تعویق در بازگشت ایرانی ها مقیم اسپانیا و ایتالیا

تعویق در بازگشت ایرانی ها مقیم اسپانیا و ایتالیا

به گزارش سرشیر رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ضمن اشاره به تعویق در سفرهای بازگشت ایرانی ها و دانشجویان خارج از كشور، اظهار داشت: متاسفانه به علت آن چه كه عدم پایبندی به تعهدات مسافران در كشور اول قلمداد می شود و برای آن كه خط كنترل بیماری را در كشور از دست ندهیم تا اطلاع بعدی این سفرها به تعویق افتاده است.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دكتر كیانوش جهانپور در ارتباط ویدئو كنفرانسی با خبرنگاران ضمن تبریك آغاز هفته سلامت اظهار داشت: این هفته از اول تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار "حمایت همگانی از مدافعان سلامت" برگزار می شود كه روزشمار آن بزودی اعلام می شود امیدواریم در این هفته بتوانیم بخشی از اقدامات و تلاشهای همكاران خویش را مستندسازی كرده و به مردم عرضه نماییم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا در مورد تعویق در ادامه سفرهای بازگشت ایرانی ها و دانشجویان مقیم اسپانیا و ایتالیا خاطرنشان كرد: تابحال یك سفر بازگشت از اسپانیا و یك سفر هم از ایتالیا صورت گرفته بود كه متاسفانه مسافران این سفرها برخلاف تعهداتی كه در كشور اول در خصوص انجام آزمایش و ایجاد قرنطینه داده بودند پایبندی مناسبی به مبحث نداشتند ازاین رو انجام سفرها تا زمان مناسب فعلا به تعلیق درآمد. هر عاملی كه سبب شود كنترل بیماری در كشور به خطر بیفتد را جدی گرفته و با آن برخورد می نماییم. بارها اعلام نموده ایم فاز فعلی مدیریت و كنترل بیماری در كشور فاز شكنده ای است كه نمی توانیم با اعتماد بیجا به برخی افراد كه به تعهدات خود عمل نكرده و رفتار پرخطر دارند از آن غافل شویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار نمود: موضوعی كه شاید بتواند بعنوان یك كار تحقیقاتی رسیدگی شود این است كه تابحال از میان مبتلایان به اچ ای وی در كشور گزارشی در خصوص مبتلا شدن به ویروس كرونا نداشتیم و احیانا این مورد از نظر علمی قابل اعتنا خواهد بود.
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره تجمع مردم در آرامستان ها اظهار نمود: تردد در آرامستان ها جزو ترددهای غیر ضروریست و مشمول ممنوعیت های برقرار شده از اسفند ماه است. وقتی حتی نماز جمعه، نماز جماعت و اعتكاف محدود می شود انتظار نداریم كه امور دیگر كه شاید وجوبی برای آن وجود ندارد سبب تجمعات شود. هر گونه تجمع از هر جنس و با هر بهانه ای جزو موارد غیر ضروریست البته در بعضی از مناطق كه آرامستان ها شكل سازمان یافته ای ندارند باید مطالبه ما از مردم باشدكه مبحث را رعایت كند در سایر موارد هم كه آرامستان شكل سازمان یافته ای دارد و متاسفانه امكان دارد قوانین اجرا نشود مردم می تواند موارد تحلف را از راه سامانه سجام یا تلفن 4030 به ما اطلاع دهند تا مبحث را پیگیری نماییم.
وی در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به سوالی در مورد عدم فاصله گذاری اجتماعی در پروازهای داخلی خاطرنشان كرد: اگر اسم شركت های هواپیمایی كه فاصله گذاری را رعایت نكردند به سامانه سجام گزارش كنید مبحث از راه مراجع نظارتی و قضایی بررسی می شود من فكر می كنم لازم است مردم بیشتر از گذشته با این سامانه و روند كار آن آشنا گردند تا تخلفاتی را كه شاهد هستند گزارش دهند.
وی در مورد روند كاهشی مبتلا شدن و مرگ و میر ناشی از كرونا اظهار نمود: در ایام پیك هر 10 دقیقه یك ایرانی مبتلا به كرونا جان خویش را از دست می داد. حالا نسبت بگونه ای است كه از هر 11 مورد مرگ و میری كه در ایران اتفاق می افتد یك مورد آن بر اثر كرونا است. این نسبت قبلا بگونه ای بود كه از هر 6 مرگ یك مرگ را منتسب به كرونا می دانستیم. سالانه 17 هزار نفر در كشور بر اثر حوادث ترافیكی جان خویش را از دست می دهند اما هیچكس نمی تواند از این مورد نتیجه بگیرد كه باید اتومبیل سواری و رفت و آمد را متوقف نماییم ولی همه می داند كه اگر هیچ خودروی در ایران تردد نكند هیچ حادثه ای ترافیكی هم نخواهیم داشت. متاسفانه برخی افراد برخی گزینه ها را با نگاه یك سویه و بدون در نظر گرفتن همه جوانب مطرح می كنند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد آمار قطعی شهدای مدافع سلامت اظهار داشت: مشخص شدن این مورد كه تعداد قطعی چه میزان است به پروتكل های نیاز دارد تا زمانی كه تك تك شرح حال افراد بررسی نشود عرضه آمار قطعی درست نیست. چون كه امكان دارد عده ای از افراد كادر درمان بدون آن كه با بیمار مبتلا به كرونا در تماس بوده باشند به این بیماری مبتلا شده و جان خویش را از دست داده باشند. بنابراین این مورد باید در كمیته مشترك با وزارت بهداشت و بنیاد شهید تشكیل می شود بررسی شود وآمار قطعی پس از آن اعلام گردد. اما احتمال می دهیم تابحال تعداد قطعی شهدا بیشتر از 63 نفر باشد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص انجام سی تی اسكن ریه برای بیماران برای پذیرش در بیمارستان های خصوصی اضافه كرد: بیمارستان های خصوصی در مواردی كه بیمار نیازمند بستری باشد پروتكل های متفاوت برای افراد دارند كه بعضی از این پروتكل ها می تواند انجام هم زمان سی تی اسكن ریه و تست باشد. بعضی از بیماران امكان دارد مشكوك به كووید 19 باشند و با عنایت به این كه این افراد به بخش ها و یا آی سی یو منتقل می شوند امكان دارد ویروس را به سایرین انتقال دهند. پس نمی توانیم به صورت مطلق بگویم كار بیمارستان برای انجام تست و سی تی اسكن درست نیست. در شرایط كنونی این اقدام می تواند سبب جداسازی بیماران مبتلا به كرونا از سایر بیماران شود. البته قاعدتا هزینه این اقدام توسط بیمار یا بیمه آنها پرداخت می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد برگزاری بازارهای روز هم بیان نمود: برای برگزاری بازارهای روز باید پروتكل های ابلاغی رعایت شود و نكات بهد اشتی و فاصله گذاری اجتماعی اتفاق بیفتد در این حوزه شهرداری ها در سرتاسر كشور هم وظیفه دارند مبحث را در دستور كار خود قرار دهند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد رفع محدودیت تردد بین استانی و احتمال بازگشت پیك بیماری خاطرنشان كرد: اعمال محدودیت الزامی و قانونی در ترددهای بین شهری و بین استانی مصوبه ستاد ملی مقابله با كرونا است اما این مورد سبب نمی گردد كه اگر این محدودیت های قانونی برطرف شود مردم مجاز هستند كه با سفرهای بی جهت به خانواده و اطرافیان خود صدمه برسانند. ما در فاز اول كنترل بیماری و در 28 روز اعمال فاصله گذاری اجتماعی در اسفند لغو سفرها را به صورت قانونی شاهد نبودیم و از مردم خواسته بودیم به صورت داوطلبانه این مورد را رعایت كند و تنها در مرحله دوم و در فروردین این مداخله به شكل حاكمیتی انجام شد. حالا كه در مرحله سوم مداخله حاكمیتی برداشته شده است به هیچ عنوان مدعی آن نیستم كه آغاز سفرها به معنای صدمه زا نبودن آنها خواهد بود. همواره سفارش های ما درجای خود باقی است و سفرهای شهری و بین شهری را یكی از عوامل شیوع بیماری می دانیم.
وی اضافه كرد: اینكه افراد به محض برطرف شدن محدودیت های قانونی تلاش كند به سفر بروند درست نیست، از روز اول هم برای خروج از منزل اعمال محدودیت قانونی وجود نداشت اما این دلیل می شود كه مردم هر روز به بیرون از خانه بروند؟
جهانپور در بخش دیگری از سخنان خود با تاكید بر این نكته كه تست كرونا برای افراد مجانی انجام می شود اظهار داشت: اما این به آن معنا نیست كه تست برای ما هم هزینه ای نداشته است بلكه باوجود سایر آزمایش ها این تست هزینه بالاتری خواهد داشت. اگر تست شخصی مثبت باشد با عنایت به الگوهای كه در كشور ما وجود دارد افراد بیشتر تمایل دارند در منزل بیشتر مورد مراقبت قرار گیرند كه دیگر به این وضعیت قرنطینه گفته نمی گردد و از آن تحت عنوان ایزولاسیون یا جداسازی استفاده می نماییم. باید در انتخاب و به كار بردن واژه ها دقت كافی را داشت این اطرافیان فرد مبتلا هستند كه بعد از معرض شدن بیماری شخص اول وارد قرنطینه می شوند.
جهانپورتاكید كرد: تست كرونا به هیچ عنوان كمكی به افراد بدون علامت نخواهد كرد و تنها قرنطینه در منزل به قطع زنجیره انتقال بیماری كمك می نماید. روز گذشته بعضی از مقامات ژاپن كه امكانات عرضه تست در آن كشور بسیار بیشتر از ایران است اعلام نمودند كه تست بالای PCR اتلاف منابع است. این سخن چیزی بود كه كارشناسان ما هم روزهای اول به آن اشاره كردند و تاكید داشتند انجام تست برای افراد بی علامت سودمندی كافی نخواهد داشت. اگر قرار باشد تست را برای همه ایرانی ها انجام دهیم باید 800 روز زمان بگذاریم در صورتیكه امكان دارد یك فرد تنها یك ساعت بعد از انجام تست به بیماری كرونا مبتلا شود در حالیكه تست اولیه او این نتیجه را نشان نداده است.

سخنگوی ستاد مقابله با كرونا افزود: برخی موارد با تكمیل اطلاعات امكان دارد تغییر كنند بعنوان مثال در مقاله ای كه به تازگی در نشریه لنست به چاپ رسیده است مشخص شده است كه سی تی اسكن هم حساسیت كافی را نخواهد داشت.

وی در پاسخ به سوالی درباره موارد فوت شده ناشی از مصرف الكل اظهار داشت: آخرین آماری كه بنده در این حوزه داشتم بیشتر از 700 نفر بر اثر نوشیدن مشروبات الكلی جان خویش را از دست داده بودند. نكته آن جاست كه اغلب این مشروبات با نام و نشان تجاری بین المللی به دست فرد رسیده بود. فارغ از آن كه تمام آنها تقلبی بوده است. مردم باید بدانند این گونه مشروبات الكلی اغلب در زیر پله ها و یا زیر زمین ها به شكل تقلبی تهیه شده و زمانی كه هزینه تأمین اتانول بالا باشد به این محصولات متانول اضافه می شود.

جهانپور در پاسخ به سوالی در مورد عرضه ضد عفونی كننده های تقلبی خاطرنشان كرد: داروخانه ها در این حوزه گاهی اوقات مظلوم واقع می شوند. امكان دارد كارخانه ای كه دارای مجوز بوده محصولی تقلبی را تولید و عرضه نماید در این حوزه داروخانه كه امكان تست تك تك محصولات را ندارد مقصر نخواهد بود. اگر داروخانه محصول بدون مجوز را عرضه نماید این مورد برایش مسئولیت خواهد داشت. نكته قابل توجه آن است كه نباید فراموش نماییم در بحران كرونا خیلی از داروخانه ها به شكل قابل قبول فعالیت كردند و موارد تخلفات خیلی كم بوده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره روند افزایشی مبتلا شدن به كرونا در شش استان تصریح كرد: در استان های مانند خوزستان، آذربایجان شرقی، كرمانشاه، آذربایجان غربی وخراسان رضوی روند افزایشی ادامه دارد اما در بعد ملی آمار نشان دهنده یك ثبات نسبی و كاهش در مواردابتلای جدید روزانه را نشان داده است. این در شرایطی است كه شاهد كاهش آمار مرگ و میر روزانه هم هستیم. دلیل این كه تعداد موارد بستری در ای سی یو كاهش پیدا نمی كند این است كه امروز بیماران بستری شده در ای سی یو نسبت به روزهای اول شیوع بیماری شرایط بحرانی كمتری دارند و شاید بعضی از آستانه های لازم در بستری افراد در بعضی استان ها سخت تر گرفته شود.




1399/01/29
20:48:39
5.0 / 5
2691
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر