ضرورت رجوع زوج های نابارور به مراكز معتبر درمان ناباروری

ضرورت رجوع زوج های نابارور به مراكز معتبر درمان ناباروری

به گزارش سرشیر بنا بر آمار جدید، نرخ رشد جمعیت در سال ۱۳۹۸ به زیر یك درصد رسیده است و به نظر می آید راهبردهای ترویج فرزندآوری و افزایش جمعیت احتیاج به توجه جدی تر همه نهادهای سیاست گذار و اجرایی دارد. یكی از حوزه هایی كه می تواند به تحقق اهداف جمعیتی كشور كمك نماید، حوزه درمان ناباروری است.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دکتر علی صادقی تبار بر اهمیت توجه به زوج های نابارور تصریح کرد و اظهار داشت: بر مبنای مطالعات آماری، حدود ۲۰ درصد از زوج های کشور با مشکل ناباروری مواجه اند. در واقع ما با گروهی از جمعیت جوان و در سنین باروری مواجهیم که قصد و تمایل به فرزندآوری دارند، اما احتیاج به حمایت و درمان دارند. بنابراین، توجه ویژه به این زوج ها و فراهم کردن امکان درمان ناباروری برای آنها می تواند یکی از برنامه های راهبردی افزایش جمعیت در کشور باشد. بدیهی است که یکی از ملزومات این راهبرد پشتیبانی از مراکز درمان ناباروری و گسترش خدمات درمان ناباروری در کشور است.
وی نتیجه بخش بودن درمان ناباروری را مستلزم تکرار درمان دانست و توضیح داد: ناباروری یعنی یک سال اقدام ناموفق برای حاملگی. یعنی ما به صورت طبیعی 12 ماه یا 12 سیکل به زوج فرصت می دهیم که آبستن شوند. چونکه می دانیم که همه سلول های جنسی که در هر ماه تولید و آزاد می شوند، سالم و نرمال نیستند و امکان دارد به صورت طبیعی از چرخه تولیدمثل حذف شوند. در واقع ما شانس حاملگی طبیعی را یک به 12 می دانیم. اما این شانس در سیکل های آی وی اف، به یک به سه افزایش می یابد. یعنی در مرکز ما که هم سطح مراکز پیشرفته جهان است، انتظار داریم حداکثر بعد از سه سیکل درمان، حاملگی رخ دهد. چونکه در آی وی اف ما می توانیم سلول های ناهنجار را حذف و سلول های سالم تر و باکیفیت تر را برای لقاح انتخاب نماییم و شانس موفقیت را افزایش دهیم، اما باز هم شرایطی مثل کیفیت تخمک و اسپرم و در نهایت جنین و همینطور وضعیت رحم در لانه گزینی جنین مؤثر است.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا در ادامه تاکید کرد: باید این آگاهی رسانی به زوج های نابارور صورت گیرد که حتما برای درمان به مراکز درمان ناباروری معتبر رجوع کنند. یک مرکز درمان ناباروری خوب باید همه خدمات کلینیکی و پاراکلینیکی، مانند کلینیک های تخصصی، اتاق عمل، آزمایشگاه ها، کلینیک های رادیولوژی و سونوگرافی و داروخانه را در خود داشته باشد و زوج ها مجبور نباشند برای انجام کارهای تشخیصی و درمانی به مناطق مختلف شهر بروند. همچنین، از نظر مکانی باید دسترسی مناسب داشته باشند و وسایل نقلیه عمومی در دسترس مراجعان باشد تا برای تردد گرفتار مشکل نشوند. همچنین، هزینه های درمان در یک مرکز معتبر و خوب باید طبق تعرفه های قانونی و مصوب باشد. علاوه بر این ها، مهم ترین خصوصیت یک مرکز درمان ناباروری حضور تخصص های مرتبط، مانند زنان، مردان، جنین شناسی، ژنتیک، عفونی، ایمونولوژی و داخلی و کار گروهی و مشارکت این متخصصان در روند تشخیص و درمان است.
وی درباره هزینه های درمان ناباروری در کشور افزود: روش های نوین درمان ناباروری وابسته به تجهیزات و موادی مثل محیط کشت آزمایشگاهی است که توسط چند کمپانی محدود در جهان تولید می شود و قیمت یکسانی در تمام جهان دارد. ما هم مصرف کننده این تجهیزات و متریال هستیم. بنابراین، هزینه های درمان تا حد زیادی متأثر از نرخ ارز و واردات این تجهیزات است. اما هزینه درمان ناباروری در کشور ما ارزان تر از دیگر کشورها و حتی کشورهای منطقه است و دلیل آن ارزان تر بودن کلیه تعرفه های پزشکی ایران نسبت به دیگر کشورها است. هزینه درمان ناباروری در ایران یک چهارم تا یک پنجم کشورهای منطقه است و یک دهم کشورهای اروپایی و یک پانزدهم آمریکا است. اما همین هزینه ها هم با عنایت به شرایط اقتصادی کشور و سطح درآمدها امکان دارد برای برخی زوج های نابارور سنگین باشد.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا درباره تمهیدات حمایتی از زوج های نابارور در این مرکز اضافه کرد: مرکز ابن سینا وابسته به جهاد دانشگاهی است که یک نهاد عمومی غیردولتی است. بنابراین، تعرفه های این مرکز تقریباً یک سوم بخش خصوصی است و ما کوشیده ایم تعرفه ها و هزینه ها را تا حد امکان پایین نگه داریم که برای اقشار ضعیف هم قابل پرداخت باشد. همچنین، در بعضی کلینیک ها امکان پرداخت تدریجی و اقساطی برای مراجعان را فراهم نموده ایم. متأسفانه، بیمه ها خدمات درمان ناباروری را به صورت کامل پوشش نمی دهند، اما ما در مرکز ابن سینا این امکان را فراهم نموده ایم که مراجعان بتوانند برای آن دسته از خدماتی که بیمه ها پوشش می دهند، مانند خدمات آزمایشگاهی و داروخانه، از دفترچه بیمه استفاده کنند. خوشبختانه طرح پشتیبانی از زوج های نابارور هم به تصویب رسیده است و امیدواریم بزودی به مراکز درمان ناباروری تخصیص داده شود تا بتوانیم به زوج های نابارور کم درآمد کمک نماییم تا به آرزوی خود، یعنی داشتن فرزند، برسند.
صادقی تبار درباره اقدامات محافظتی و پیشگیرانه در دوره انتشار کرونا اظهار داشت: فراگیری ویروس کرونا، محدودیت هایی برای همه مشاغل و فعالیت ها، همچون خدمات پزشکی به دنبال داشت. وزارت بهداشت و درمان هم با عنایت به وضعیت کشور، طبقه بندی ای از خدمات، برپایه اولویت ها و اضطراری بودن، عرضه کرد و در زمینه خدمات درمان ناباروری هم با همفکری انجمن ناباروری، مواردی که باید در اولویت خدمت رسانی قرار بگیرند، مشخص شد. ما هم بر طبق این پروتکل ها، عرضه خدمات درمانی را آغاز کردیم. حالا خدمات درمان ناباروری در مرکز با رعایت تمام ضوابط اجتماعی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی عرضه می شود، استفاده از ماسک برای پرسنل الزامی است، در تمام طبقات مایع ضدعفونی کننده در دسترس مراجعان قرار گرفته است و بگونه ای برنامه ریزی کرده ایم که از ازدحام در مرکز و کلینیک ها جلوگیری شود. همچنین، آزمایشگاه تشخیص مولکولی کرونا از آغاز سال نو با مجوز رسمی وزارت بهداشت در مرکز به راه افتاده است و برای زوج هایی که در سیکل درمان قرار می گیرند، تست PCR و تست سرولوژیک ویروس کرونا به صورت مجانی انجام می شود.
وی درباره عرضه درمان اهدای تخمک و جنین در این مرکز تصریح: مرکز درمان ناباروری ابن سینا یکی از مراکز ارجاعی در زمینه درمان به روش اهدای تخمک و جنین است. اهدا در واقع روش جایگزین درمان های معمول ناباروری است. قبل از قانونی شدن این روش، اگر زوجی از روش هایی متعارف درمان ناباروری نتیجه نمی گرفت ناگزیر از پذیرش فرزندخوانده بود. فرزندخواندگی هم مشکلاتی مانند آگاه نبودن از وضعیت و سلامت والدین فرزندخوانده و نگرانی از آینده را به همراه داشت. اما با رسمیت یافتن روش اهدای تخمک و جنین که پژوهشگاه ابن سینا در بررسی ابعاد مختلف حقوقی، اخلاقی و مذهبی و قانونی شدن آن پیشگام بود، زوج های نابارور توانستند از این روش برای باروری استفاده کنند.
وی افزود: در این روش از تخمک یا جنین یک زوج اهداکننده که مورد ارزیابی های مختلف از نظر سلامت جسمی و روانی قرار گرفته اند و مشاوره های مختلف شرعی، حقوقی و روانشناختی برای آنها انجام شده است، برای باروری زوج نابارور استفاده می شود. همچون مزایای این روش اطمینان از سلامت تخمک و جنین و هم پرورش جنین در داخل رحم مادر است و خانم می تواند در این روش دوران حاملگی و شیردهی را تجربه کند و زن و شوهر کاملاً به طفل حاصل از این روش احساس تعلق خواهند کرد. البته، نکته بسیار مهم این است که اهدا در مرکز درمان ناباروری ابن سینا، مطابق قانون مصوب، کاملا محرمانه است و دو طرف نباید یکدیگر را بشناسند تا از هرگونه پیامد احتمالی در آینده جلوگیری شود.
صادقی تبار، واحد بیماران بین الملل (IPD) این مرکز را یکی از واحدهای فعال در زمینه گردشگری سلامت دانست و اضافه کرد: خوشبختانه تخصص و کارآمدی متخصصان ما و عرضه خدمات باکیفیت و هم طراز کشورهای پیشرفته جهان سبب شده است که ایران به مقصد گردشگری سلامت در زمینه درمان ناباروری تبدیل گردد. دانش و تجربه پزشکان ما، کیفیت بالا و هم ارزان بودن خدمات سبب شده است که ما مراجعان ایرانی و غیرایرانی خیلی از کشورهای دیگر داشته باشیم. مشاوران مسلط به زبان های خارجی با این مراجعان در ارتباط هستند و ما بگونه ای برنامه ریزی می نماییم که این دسته از مراجعان در کوتاه ترین زمان و با کمترین مدت اقامت خدمات را دریافت نمایند.
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، او در آخر تصریح کرد: زوج های نابارور باید بدانند که پیمودن مسیر درمان ناباروری به صبر و اراده و پشتکار نیاز دارد. نباید با یک شکست ناامید شوند و از پیگیری درمان صرف نظر کنند. اخیرا یکی از مراجعان محترم مرکز در تماس با بنده اظهار نمود که بعد از 14 سال ناباروری، با رفتن به مرکز ما درمان شده اند و شب قدر فرزندشان به دنیا آمده است. این خبر خوش و شادی بخش اهمیت صبر و پایداری در راه درمان را به خوبی نمایان می کند و امیدوارم همه زوج های نابارور بتوانند این لحظه شیرین را تجربه کنند.



1399/03/10
12:21:29
5.0 / 5
2452
تگهای خبر: ارزیابی , بهداشت , بیماران , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر