مطالعات نشان می دهد؛

اهمیت مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان برای زنان مبتلا به ام اس

اهمیت مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان برای زنان مبتلا به ام اس

سرشیر: تحقیقات نشان می دهد كه رژیم غذایی بیشتر زنان مبتلا به ام اس در مقایسه با زنان سالم، فاقد مقدار كافی از مواد غذایی ضدالتهاب و آنتی اكسیدان است.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، تحقیقات پژوهشگران دانشگاه جانز هاپكینز آمریكا نشان داده است كه رژیم غذایی اغلب این بیماران، از نظر منابع ویتامین E، فولات (فولیك اسید) و منیزیم فقیر است.

در این گزارش آمده است كه مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان و مواد ضدالتهابی، نتایج مهمی در سیستم عصبی زنان دارند و كمبود این مواد می تواند یكی از دلیلهای ابتلاء به بیماری ام اس باشد. همین طور این تحقیق نشان داده است كه وجود این مواد غذایی در رژیم بیماران مبتلا به ام اس، موجب كاهش پیشرفت بیماری می شود.

آنتی اكسیدان به تركیباتی گفته می شود كه از سلول ها در مقابل صدمات جلوگیری كند. این تركیبات می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.

آنتی اكسیدان های اصلی عبارتند از:

-لوتئین: این گروه آنتی اكسیدان ها در انواع كلم (كلم بروكلی، گل كلم و برگ كلم)، انواع میوه ها، سبزیجات نشاسته ای (ذرت، نخود فرنگی)، تخم مرغ و سبزیجات پهن برگ وجود دارد.

-سلنیوم: یك ماده معدنی موجود در غذاهای گیاهی، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، حبوبات و ماهی است.

-كاروتنوئیدها: رنگدانه هایی است كه موجب رنگ زرد و نارنجی میوه هایی از قبیل هویج، خربزه و سیب زمینی می شود.

-لیكوپن: یك ماده شیمیایی موجود در میوه و سبزیجات قرمز همچون گوجه فرنگی و هندوانه است.

-ویتامینA: در هویج، سیب زمینی، سبزیجات پهن برگ تیره و زردآلو به وفور وجود دارد.

-ویتامین C: در مركبات، سیب زمینی، آناناس، كلم بروكلی، اسفناج و انواع توت ها وجود دارد.

-ویتامین E: آجیل، كره بادام زمینی، جوانه گندم، اسفناج، سویا، ماهی، آوكادو و روغن گیاهی حاوی این ویتامین هستند.

گوجه فرنگی، انواع توت ها، فلفل، هویج، اسفناج، زردچوبه، زنجبیل، انواع مغزیجات آجیلی و غلات سبوس دار نیز دارای خواص ضدالتهابی هستند.

بیماری ام اس، یك بیماری مزمن عصبی است كه در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم سیستم عصبی مركزی حمله می كند. ام اس بر اثر پاسخ سیستم ایمنی به وجود می آید و موجب التهاب در سیستم عصبی مركزی می شود. التهاب، موجب نابود شدن میلین می شود. میلین یك بافت چربی است كه از رشته های عصبی محافظت می كند.

سن ابتلاء به این بیماری معمولاً بین ۲۰ تا ۵۰ سال بوده و احتمال بروز آن در زنان دو برابر مردان است. مهمترین علایم بیماری ام اس، ضعف، سفت شدن عضلات، سوزن سوزن شدن و بی حسی اندام ها، دوبینی، سرگیجه، اختلال در تعادل و خستگی مزمن است.


منبع:

1398/04/13
18:02:02
5.0 / 5
4530
تگهای خبر: بیماران , رژیم غذایی , سالم , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر