه های ساخت داخل کشور، افتتاح کرده و به دنیا نشان می دهیم که ما هم کرونا را مهار کردیم و هم توانستیم تولیدمان را در جهشی تاریخی قرار داده و بعنوان صادرکننده ای با قدرت در منطقه قلمداد شویم.




منبع:

1399/03/18
14:03:04
5.0 / 5
2321
تگهای خبر: بهداشت , بیماران , بیمارستان , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر