مدیركل دفتر تغذیه وزارت بهداشت خبر داد؛

سنجش ید نمك های خوراكی، كاهش ۶۱ ۵درصدی بیماری گواتر

سنجش ید نمك های خوراكی، كاهش ۶۱ ۵درصدی بیماری گواتر

سرشیر: مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اینكه طی دو دهه پوشش مصرف نمك یددار به ۹۸ درصد در كشور رسید، اظهار داشت: در این مدت، بیماری گواتر از ۶۸ درصد به ۶.۵ درصد در كشور كاهش یافته است.


به گزارش سرشیر به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی، با اشاره به اینكه ید ماده ای حیاتی می باشد كه در ساخت هورمون های تیرویید نقش اساسی ایفا می كند، اضافه كرد: از سال ها قبل، كمبود ید بعنوان مشكل عمده تغذیه ای در كشور وجود داشته است و طبق بررسی های كشوری در سال ۶۸، شیوع ۷۰ درصدی گواتر در كشور تایید شد كه گواتر هم نشانه بارز كمبود ید در بدن است.وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۰ كه كمیته كشوری پیشگیری و كنترل كمبود ید تشكیل شد، بعنوان راهكاری عملی و ارزان قیمت، ید را به نمك های خوراكی اضافه كرد كه برپایه تصویب این كمیته و مقررات وضع شده، تمامی كارخانه های نمك موظف به افزودن ید به نمك های خوراكی شدند.عبداللهی با اشاره به اینكه با افزودن ید به نمك های خوراكی بیماری گواتر روبه كاهش رفت، تصریح كرد: در طول دو دهه ید رسانی به رژیم غذایی مردم، شیوع گواتر از ۶۸ درصد به ۶.۵ درصد كاهش پیدا كرده است و پوشش مصرف نمك یددار به ۹۸ درصد در كشور رسید.مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینكه ایران از جانب سازمان بهداشت جهانی بعنوان یكی از كشورهای موفق در زمینه كاهش كمبود ید معرفی گردید، تصریح كرد: هم اكنون كه حدودا ۲۵ سال از یدرسانی می گذرد، این مشكل تحت كنترل است.وی در مورد برنامه هایی كه در مورد پایش و كنترل كمبود ید در دست انجام است، اظهار داشت: در این راستا برنامه پایش ید ادرار دانش آموزان در سطح كشور وجود دارد، به عبارتی، پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان نشان داده است كه این ماده در بدن آنها كافی است یانه، كه این پایش شاخص كفایت دریافت ید در جامعه است.عبداللهی ادامه داد: طبق اطلاعاتی كه از این پایش سالانه استخراج شده است، می توان دریافت كه میانه ید ادرار دانش آموزان در حد مطلوب و بالاتر از مطلوب است كه نشان كفایت دریافت این ماده در بدن مردم جامعه و كافی بودن ید در نمك های خوراكی است.وی در مورد سنجش سلامت و كیفیت نمك های خوراكی از لحاظ دارا بودن ید، بیان كرد: نمك های خوراكی كه در سطح كشور در كارنجات مجاز تولید و بسته بندی می شوند، تحت نظام پایش و كنترل كیفیت نمك های خوراكی مورد بررسی قرار گرفته و ید آنها اندازه گیری می گردد.عبداللهی در انتها اضافه كرد: این پایش، هم در سطح تولید با مسئولیت سازمان غذا و دارو و هم در سطح عرضه توسط بازرسین بهداشت محیط با كیت یدسنج انجام می گردد.

1397/03/12
14:26:40
5.0 / 5
4588
تگهای خبر: بهبود , بهداشت , تغذیه , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سرشیر
سر شیر
سرشیر