محققان اعلام كرده اند؛

بیماری های ناشی از مصرف گوشت های فرآوری شده را بشناسید

بیماری های ناشی از مصرف گوشت های فرآوری شده را بشناسید

سرشیر: شماری از مطالعات اثبات نموده اند كه بین مصرف گوشت فرآوری شده با برخی بیماری ها نظیر سرطان، بیماری دوقطبی و فشارخون بالا ارتباط نزدیكی وجود دارد.



به گزارش سرشیر به نقل از مهر، محققان اخطار می دهند اگر می خواهید از این بیماری ها دور بمانید مصرف غذاهای فرآوری شده را متوقف نمایید.
گوشت های فرآوری شده شامل هات داگ، همبرگر، سوسیس و كالباس هستند. این گوشت ها به طریقی آماده می شوند كه طعم و مزه شان با استفاده از نمك، خشك كردن و دودی كردن حفظ می گردد. مصرف این نوع مواد خوراكی باعث افزایش ریسك مبتلا شدن به برخی بیماری ها و مشكلات سلامت می گردد كه در ادامه به آنها اشاره می شود:
سرطان كلوركتال (انتهای روده بزرگ)
موسسه سرطان سازمان بهداشت جهانی، گوشت های فرآوری شده را در رده مواد سرطان زا طبقه بندی كرده است. طبق اعلام این سازمان، مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده (كمتر از دو برش كالباس) ریسك مبتلا شدن به سرطان كلوركتال را تا ۱۸ درصد بالا می برد. محققان عنوان می كنند نیتریت و نیترات افزوده شده در طول فرآوری گوشت بعنوان نگهدارنده عامل بروز این سرطان است چراكه این تركیبات می توانند به مواد شیمیایی سرطان زا در بدن تبدیل شوند.
بیماری قلبی
تحقیقات علمی نشان داده است بین آلرژن موجود در گوشت قرمز نظیر كالباس و همبرگر و تشكیل چربی های مسدودكننده عروق قلبی رابطه وجود دارد كه باعث افزایش ریسك حملات قلبی و سكته می گردد. چربی های اشباع شده در این گوشت ها هم عامل اصلی بیماری قلبی هستند.
كاهش تعداد اسپرم
گوشت های فرآوری شده باعث تحریك سلول های چربی در بدن در تبدیل تستوسترون به استرادیول (كه شبیه استروژن است) شده و در نتیجه به تولید اسپرم صدمه می رسانند. بنابراین مردانی كه به صورت مرتب گوشت فرآوری شده مصرف می كنند در مقایسه با مردانی كه به ندرت از این نوع گوشت ها استفاده می نمایند، تعداد اسپرم كمتری دارند.
بیماری كبدی
گوشت های فرآوری شده حاوی میزان بالا نمك است كه منجر به احتباس مایعات در بدن می گردد. در نتیجه بدن دچار تورم شده و بیماری كبدی تولید می گردد.
بلوغ دیرهنگام
محققان ایرلندی دریافتند مصرف بیش از حد نمك كه معمولا در گوشت فرآوری شده یافت می شود، امكان دارد منجر به بلوغ دیرهنگام شود كه می تواند سبب بروز مشكلات رفتاری، استرس و كاهش قدرت باروری شود.
فشارخون بالا و دیابت
فسفات موجود در گوشت های فرآوری شده می توانند عامل فشارخون بالا و بیماری قلبی باشند. میزان بیش از اندازه زیاد فسفات باعث تولید هورمونی موسوم به FGF۲۳ در استخوان ها می گردد كه به قلب فشار آورده و می تواند منجر به فشارخون بالا شود. سدیم اضافی در گوشت های فرآوری شده تاثیر منفی بر میزان قندخون هم دارند كه می تواند منجر به دیابت شود.

1397/06/27
14:07:04
5.0 / 5
4529
تگهای خبر: بهداشت , خوراكی , سلامت , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سرشیر
سر شیر
سرشیر