عضو هیئت مدیره انجمن شنوایی ایران:

مصرف خودسرانه دارو به سلامت شنوایی صدمه می زند

مصرف خودسرانه دارو به سلامت شنوایی صدمه می زند

سرشیر: عضو هیئت مدیره انجمن شنوایی ایران اظهار داشت: استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیك ها، آسپیرین، داروهایی كه اسید سالیسیلیك دارند و همینطور داروهای آرام بخش باید متوقف شود؛ چون این داروها می توانند به شنوایی افراد صدمه بزنند.


دكتر بهرام جلایی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به رواج استفاده از ابزارهای صوتی با صدای بلند در بین جوانان، تصریح كرد: آمارهای جهانی نشان داده است هم اكنون بیش از ۳۲۰ میلیون نفر در دنیا دچار كم شنوایی ناتوان كننده هستند كه ۳۲ میلیون نفر از این جمعیت را افراد كمتر از ۱۵ سال تشكیل می دهند. در كشور ما هم پنج تا شش درصد جمعیت درگیر كم شنوایی هستند.
به گفته وی، در كشور نهادی وجود ندارند كه آلودگی صوتی وسایل نقلیه را كنترل كند. این وسایل مانند موتورسیكلت ها در شهر تردد می كنند و فقط میزان آلودگی هوا توسط آنها حساسیت مسئولان را برانگیخته است.

وی ادامه داد: ما برای آلودگی صوتی در شهرها و به ویژه كلان شهرها استاندارد مشخص و همینطور دستورالعمل قانونی همراه با ضمانت اجرایی نداریم و مسئولان هم نسبت به این مورد حساس نیستند. افرادی كه سن بالایی دارند و كارگرانی كه در محیط های پرسروصدا كار می كنند، باید از سلامت شنوایی خود در محیط های پرسرو صدا با استفاده از پوشاننده های گوش محافظت كنند. همینطور استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیك ها، آسپیرین، داروهایی كه اسید سالیسیلیك دارند و داروهای آرام بخش هم باید متوقف شود؛ چون این داروها می توانند به شنوایی افراد صدمه بزنند.

عضو هیأت مدیره انجمن علمی شنوایی شناسی ایران همینطور افزود: در بررسی سلامت شنوایی كارگران شاغل در موتورخانه یدك كش ها مشخص شد بیشتر كارگران شاغل در این بخش دچار كم شنوایی ملایم تا حدودا شدید بودند و به خوبی صحبت اطرافیان را متوجه نمی شدند؛ یعنی علاوه بر كاهش شنوایی، گفتارشان هم به مرور زمان دچار مشكل شده بود. اثر منفی سرو صدا آستانه شنوایی و تشخیص گفتار را می كاهد و در ارتباطات روزمره افراد اختلال بوجود می آورد.

جلایی آلودگی صوتی شهرها را در كاهش شنوایی افراد موثر دانست و ادامه داد: اگر صدا در منطقه ای از شهر در حد ۸۰ دسی بل باشد، فرد تا هشت ساعت می تواند در آن محیط كار كند. اگر این عدد به ۹۰ دسی بل برسد میزان ساعت كاری باید به چهار ساعت كاهش یابد. این مورد در محلی است كه فقط آلودگی صوتی دارد و اگر آلاینده های شیمیائی هم وجود داشته باشد ۸۰ دسی بل صدا تاثیر بیشتری دارد.




1397/01/04
21:48:33
5.0 / 5
4702
تگهای خبر: آلودگی , دارو , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سرشیر
سر شیر
سرشیر