توصیه به بیماران پرفشاری خون؛

سبزیجاتی كه مصرف آنها می تواند فشار خون بالا را كنترل كند

سبزیجاتی كه مصرف آنها می تواند فشار خون بالا را كنترل كند

به گزارش سرشیر مصرف برخی مواد غذایی و سبزیجات در كنترل فشار خون، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و می تواند به پایین آوردن فشار خون بالا كمك نماید.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، پیاده روی در كاهش فشارخون و همینطور جلوگیری از ابتلاء به آن بسیار مؤثر است. برای كنترل وزن و فشارخون خود، روزانه ۳۰ دقیقه به صورت تُند پیاده روی كنید. اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید، این سفارش ها می تواند به شما كمك نماید در كنار درمان دارویی، فشارخون خویش را كنترل كنید. برخی مواد غذایی می توانند به صورت طبیعی فشارخون را پایین بیاورند. كرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون و برگ زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش از این جمله اند اما یادتان باشد كه مصرف این مواد اصلاً به مفهوم قطع درمان دارویی نیست. بد نیست برای مصرف این مواد، نظر پزشك خویش را هم جویا شوید. به خصوص در مورد گریپ فروت؛ چونكه این میوه می تواند غلظت برخی داروهای فشارخون را بالا ببرد و عوارض جانبی آنها را تشدید كند. تأمین پتاسیم برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا ضروری می باشد. موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروكلی، كدوسبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و حبوبات از منابع خوب پتاسیم هستند. از آنجائیكه درحین پخت غذا، از نمك استفاده می شود دیگر ضرورتی ندارد هنگام صرف غذا، دست به نمكدان ببرید. می توانید از گلپر، آویشن، مرزه، ترخون، ریحان یا نعناع خشك یا كنجد بعنوان جانشین های نمك استفاده كنید. سیر، لیموترش تازه و آب نارنج هم برای بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك مناسبند. در تهیه غذاهای آماده و نوشابه ها هم سدیم فراوانی به كار می رود. سوسیس، كالباس، فرآورده های گوشتی، چیپس و سایر تنقلات شور، ماهی دودی یا كنسرو شده، انواع سس ها و سوپ ها حاوی نمك فراوان هستند و باید مصرفشان را محدود كنید. در بین وعده ها و بعنوان تنقلات، به جای مصرف چیپس و پفك، چوب شور و سایر تنقلات دارای نمك، از ذرت بدون نمك و یا مغزها شامل بادام، پسته، فندق و گردو البته از نوع بونداده و كم نمك استفاده كنید. از آنجائیكه كاهش مصرف چربی، در كاهش وزن بدن و كنترل فشارخون تأثیر زیادی دارد از یك رژیم غذایی با چربی محدود استفاده كنید. روغن هایی با منبع حیوانی مثل پیه، دنبه و كره را كمتر مصرف كرده و به جای آنها از روغن های گیاهی مایع مانند روغن ذرت، كلزا و آفتابگردان استفاده كنید. محصولات لبنی (شیر، ماست و پنیر) كلسیم فراوانی دارند، ویتامین های متنوعی هم درآنها وجود دارد؛ اما باید سراغ انواع كم چرب آنها (كمتر از ۵/ ۲ % چربی) بروید. حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها می تواند به كاهش فشارخون كمك نماید و همینطور تأمین كننده پروتئین مورد نیاز بدن باشد. در میان انواع گوشت ها، ماهی بهترین انتخاب است. چربی ماهی نه تنها باعث عوارض قلبی عروقی نمی گردد، بلكه به سلامت قلب و عروق كمك می نماید. مرغ، ماهی و گوشت لخم تازه بسیار مناسب تر از انواع دودی، كنسروی یا فرآوری شده هستند. نوشیدنی های حاوی كافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابه های كولادار سبب افزایش فشارخون می شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند. می توانید به جای آنها از انواع چای ودم كردنی های گیاهی یا دوغ كم نمك استفاده كنید. تا حد امكان از صرف غذا در رستوران ها خودداری كنید. چونكه در این اماكن برای بهبود طعم غذا از نمك و روغن فراوان استفاده می نمایند. بعضی غذاهای كنسروی نظیر نخودفرنگی را می توانید بشویید تا مقداری از نمك آن شسته شود. تا حد امكان غذاها را به صورت آب پز، بخارپز یا كبابی تهیه كنید و از سرخ كردن مواد غذایی خودداری كنید. هنگام خرید مواد غذایی آماده، به میزان سدیم درج شده بر روی برچسب های بسته های مواد غذایی دقت كنید. توجه داشته باشید كه نام علمی نمك، كلرید سدیم است؛ ازاین رو روی برچسب های مواد غذایی به جای نمك، «سدیم» درج می شود. به غذای كودك زیر یك سال نمك اضافه نكنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نكند. پیاده روی در كاهش فشارخون و همینطور جلوگیری از ابتلاء به آن بسیار مؤثر است. برای كنترل وزن و فشارخون خود، روزانه ۳۰ دقیقه به صورت تُند پیاده روی كنید. نیكوتین موجود در تنباكو حداقل تا یك ساعت پس از مصرف، فشارخون فرد را بالا نگه می دارد و كسانی كه در طول روز چند بار سیگار می كشند فشارخونشان دائماً بالا می ماند. ازاین رو سیگار و قلیان را كنار بگذارید. از افراد سیگاری اجتناب كنید. چونكه اینكه در معرض دود سیگار دیگران باشید هم، شما را در معرض خطر فشارخون بالا قرار می دهد. خیلی از مواد غذایی كه ظاهراً شور نیستند، درواقع نمك دارند. انواع بیسكوئیت ها، كلوچه ها، سبزیجات كنسرو شده، سس های سالاد، پنیرها، انواع نان ها و غلات صبحانه و … همچون این مواد هستند. مراقب نمك پنهان موجود در غذاهایی كه مصرف می كنید باشید.

1398/03/22
15:23:13
5.0 / 5
4576
تگهای خبر: بهبود , بیماران , پزشك , پنیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر