جزئیات طرح بیماریابی خانه به خانه كروناویروس

جزئیات طرح بیماریابی خانه به خانه كروناویروس

به گزارش سرشیر معاون بهداشت وزارت بهداشت به تشریح جزئیات طرح بیماریابی خانه به خانه كروناویروس پرداخت.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا رئیسی اظهار داشت: خوشبختانه تمام دستگاه ها و نهادها برای كمك به وزارت بهداشت اعلام آمادگی كرده اند و با چنین پتانسیل خوبی كه بوجود آمده است بر آن شدیم تا به صورت فعال تر به مبارزه با كرونا برویم. حالا با ۳۰۰ هزار تیم متشكل از نیروهای آموزش دیده، دانشحویان، بسیجیان و... برای اقدامات بیشتر در این حوزه فعالیت خواهند كرد.
ایشان در ادامه اضافه كرد: روز سه شنبه ۱۳ اسفند آخرین دستورالعمل های مربوط به این طرح بررسی شده و طی ویدیو كنفرانس به روسای دانشگاه ها ابلاغ می شود و به نظر می آید تا ۴۸ ساعت بعد از آن هم به مرحله اجرا برسد.
وی یكی از مزیت های كشور را داشتن شبكه نظام مراقبت های اولیه بسیار قوی دانست و خاطرنشان كرد: این شبكه در دنیا و بخصوص در منطقه بسیار بی نظیر است. حالا بیشتر از ۳۰ هزار مركز عرضه خدمت در حوزه بهداشت و بیشتر از ۵۰ هزار بهورز سلامت داریم. یكی از خصوصیت های نظام شبكه ما این است كه ساختاری نظام مند دارد؛ بگونه ای كه نمی توان نقطه ای در كشور یافت كه هزار نفر به صورت متراكم در آنجا زندگی كنند و خانه بهداشتی در آنجا وجود نداشته باشد.
رئیسی افزود: با این رویكرد هر بهورز حدود ۷۰۰ تا هزار نفر و هر پزشك خانواده حدود ۱۲هزار نفر را تحت پوشش دارند. همینطور هر مركز جامع سلامت بین ۳۰ هزار تا ۵۰ هزار نفر را پوشش می دهد.
وی ادامه داد: با استفاده از این سامانه الكترونیك به شكلی كه اطلاعات ۷۵ میلیون نفر در آن ثبت شده است، بسیار مفید می باشد. اطلاعات هر ۲۵۰۰ نفر كه در یك منطقه حضور دارند ثبت شده و در اختیار بهورز قرار دارد.
وی در مورد اقداماتی كه در این بسیج صورت می گیرد، اظهار نمود: در این بسیج به دو سوال كلیدی پاسخ می دهیم؛ اول آنكه افراد در معرض خطر تحت نظر بهورز ما چند نفر هستند و دوم آنكه از راه سامانه الكترونیك و تلفن تحت نظر قرار گرفته و هر بهورز با تیم تحت اختیارش از بسیج به صورت فعال از راه سامانه، سایت و تلفن عمل خواهد نمود.
معاون وزیر بهداشت، افزود: به همین ترتیب بهورزان با افراد تحت پوشش خود تماس گرفته و علایم او را می پرسند، در صورتیكه علایم مثبت باشد یك مرتبه دیگر علایم توسط پزشك بررسی شده و فرد مشكوك فراخوان داده می شود تا به نزدیك ترین مركز خانه بهداشت و... رجوع كند.
رئیسی افزود: این كه می گوییم خدمات را به خانه مردم می بریم به آن علت است كه خدمات ما در منطقه ای انجام می شود كه محل زندگی فرد نزدیكی زیادی به آن دارد. از جانب دیگر در صورتیكه فردی باشد كه امكان رفتن به ما نداشته باشد، تیم ما بعد از كسب اجازه از فرد به منزل او می روند و اقدامات لازم را انجام می دهند.
وی اضافه كرد: بیماریابی، غربالگری، آموزش و همینطور پیگیری بیماران در طرح بیماریابی خانه به خانه با ۳۰۰هرار اكیپ مجهز، همگی بر مبنای بستر پرونده الكترونیك سلامت برای افرادی كه احتیاج به خدمات دارند انجام می شود.
ایشان در ادامه با بیان مثالی برای تشریح جزئیات این طرح، اظهار نمود: بعنوان مثال آموزش گندزدایی، نحوه مراقبت بعد از ترخیص بیمار بهبود یافته، بیماریابی از نزدیكان بیمار بهبودیافته مبتلا به كرونا و... و. همگی از اقداماتی است كه تیم های ما بعد از آنكه فردی بهبود یافته از بیمارستان ترخیص شد، برای او انجام می دهند.
رئیسی تصریح كرد: دریافت اینگونه خدمات از راه تماس تلفنی، رجوع حضوری و... انجام می شود و تیم های ما مجهز به تمام لوازم و تجهیزات برای عرضه خدمت آماده هستند.



1398/12/13
13:52:34
5.0 / 5
3458
تگهای خبر: آموزش , بهبود , بهداشت , بیماران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
سرشیر
سر شیر
سرشیر