عوامل زمینه ساز مبتلا شدن به تومورهای سر و گردن

عوامل زمینه ساز مبتلا شدن به تومورهای سر و گردن

سرشیر: فلوشیپ جراحی سر و گردن با اشاره به اینكه سابقه فامیلی مبتلا شدن به تومورهای تیروئید در اعضای خانواده، زنگ خطری برای سایر اعضا به حساب می آید، اظهار داشت: لمس هر توده ای در گردن بخصوص در افراد بالای ۴۵ سال حتما باید مورد پیگیری قرار گیرد.


به گزارش سرشیر به نقل از ایسنا، دكتر زهرا رحمانی - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در آستانه برگزاری چهارمین سمینار تومورهای سر و گردن تصریح كرد: این سمینار به صورت كلی چهار سال است كه به صورت مداوم برگزار می گردد و امسال تمركز بر مبحث تومور گردن است.
وی ادامه داد: معمولا اغلب تومورهای سر و گردن ناشی از گسترش لنفاوی تومورهای سایر نقاط بدن مانند حنجره، حفره دهان، تیروئید و حلق بوده و در جراحی ها مجبوریم غدد لنفاوی گردن را كامل خارج نماییم كه این مورد در سمینار به صورت جامع مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد.
دبیر علمی بخش ENT در چهارمین سمینار تومورهای سر و گردن اظهار داشت: رادیوتراپی و شیمی درمانی هم بخشی از درمان این نوع سرطان بوده كه این مورد هم در سمینار مورد بحث قرار خواهد گرفت.
وی بیان داشت: تومورهای سر و گردن می توانند انواع خوش خیم، بدخیم و خونریزی دهنده باشند و عوامل زمینه ای تولید این تومورها استعمال سیگار، مصرف الكل، ویروس HPV و وجود بعضی از تومورهایی بوده كه فرد سابقه اشعه یا اشعه درمانی آن را داشته است.
رحمانی با اشاره به اینكه عوامل ژنتیكی هم می توانند در بروز این نوع تومورها موثر باشند، اظهار داشت: سابقه فامیلی مبتلا شدن به تومورهای تیروئید زنگ خطری برای تومورهای سر و گردن به شمار می روند؛ چون كه در این افراد احتمال بروز تومور بیشتر بوده و باید علائم را جدی گرفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با تاكید بر اینكه لمس هر توده ای در گردن بخصوص در افراد بالای ۴۵ سال حتما باید مورد پیگیری قرار گیرد، اظهار داشت: امكان دارد تومور سر و گردن علامت دیگری غیر از توده نداشته باشد و این به معنای نبود خطر نیست و هر توده قابل لمس، هرچند بدون درد باشد، توجه به آن حائز اهمیت است.
رحمانی در پاسخ به اینكه آیا كم كاری یا پركاری تیروئید می تواند زمینه ساز تومورهای سر وگردن باشد؟ اظهار داشت: تومور ارتباطی به عملكرد تیروئید ندارد و زمینه ساز سرطان سر و گردن نیست.
وی در مورد درمان تومورهای سر و گردن اظهار داشت: شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی، درمان این تومورها بوده و اگر خیلی بزرگ باشند به سراغ درمان جراحی می رویم. البته بعد از آن هم امكان دارد بسته به شرایط بیمار نیاز به شیمی درمانی و رادیوتراپی باشد.
بنابر اعلام دبیرخانه سمینار تومورهای سر و گردن، این سمینار ۱۱ و ۱۲ مرداد ماه در مركز همایش های بیمارستان میلاد با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار می گردد.



1397/04/26
14:25:05
5.0 / 5
4891
تگهای خبر: پزشك , جراحی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سرشیر
سر شیر
سرشیر